Et ribbet Pompey på Old Trafford

Onsdag kveld kommer et bortesterkt Portsmouth til Manchester for å prøve å gjøre noe med sin elendige statistikk på Old Trafford.

Publisert Sist oppdatert

Siden klubben i 2003 dukket opp i Premier League for aller første gang, har det nemlig gått ad undas ved samtlige fire besøk på Drømmenes Teater. Målforskjellen lyder på 1-11 og taler sitt tydelige språk om den saken.

Sterke borte

Men det kan være verdt å merke seg at Portsmouth, som tidligere har vært regnet som et typisk hjemmelag, denne sesongen har tatt atskillig flere poeng på fremmed grunn enn foran egne tilhengere på Fratton Park – faktisk 22 mot 15.

Hele syv borteseire mot bare tre hjemme, tilsier at Pompey må tas på alvor når de er ute og reiser. Da får det ikke hjelpe at laget tapte 2-0 for Sunderland sist laget spilte borte. Det er nemlig ikke tvil om at manager Harry Redknapp har fått frem et mannskap som i sine beste stunder er i stand til å spille jevnt med de aller beste.

I øyeblikket ligger laget hans på 9. plass på Premier League-tabellen, men veien opp til en plass i Europa er kort, og utvilsomt innenfor realistisk rekkevidde.

Skader og andre fraværsgrunner

Det største problemet klubben står oppi for øyeblikket er spillerlekkasjen til det pågående Afrika-mesterskapet. Papa Bouba Diop, Nwankwo Kanu, John Utaka og Sulley Muntari er nemlig alle på landslagsoppdrag i Ghana, noe som skaper hodebry for manager Redknapp.

Med en allerede ribbet stall, og i tillegg en brokkoperert David Nugent, har han bare én spiss tilgjengelig, nemlig Benjani Mwaruwari – som selv ikke er 100%, takket være problemer med nakke og skuldre.

Av den grunn har ‘Arry sett seg nødt til å forsterke angrepet sitt. Mandag hentet han derfor den tidligere Liverpool- og Aston Villa-spissen Milan Baros på lån fra franske Lyon. Tsjekkeren vil ventelig få sin Pompey-debut mot United.

Se opp for

Med 12 fulltreffere på samvittigheten har Benjani Mwaruwari (bildet til høyre) kun to mann foran seg på Premier Leagues toppscorerliste, nemlig Cristiano Ronaldo (17) og Emmanuel Adebayor, Arsenal (16). Den lynraske spissen fra Zimbabwe vet også hvordan han skal overliste Edwin van der Sar. Det viste han i det omvendte oppgjøret på Fratton Park i august, hvor det til slutt endte 1-1.

Troppen

Preliminær: James, Johnson, Campbell, Distin, Hreidarsson, Davis, Diarra, Mendes, Kranjcar, Benjani, Baros, Pamarot, Lauren, Hughes, Aubey, Mvuemba, Songo’o, Begovic.

Portsmouths fem siste (seneste kamp øverst):

Motstander

Turn.

H/B

Res.

Plymouth

FAC

H

2-1

Derby

PL

H

3-1

Sunderland

PL

B

0-2

Ipswich

FAC

B

1-0

Reading

PL

B

2-0

UNITED

Etter tirsdagens oppskriftsmessige Arsenal-seier over Newcastle, har United fått et ekstra press på seg foran møtet med Portsmouth. Laget er tvunget til å vinne for å gjeninnta posisjonen på toppen, og ikke bare det: Uten tre poeng risikerer rødtrøyene å avslutte onsdagskvelden med stålånde ubehagelig tett oppi nakkehårene. Chelsea møter nemlig Reading på Stamford Bridge og er naturligvis klare favoritter.

Det er selvsagt også United, uten at vi tar noe for gitt av den grunn. Forsvarsmessig var det mye å utsette under cupmøtet med Tottenham på søndag, så pass mye at vi har en mistanke om at Harry Redknapp allerede har hvisket Benjani Mwaruwari noen ord i øret.

Dersom ikke Nemanja Vidic kvitter seg med virussykdommen og kommer seg på beina i tide, går det nok også mot samme forsvarsfirer som mot Spurs. Det vil si O’Shea, Ferdinand, Brown og Evra.

Scholes fra start?

Sentralt på midten skulle det ikke undre oss om Paul Scholes denne gang får sjansen fra start. I så fall er det trolig Michael Carrick som må vike. Ronaldo og Giggs bekler ventelig flankene igjen (hvis ikke Park eller Nani får sjansen på bekostning av sistnevnte), mens Rooney og Tevez fortsetter sitt utmerkede samarbeid helt på topp.

I faresonen

Wayne Rooney står med fire gule kort, og må stå over én kamp om han tråkker uti mot Portsmouth.

Skadesituasjonen

Gary Neville (ankel) og Louis Saha (kne) er fortsatt ute, og det samme er Gerard Pique, Mikael Silvestre og Ben Foster.

Troppen

Preliminær: Van der Sar, Kuszczak, Brown, O’Shea, Simpson, Ferdinand, Vidic, Evra, Ronaldo, Nani, Park, Fletcher, Scholes, Anderson, Carrick, Hargreaves, Giggs, Rooney, Tevez.

Uniteds hjemmemøter med Portsmouth i Premier League:

Sesong

Res.

Målscorere

2006/07

3-0

Saha (str.), Ronaldo, Vidic

2005/06

3-0

Scholes, Rooney, Van Nistelrooy

2004/05

2-1

Rooney 2

2003/04

3-0

Forlan, Ronaldo, Keane

Dommeren

Martin Atkinson har dømt United to ganger denne sesongen, og ved begge anledninger har det endt med seier for rødtrøyene (1-0 mot Sunderland i PL og 2-0 mot Aston Villa i FA-cupen). Totalt har Atkinson dømt 15 PL-oppgjør i 2007/08, og vist seg som forholdsvis moderat med kortstokken. 49 gule og tre røde gir et snitt på 3.47 per kamp.

Powered by Labrador CMS