Farvel til Carlos Queiroz

Så er det definitivt klart at Carlos Queiroz ikke lenger er Sir Alex' nestkommanderende på Old Trafford. Fredag ble han formelt ansatt som sjef for det portugisiske landslaget.

Publisert Sist oppdatert

Queiroz har skrevet under på en fireårskontrakt med det portugisiske forbundet, og forlater dermed Manchester United for andre gang siden han første gang dukket opp på Old Trafford i 2002. Med seg på reisen til Lisboa tar han blant annet rosende omtale fra sin nærmeste allierte, Sir Alex, og klubbens administrerende direktør David Gill.

"Carlos er en av verdens beste fotballtrenere," sier Sir Alex til ManUtd.com. "Hans øye for detaljer, evnen til å finne på nye ting og vinnerviljen hans, har vært nøkkelfaktorer for lagets suksess. Han har spilt en viktig rolle i oppbyggingen av laget og i å samle den fantastiske spillerstallen vi har i klubben."

Og David Gill stemmer i: "Jeg har virkelig satt pris på å jobbe med ham. Hans erfaring og profesjonelle innstilling har utvilsomt vært en nøkkelfaktor når han nå har sikret seg en ny rolle. Alle på Old Trafford ønsker ham hell og lykke i arbeidet med å lede Portugal til VM i 2010.

Det er altså andre gang Carlos Queiroz velger å forlate Manchester United. Etter å ha bidratt til Premier League-gull i sin første sesong, takket han sommeren 2003 ja da Real Madrid tilbød ham managerjobben på Santiago Bernabéu.

Oppholdet der ble imidlertid ingen suksess, og i 2004 returnerte Queiroz til jobben som assistent for Sir Alex. Denne gang varte Manchester-oppholdet altså i fire år før det igjen dukket opp et tilbud 55-åringen fant for fristende til å avslå.

Supporterklubben takker Carlos Queiroz for godt utført jobb når han nå forlater Old Trafford, og ønsker ham lykke til med ny jobb.

Powered by Labrador CMS