Tilbake til Loftus Road!

Manchester United har spilt 11 strake kamper mot QPR uten å tape. Søndag møtes de to klubbene på Loftus Road for første gang siden 1996.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United har ikke møtt QPR på Loftus Road siden 16. mars 1996*. Den gang endte kampen mellom QPR og United 1-1, men til tross for det jevnte resultatet i kampen, endte sesongen veldig forskjellig for de to klubbene: Manchester United tok The Double, mens QPR rykket ned. Etter dette har United tatt hele ni ligatrofeer, mens QPR ikke kom seg opp til Premier League igjen før denne sesongen.

Siden 1996 har lagene møttes kun én gang, og det var på Old Trafford i Ligacupens 4. runde høsten 2008. Den gang vant United 1-0 etter scoring av Carlos Tevez. Forrige tap mot QPR kom på nyttårsdagen i 1992 – da vant QPR hele 4-1 på Old Trafford, et tap som var det verste hjemmetapet i ligasammenheng for United helt frem til klubben tapte med samme resultat mot Liverpool våren 2009.

Søndag klokken 13.00 (skandinavisk tid) møtes igjen lagene til Premier League-oppgjør, og United vil med seier her overta ligatoppen – i det minste i noen timer, før Manchester City skal måle krefter mot Arsenal senere søndag ettermiddag.

*United besøkte riktignok Loftus Road 19. oktober 2002, men den gang var Fulham motstander. Fulham benyttet seg av Loftus Road siden Craven Cottage på denne tiden ble oppgradert til å fylle kravene i Premier League.

QPR

Queens Park Rangers rykket opp til Premier League i vår etter å ha vunnet Championship forrige sesong – fire poeng foran Norwich. Denne sesongen er Hoops’ første i den øverste divisjonen etter at de rykket ned fra Premier League 1995/96-sesongen, og det har hittil gått tålelig bra for Neil Warnock og hans menn etter returen til det gode selskap. Klubben har tatt 16 poeng på de første 15 kampene, og ligger med dette på en 13. plass på tabellen.

QPR har prestert rimelig jevnt gjennom hele sesongen, og de fire seierne de har tatt, har alle kommet i hver sin måned. Forrige gang laget var i aksjon, endte det med et 1-0-tap på Anfield, i en kamp hvor de blå og hvite fort kunne ha sluppet inn langt flere mål.

Neil Warnock sliter som Sir Alex Ferguson med en lang skadeliste, og spillere som Paddy Kenny, Heidar Helguson, Anton Ferdinand, Adel Taarabt og Rob Hulse mister alle søndagens kamp. I tillegg kom det fredag frem at Kieron Dyer (som ble skadet etter tre minutter i sesongens første kamp) må belage seg på å tilbringe resten av sesongen på sidelinjen på grunn av sin fotskade.

United

Etter at United forrige helg slo Wolverhampton, mens Manchester City gikk på sesongens første tap mot Chelsea, ligger United kun to poeng bak naboene på tabellen før helgens runde. Ettersom United spiller før City søndag, vil United med seier mot QPR låne tabelltoppen i hvert fall i noen timer søndag ettermiddag.

QPR har imidlertid vist at de ikke er helt enkle å slå på Loftus Road, og klubben har kun tapt mot Bolton (i seriepremieren) og mot Manchester City på hjemmebane.

Uniteds oppgave forenkles heller ikke av skadesituasjonen i klubben. Denne uken ble det klart at Darren Fletcher må ta en pause fra fotballen på ubestemt tid, etter at han fikk påvist tarmsykdommen ulcerøs kolitt – og skotten føyer seg bare inn i en allerede altfor lang rekke av skadde spillere.

Nemanja Vidic mister resten av sesogen på grunn av korsbåndsskade, mens Anderson er ute til februar. I tillegg er Tom Cleverley, Michael Owen, Fabio og Javier Hernandez ute til nyttår. De positive nyhetene er at Dimitar Berbatov skal være klar til kamp, noe også Darron Gibson skal være, til tross for smellen han fikk i reservekampen mot Liverpool torsdag. Også Rafael er tilbake i trening, men det kan hende helgens kamp kommer noe for tidlig for brassen.

Dommer

Myndige Howard Webb er blitt utnevnt til dommer i kampen på Loftus Road. Dommeren, som representerte England i VM i fjor sommer, har også dømt United en gang tidligere denne sesongen. Den gang endte det med 8-2 til United over Arsenal. Det er kanskje for mye å forlange at det skal bli samme sifre lørdag, men en seier må det være lov å håpe på.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2229, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2229.

TERMINLISTA PÅ MOBIL

Ønsker du full kontroll på når United spiller? Her kan du laste ned terminlista til din telefon.

Powered by Labrador CMS