UG

Vil ikke bruke unggutta fremfor spillere på utgående kontrakt: – Det er ikke vennskapskamper vi spiller

Både Hannibal Mejbri og Alejandro Garnacho er med i kamptroppen før møtet med Norwich, men det spørs om ikke duoen må satse på spilletid fra benken.

Publisert Sist oppdatert

Det er et skadeskutt United som tar imot Norwich lørdag ettermiddag.

Ralf Rangnick mangler fem spillere som vanligvis ville ha vært aktuelle til en plass i startelleveren, blant dem den betrodde midtbanedueon bestående av Fred og Scott McTominay.

Ettersom Rangnick erklærer at Paul Pogba er frisk, vil det være naturlig å anta at franskmannen starter på midten sammen med Nemanja Matic.

LES MER: (+) Våre vurderinger om laget mot Norwich

På pressekonferansen før oppgjøret mot kanarifuglene får Rangnick dog spørsmål om det ikke vil være mer hensiktsmessig å gi unggutter som Hannibal Mejbri sjansen foran Pogba, ettersom sistnevnte ser ut til å forlate klubben etter sesongen.

– For det første tror jeg det har vært bra for Hannibal og Alejandro (Garnacho) å trene med oss nå de siste dagene og ukene, begynner Rangnick.

– Men det er ikke vennskapskamper vi spiller. Det er ikke bare sånn at vi kan si at ungguttene skal få muligheter til å spille. Det handler om å sette opp det beste laget, et lag vi tror vi kan vinne kampen med.

– Ja, det er ikke ideelt at vi må erstatte både Fred og Scotty, men vi har fortsatt nok sentrale midtbanespillere som kan spille.

Begge de to ungguttene Rangnick nevner er med i kamptroppen til United før møtet med Norwich.

Manchester United v Tottenham Hotspur - Premier League
PÅ VEI UT: Paul Pogba er på utgående kontrakt og ser ut til å forlate United. Likevel vil Ralf Rangnick bruke ham fra start, så lenge han er å anse som den beste tilgjengelige spilleren.

Til tross for de mange skadene vil Rangnick ikke å være med på at hans spillere trenger mer beskyttelse fra dommerne.

– Nei. Nei. Og jeg tror ikke de fleste skadene vi har har kommet på grunn av tøffe taklinger eller forseelser på banen.

LES OGSÅ: – Ingen lett stall å håndtere

Grunnen til at Rangnick ikke bare kan slippe alt av unggutter til og begynne tilretteleggingen for neste sesong, er at United fortsatt har en viss sjanse til å klare fjerdeplassen i Premier League.

Tottenham har tatt over som den ledende kandidaten i kampen om den siste Champions League-plassen, men forspranget Antonio Contes menn har ned til United er «bare» på seks poeng med like mange kamper spilt.

Rang
HAR IKKE GITT OPP FJERDEPLASSEN: Ralf Rangnick sier at United kommer til å gjøre sitt beste for å få mest mulig ut av sesonginnspurten.

Derfor vil Rangnick heller ikke høre noe snakk om at det muligens vil være bedre for United å ikke spille europeisk fotball i det hele tatt neste sesong dersom det ikke er snakk om Champions League.

– Det gir ikke mening å snakke om det. Vi har syv kamper igjen å spille. Jobben vår er å få mest mulig ut av de syv kampene, vinne så mange som mulig, skaffe så mange poeng som mulig og deretter se hvor vi ender til slutt.

LES OGSÅ: Rangnick om Ten Hag: – Vet ikke om det er «done deal»

Skal håpet om en fjerdeplass leve, er United dog avhengige av tre poeng mot tabelljumbo Norwich. På papiret en overkommelig oppgave – men så tapte også United for nedrykkstruede Everton for en uke siden.

Rangnick sier at det ikke er noen umulighet at United taper mot dumpekandidater i to kamper på rad.

– Det bør være utenkelig, men alle som holder på med fotball vet at slike ting kan skje. Det så vi i europacupkampene i midtuken. Det er det som gjør denne sporten så interessant – du vet aldri hva utfallet blir, sier Rangnick. 

– Men jeg er ganske sikker på at vi kommer til å vise en reaksjon i morgen (lørdag), det må vi og det skylder vi supporterne våre og hele klubben.

FACEBOOK
Powered by Labrador CMS