Rang

Ralf Rangnick: – Ingen lett stall å håndtere

Publisert Sist oppdatert

Sakte, men sikkert nærmer det seg slutten av Ralf Rangnicks tid som United-manager.

Tyskerens tid har tidvis vekket positivitet, men til syvende og sist er faktum at United har blitt slått ut i Champions League og FA-cupen, samt havnet langt bakpå i kampen om fjerdeplassen i Premier League under hans ledelse.

Nå erkjenner Rangnick at United-jobben har bydd på utfordringer.

– Jeg tror alle er klar over at dette ikke er noen lett stall å håndtere. Situasjonen i seg selv var ikke lett. Ellers hadde Ole (Gunnar Solskjær) sittet her i stedet for meg, sier Rangnick i den lukkede delen av pressekonferansen før hjemmekampen mot Norwich.

West Ham United v Manchester United - Premier League
STJERNEGALLERI: Paul Pogba og Cristiano Ronaldo er blant spillerne som har fått overskrifter for andre ting enn fotballen de spiller den siste tiden.

Da 63-åringen fikk jobben som midlertidig United-trener uttalte noen av de som kjenner Rangnick at det å lede en engelsk klubb er blant tyskerens største drømmer.

Til tross for at den drømmen nå ser ut til å ta slutt etter et halvt år, angrer ikke Rangnick på at han tok jobben.

– Nei. Jeg angrer ikke på noe som helst. Jeg ville ha gjort det igjen og igjen. Jeg angrer ikke på noe av det, sier Rangnick.

– Som manager må du alltid spørre deg selv hva du kunne ha gjort bedre, om du kunne ha spilt med en annen formasjon i enkelte kamper, om et bytte kunne ha blitt gjort tidligere. Vi spør oss selv alltid hva som kunne ha vært gjort bedre.

Vil ikke snakke om eierne

Det er ikke til å stikke under en stol at Rangnicks regjeringstid har vært preget av en del uro.

De siste ukene har ikke vært noe unntak, og en av personene som kan ta på seg deler av skylden for det er Cristiano Ronaldo. 37-åringen havnet i søkelyset etter 1-0-tapet for Everton, etter at han slo mobiltelefonen ut av hånden til en supporter.

Rangnick forteller at portugiseren er frisk og kampklar, men ønsker ikke å si stort om hendelsen på Goodison Park.

– Han har unnskyldt seg for det som skjedde offentlig på sosiale medier. Så vidt jeg vet er det en pågående etterforskning både fra politiets side og fotballforbundets side, men utenom det har jeg ikke snakket med ham om det.

Everton v Manchester United - Premier League
TAPTE: Cristiano Ronaldo var frustrert etter 1-0-tapet for Everton. Det gikk ut over mobiltelefonen til en tilskuer.

Det er heller ikke bare innenfor korridorene på Old Trafford og Carrington at det stormer. Supportergrupperingen The 1958 planlegger protestaksjon mot Glazer-familien, som eier United, i anledning lørdagens hjemmemøte med Norwich.

Rangnick får spørsmål om sitt inntrykk av Uniteds eierfamilie, men tyskeren har ikke så mye på hjertet om det temaet heller.

– Det er ikke noe poeng i å snakke om det akkurat nå. Det det handler om nå er hvordan vi kan vinne kampen i morgen. Det er ikke min jobb å snakke med eierne. Jeg hadde en lang samtale med eieren før jeg kom hit i desember, men akkurat nå gir det ikke mening å snakke om det.

Rangnick er klar på at det eneste han har opplevd fra supporterne hittil i sin tid som United-trener er «massiv støtte», «kjærlighet og lidenskap».

– Men nå er det opp til oss å vise at vi fortsatt bryr oss. Vi i trenerapparatet bryr oss i alle fall definitivt. 

bruno090422r
MÅ VISE SEG FREM: Ralf Rangnick mener det nå er opp til Bruno Fernandes og resten av United-gjengen å vise seg supporternes støtte verdig.

Den planlagte protestaksjonen innebærer at deltakerne ikke går inn på Old Trafford før det har blitt spilt 17 minutter, noe The 1958 sier symboliserer det 17-årige eierskapet til Glazer-familien.

Rangnick håper at også supporterne som deltar på demonstrasjonen vil være med på å støtte laget når de entrer stadion.

– Selv om de gjør det, støtter de forhåpentligvis laget etter de 17 minuttene. Men hvor mye de gjør det avhenger av det vi leverer på banen. Vi kan ikke forvente at de støtter oss uavhengig av det som skjer på banen.

Utelukker ikke at spillere sliter med presset

I den åpne delen av pressekonferansen forklarte Rangnick at han mener at ujevne prestasjoner, skader og andre frafall er grunnene til at United har havnet i en blindgate denne sesongen.

I den lukkede delen får han spørsmål om det kan ha noe å gjøre med at spillerne sliter med et høyt forventningspress.

Manchester United v Leicester City - Premier League
SLET I STARTEN: Jadon Sancho så ut til å slite med å tilpasse seg United-tilværelsen etter overgangen fra Dortmund, men kanten har hevet seg i andre halvdel av sesongen.

Rangnick tror at den mentale påkjenningen som kommer av å være United-spiller kanskje plager noen av hans elever.

– Jeg vet ikke om det er tilfelle, men det kan hende at én, to eller tre av spillerne våre sliter med høye forventinger. Noen av spillerne ser ut til å slite med prestasjonene på grunn av det, sier Rangnick.

Han understreker dog at dette ikke er noe United kan gjemme seg bak.

– Men vi leter ikke etter alibier og har ingen unnskyldninger. Vi må hanskes med det.

FACEBOOK
Powered by Labrador CMS