ralfførch

– Vil du bruke unge spillere og vrake de som forsvinner i sommer nå, Ralf?

Publisert Sist oppdatert

United sliter med en rekke skader før torsdagens kamp mot Chelsea.

Onsdag bekreftet manager Ralf Rangnick at Jadon Sancho og Harry Maguire er nye på skadelista.

Samtidig vet alle at United er på etterskudd i Champions League-kampen.

For mange supportere føles nesten sesongen som over allerede. I den forbindelse ble Rangnick onsdag stilt to spørsmål av journalistene:

  1. Vil du nå bruke flere av de yngre spillerne?
  2. Vil du vrake spillerne på utgående kontrakter på tampen av sesongen?

Dette svarte han.

– Det er mulig vi kan gi mer sjanser til de yngre spillerne.

– Mot Chelsea så mangler vi ganske mange. Jeg brukte også Hannibal mot Liverpool, så ja, det er mulig, men vi ønsker også å være rettferdig i de uttakene, med spillerne. Med det mener jeg at øyeblikket må være rett. De må ha en sjanse til å kunne spille godt, prestere bra. Dette handler ikke bare om å dytte inn unggutta i en kamp. Det må være rett øyeblikk.

– Da er det kanskje vanskelig ikke å bruke spillerne på utgående kontrakt?

– Vi kommer til å spille med best mulig lag av de spillerne som faktisk er tilgjengelige.

– Akkurat nå har vi vel 14 førstelagsspillere tilgjengelige, da teller jeg ikke med unggutta og så vil det trolig være tre-fire unge spillere med i troppen, sier Rangnick.

ralfee

Spillere for Chelsea-troppen

De 14 spillerne han nevner er trolig utespillerne Diogo Dalot, Victor Lindelöf, Raphaël Varane, Alex Telles, Phil Jones, Eric Bailly, Scott McTominay, Nemanja Matic, Bruno Fernandes, Anthony Elanga, Jesse Lingard, Juan Mata, Cristiano Ronaldo og Marcus Rashford.

Samtidig har han David de Gea og Dean Henderson på keeperplass.

Denne uka har vi også sett at venstreback Alvaro Fernandez, nevnte Hannibal Mejbri, Shola Shoretire og også midtstopper Will Fish har trent med førstelaget.

Alejandro Garnacho spilte U18-kamp tirsdag, men er nok også høyaktuell for en plass i troppen etter å ha vært der de siste ukene.

– United som klubb er attraktiv også uten Champions League

Resten av den åpne delen av pressekonferansen handlet om moralen i garderoben og et spørsmål han har fått en del ganger før – hvordan sommeren blir forskjellig med og uten Champions League-spill til høsten, siden det er så lukrativt.

– Når resultatene ikke er bra og vi har jo tapt tre av de fire siste, så påvirker det alltid moran og også energien på en annen måte enn om vi hadde vunnet de fire kampene.

– Men vi må prestere. Det er det vi får betalt for. Nå vet vi også hvem den nye manageren blir, og da må vi vise foran 75 000 tilskuere at vi er et lag som kan slå Chelsea. Det er jobben vår. Det er det vi har forberedt oss til denne uka.

– Så vil sommeren bli bedre med Champions League-spill til høsten, men slikt som dette påvirker også andre klubber, ikke bare United.

– Brunos kontraktfornyelse viser også at hvor attraktiv United er som klubb. Nå kommer det også en ny manager med en ny tilnærming til fotballen, måten han vil spille på, da mener jeg at United som klubb er enormt interessant. Jeg ser også frem til å hjelpe både Erik og klubben med å endre alt her slik at United igjen blir en toppklubb.

Powered by Labrador CMS