casssm

Nå er United blitt det laget som presser mest offensivt

Publisert Sist oppdatert

Tre av seks poeng og varierende kvalitet i spillet var ikke det United og fansen drømte om i sesonginnledningen, men det har vært minst én merkbar endring – som også viser seg på alle statistikkene.

United presser nå veldig mye mer langt framme i banen.

Tottenham Hotspur v Manchester United - Premier League
PRESSER MEST: Manchester United er det laget som presser mest på motstanderens banehalvdel ifølge StatsBomb. Her er Bruno Fernandes i duell med Tottenhams Yves Bissouma i London sist helg.

I forrige sesong, Ten Hags første, så presset United i snitt 70 ganger inne på motstandernes halvdel. Det holdt bare til 14. plass på den presstabellen, en tabell hvor lag som Liverpool, Newcastle, Brighton, Manchester City og Arsenal alle var inne i topp-seks.

70 pressforsøk i snitt forrige sesong er imidlertid blitt til 118,5 i snitt på de to første kampene denne sesongen.

Ser man på topplista for press på motstanders halvdel så er United faktisk øverst så langt, ifølge StatsBombs oversikt.

Antall pressforsøk på motstanders halvdel:

  1. Manchester United 237
  2. Brighton 227
  3. Everton 226
  4. Newcastle 223
  5. Liverpool 207
  6. Wolves 207
  7. Bournemouth 205
  8. Tottenham 169

Disse United-spillerne har stått på mest for dette:

  1. Bruno Fernandes 35
  2. Alejandro Garnacho 30
  3. Mason Mount 29
  4. Marcus Rashford 27
  5. Casemiro 24
  6. Antony 21
  7. Luke Shaw 15

Hvis man ser på United sesongen før Ten Hag kom inn, så blir forskjellene enda tydeligere: I 2021/22-sesongen, med Ole Gunnar Solskjær og Ralf Rangnick ved roret, var snittet per kamp her helt nede på 57,45 – noe som betød 17. plass av lagene i Premier League den sesongen.

Det er også verdt å merke seg at Casemiro faktisk er den spilleren i hele Premier League som står bak flest press som har endt i gjenvinning så langt.

Hele 18 ganger mot Wolverhampton og Tottenham har brassen satt inn et press som har ført til en United-gjenvinning i løpet av fem sekunder etter det. Newcastles Tonali, Liverpools Konaté og Wolves’ Kilman er nærmest med 15.

Med et snitt på 9,0 per kamp er Casemiros snitt så tidlig dobbelt så bra som i hele forrige sesong.

Merk: Det normale for statistikk er at disse snitt-tallene vil falle utover i sesongen når det blir flere kamper, men det gjelder jo alle. Det endrer altså ikke det faktum at United og Casemiro topper disse listene så langt i sesongen.

Powered by Labrador CMS