Derfor bekymrer PL-programmet

Ingen av lagene som kjemper om Champions League-plass har en tøffere innspurt enn Manchester United.

Publisert Sist oppdatert

Seriekampen mot West Bromwich på lørdag markerer innledningen på det som blir en avgjørende måned og sesonginnspurt for United med sju kamper i Premier League og to i Europa League på 30 dager.

I potten ligger en etterlengtet og gunstig Champions League-plass.

Og selv om flere mener Europa League-triumf er den enkleste veien til klubbfotballens gjeveste turnering er det interessant å se på det gjenværende Premier League-programmet for å vurdere Uniteds muligheter til å kapre en plassering blant de fire beste.

United.no har kikket på kampene til de fem lagene bak Chelsea, som vi regner med holder utfordrerne bak seg også etter siste serierunde.

Tallenes tale er klar:

Manchester United har det desidert tøffeste programmet. Best ut kommer Tottenham og Liverpool.

Programmet

Fargene er gitt etter hvordan motstanderlaget har prestert på hjemme- eller bortebane etter hva som er tilfelle og rangeres fra grønn (enklest) til rød (vanskeligst).

Grønn farge betyr at laget ligger på 16.-20.-plass, gul 11.-15.-plass, oransje 6.-10.-plass og rød 1.-5.-plass.

Hjemmekamper er markert med store bokstaver, bortekamper med små.

For eksempel: Uniteds kommende hjemmekamp mot West Bromwich er markert med gul farge ettersom de ligger på 11.-plass på bortetabellen. Hjemmekampen mot Chelsea er rød da London-laget er ligaens beste lag på bortebane.

Fire storkamper for United

Regner vi ut et snitt basert på vanskelighetsgraden kommer altså United, ikke spesielt uventet, verst ut av de fem lagene som kjemper om en Champions League-plass.

To storkamper på bortebane mot Arsenal og Tottenham, i tillegg til hjemmeoppgjøret mot ligaleder Chelsea legger grunnlaget for tallene. Manchester City er helt nede på 8.-plass på hjemmetabellen, men byderbyet på Etihad kan i praksis også regnes som en kamp i rød kategori.

Samtidig venter vanskelige oppgjør mot Everton på Old Trafford og borte mot hjemmesterke Burnley.

(artikkelen fortsetter under bildet)

MOURINHO: United har et tøft program foran seg i Premier League.

Av de antatt enklere kampene markert med grønt har United kun to – begge på bortebane – mot Sunderland og Crystal Palace. Det er halvparten så mange som «bankere» som Tottenham og Arsenal har.

Med tanke på at femteplasserte United har fire poeng opp til Liverpool (to kamper mer spilt), fem til City (én kamp mer spilt) og sju til Tottenham (én kamp mer spilt), ser vi hvilken utfordring som venter José Mourinho og hans mannskap. Spesielt når du legger to kvartfinalekamper i Europa League inn i terminlisten også.

Grafen nedenfor viser Uniteds resterende program der motstanderlagene er rangert med hensyn til hvordan de gjør det på hjemme-/bortebane.

(artikkelen fortsetter under grafen)

Favorittene

Ligatoer Tottenham har det enkleste programmet på papiret og regnes som den største favoritten til å ta plassen bak Chelsea. De har to kamper av vanskeligste sort, mot Arsenal og Manchester United, men begge spilles på White Hart Lane.

MOT EUROPA: Mauricio Pochettino og Dele Alli kan forberede seg på Champions League neste sesong.

Liverpool følger like bak, uten en eneste storkamp igjen, dersom vi ser bort fra helgens hjemmekamp mot Everton. Resten av programmet ser overkommelig ut med hjemmekamper mot Bournemouth, Crystal Palace, Southampton og Middlesbrough.

Deretter følger henholdsvis Manchester City og Arsenal som har et ganske likt program. Arsenal har fire kamper i rød kategori, men samtidig fire i grønn. City har på sin side tre kamper hvor de regnes som store favoritter og tre storoppgjør.

Men – kampene skal selvfølgelig spilles. Tror du United klarer å kvalifisere seg til neste sesongs Champions League gjennom en topp fire-plassering?

Powered by Labrador CMS