Kuldestatistikken som varmer

Snø og kulde? No problem! Sjekk den oppsiktsvekkende vinterstatistikken som hjelper Manchester United sesong etter sesong.

Publisert Sist oppdatert
«Walking in a Winter Wonderland», synger ofte United-fansen og det er ikke uten grunn.
For Ryan Giggs og Manchester United er nemlig de iskalde vintermånedene gull verdt. Bokstavelig talt.

BEST I FEBRUAR

Det er nemlig når nettene blir lange og kulda setter inn, at Manchester United tradisjonelt sett kobler grepet på tittelutfordrerne i Premier League viser en fersk oversikt fra den engelske radiostasjonen talkSPORT.

Radiostasjonen har regnet ut poengsnittet til United i de ulike kalendermånedene siden starten av Premier League i 1992/93-sesongen og konklusjonen er like krystallklar som en iskald vinterkveld.

United sanker flest poeng i snitt i februar (2,32), etterfulgt av januar (2,3), november (2,19) og desember (2,17). I år er det ingen grunn til at den fantastiske vinterstatistikken ikke skal bli enda bedre.

Med unntak av den vanskelige bortekampen mot Manchester City neste helg, er alle de resterende kampene i desember måned og kampen 1, nyttårsdag oppgjør som United bør ha en god sjanse til å vinne. Særlig gunstig denne sesongen er det at gruppeseieren i Champions League ble sikret etter bare fire kamper og Sir Alex

Ferguson kan dermed hvile flere nøkkelspillere til onsdagens kamp mot rumenske Cluj.

UNITEDS NESTE SYV KAMPER I PREMIER LEAGUE:Reading (b) 1. desember Man City (b) 9 desember 2012Sunderland (h) 15 desember 2012Swansea (b) 23 desember 2012Newcastle (h) 26 desember 2012West Brom (h) 29 desember 2012Wigan (b) 1 januar 2013

SPILLER FLEST I DESEMBER

Oversikten viser også at desember er den klart travleste måneden i løpet av en sesong. Siden 1992 har United spilt 110 kamper i desember og vunnet hele 72 av dem, mens 15 har endt med tap.

April er den nest travleste måneden, og foruten vintermånedene, om vi da inkluderer november, er det her United tar tar flest poeng.

Oversikten viser også at United ofte er noe treg ut av startgropen med August og september som to av de dårligste månedene.

Om du vil se hele oversikten, med antall kamper vunnet og tapt i tillegg til poengsnittet kan du se den her.

Powered by Labrador CMS