– Min beste sesong

Ritchie De Laet nyter tiden i Portsmouth, og håper erfaringen i Championship vil hjelpe ham inn i Uniteds førstelagstropp.

Publisert Sist oppdatert

Ritchie De Laet dro i januar på lån til Portsmouth, etter å ha tilbrakt høstsesongen i Sheffield United og Preston North End. Belgieren har vært fast inventar i Portsmouths forsvar siden han ankom klubben, og er fornøyd med den nyttige erfaringen han får gjennom spill i Championship.

– Dette må være den beste sesongen jeg har hatt, siden jeg spiller så mange kamper. Jeg har spilt 18 kamper på rad, og jeg trives veldig godt, sier De Laet til Portsmouth News.

– Jeg trenger erfaring for å spille meg inn i Manchester Uniteds førstelagstropp, noe som er planen. Portsmouth gir meg dette. Jeg har fullt av gode spillere rundt meg hver dag, både på trening og i kamper, og dette har hjulpet meg mye.

De Laet mener han har utviklet seg som spiller i løpet av året i Championship – en liga som er kjent for høyt tempo, mye innsats og tøffe tak.

– I Championship er det tøft spill og høyt tempo i 90 minutter, så det handler om å beholde roen når man har ballen eller er under press.

– Jeg føler meg mer komfortabel nå. Selvtilliten er der, så det er også bra for meg. Jeg prøver bare å gjøre mitt beste hver kamp. Jeg forbedrer meg hele tiden, og dette har vært min beste sesong, forteller De Laet.

De Laet og Portsmouth ligger på en 14. plass på tabellen i Championship, og kan i praksis verken rykke opp eller ned denne sesongen.

Powered by Labrador CMS