GettyImages-1372823978

Våre vurderinger om laget mot Watford

Anthony Elanga og Fred kom inn som jokere fra benken mot Leeds. Får de sjansen fra start mot Watford?

Publisert Sist oppdatert

Det er et tøft kampprogram som venter Manchester United i mars.

Et tøft byderby mot City blir etterfulgt av en mulig skjebnekamp mot Tottenham i jakten på en Champions League-plass, før returmøtet mot Atletico Madrid i den gjeveste europacupen venter på Old Trafford.

TIPP LAGET, VINN DRAKT: Fristen for Watford-kampen er 12.00 lørdag

Deretter skal Ralf Rangnicks menn til Anfield for å møte gulljagende Liverpool.

elangarangnick200222
VIKTIG JOKER: Anthony Elanga scoret både mot Leeds og Atletico Madrid. Ralf Rangnick har flere ganger uttrykt sin begeistring for 19-åringen, men starter han mot Watford?

Da sier det seg selv at kampen mot Roy Hodgsons Watford er en kamp United simpelthen vinne. 

Ralf Rangnick har naturligvis muligheten til å rullere på laget, men samtidig er det verdt å huske på at United vil ha en drøy uke mellom lørdagens Watford-kamp og oppgjøret mot City på Etihad.

Derfor tviler vi på at det blir mange overraskelser på laget.

FORHÅNDSSAKER:

Manchester United

Edinson Cavani var ikke med til Spania. Veteranspissen har nå gått glipp av kampene mot Southampton, Brighton, Leeds og Atlético Madrid som følge av en lyskeskade og er også ute mot Watford. 

Scott McTominay måtte melde forfall til Champions League-kampen mot Atletico Madrid med sykdom, og er også uaktuell til helgens kamp.

Resten av troppen skal være tilgjengelig.

TIPP LAGET, VINN DRAKT: Fristen for Watford-kampen er 12.00 lørdag


David de Gea – Fortsetter storspillet i kamp etter kamp, og med United ute av hjemlige cup-turneringer, kommer spanjolen til å stå hver eneste kamp resten av sesongen så fremt han er skadefri.

Diogo Dalot – Ble noe overraskende benket mot Atletico Madrid da Ralf Rangnick valgte Victor Lindelöf fra start. Aaron Wan-Bissaka startet forrige seriekamp mot Leeds, men vi tror portugiseren er tilbake på laget mot Watford.

Raphaël Varane – Fikk hvile fra start i regnværet i Leeds og Ralf Rangnick har sagt at det er svært viktig å matche den franske midtstopperen riktig for at ikke muskelproblemene skal vende tilbake. Fikk en travel dag på jobb i sitt gjensyn med Madrid, men det vil overraske oss om Varane ikke spiller denne kampen.

varane170222n
FRA START: Vi er ganske sikre på at Raphaël Varane starter mot Watford.

Harry Maguire – God kamp og ikke minst viktig scoring mot Leeds. Fikk en tøff start på kampen i Madrid mot Joao Felix, men Maguire tåler et hardt program og vi er ganske trygge på at han starter også her.

Luke Shaw – Er Rangnicks foretrukne venstreback etter en viss konkurranse fra Alex Telles i starten av tyskerens managerperiode på Old Trafford. Starter også her.

Fred – Får fornyet tillit ettersom Scott McTominay er syk. Kan få kamp om plassen av Nemanja Matic, men Freds energi sentralt i banen vil vippe denne kampen i brasilianerens favør fra start.

fredle
VIKTIG SCORING: Freds mål mot Leeds vippet kampen tilbake i Manchester Uniteds favør. Vi tror brasilianeren er blant de elleve som starter mot Watford.

Paul Pogba – Den strålende 1. omgangen mot Leeds viser hva Pogba kan utrette når han får muligheter og rom til å utfolde seg i. Det fikk han ikke mot Atletico Madrid, og trøblet dermed langt mer i den spanske hovedstaden. Har besørget mye av kreativiteten på midten for United i det siste og starter også mot Watford.

Bruno Fernandes – Stod frem som både kriger, tilrettelegger og målscorer mot Leeds. Fikk i likhet med resten av United-laget en langt mer utakknemlig jobb i Madrid, men slår den forløsende pasningen til Anthony Elanga som berget 1-1. Så lenge han ikke er skadet, er portugiseren den mest selvskrevne utespilleren på dette laget. Bankers.

Anthony Elanga – Uniteds redningsmann i Madrid fortjener sjansen fra start. Dette kunne selvsagt vært en kamp der Marcus Rashford kunne spilt på seg selvtillit etter en fæl forestilling i Madrid, men Elangas positive innhopp mot både Leeds og Atletico Madrid bør belønnes med en plass fra start nå. Det handler ikke bare om at 19-åringen fortjener denne sjansen, men det er også viktig for å forberede Elanga på en mulig rolle fra start i de andre storkampene som venter. Akkurat nå bør Elanga utvilsomt være foran Rashford i køen.

Atletico Madrid v Manchester United: Round Of Sixteen Leg One - UEFA Champions League
REDDET UNITED: Anthony Elangas utligning mot Atletico Madrid kan vise seg å bli gull verdt for United før returmøtet på Old Trafford i midten av mars. Nå fortjener 19-åringen å starte.

Jadon Sancho – Til tross for en middels kamp i Madrid er Sancho en av formspillerne til United. Sancho gikk gradene i Watfords akademi før han dro til Manchester City, og kantspilleren får sjansen til å slå seg løs mot gamleklubben lørdag.

Cristiano Ronaldo – Edinson Cavani er fremdeles ute og Mason Greenwood er uaktuell. Da er det ikke mange alternativer igjen for Ralf Rangnick. Heldigvis vil 37-åringen ha god tid til restitusjon før den neste kampen, så belastningen bør ikke bli altfor stor.


Alternativene:

Nemanja Matic – Ralf Rangnick snakket i positive ordelag om serberen på fredagens pressekonferanse og veteranen kan helt klart være en mulighet sentralt på midten. Vi har imidlertid forklart hvorfor vi tror Fred blir foretrukket.

Aaron Wan-Bissaka – Kom greit fra vannkrigen på Elland Road, og kan i utgangspunktet være en god løsning for å demme opp for fysisk sterke Watford-angripere. Vi tror imidlertid at Rangnick foretrekker de offensive kvalitetene til Diogo Dalot.

Manchester United v Everton - Premier League
UTFORDRERPOSISJON: Aaron Wan-Bissaka var fast på United under Ole Gunnar Solskjær. Nå må Wan-Bissaka se at Diogo Dalot har tatt plassen fra ham.

Alex Telles – Spiller dersom Rangnick ønsker å hvile Luke Shaw, men med en solid pause før neste kamp, tror vi Shaw foretrekkes.

Marcus Rashford – En svak kamp i Madrid. Er selvsagt et alternativ på kanten, men vi tror Elanga foretrekkes etter to solide innhopp.

Victor Lindelöf – Vil være litt uheldig om han benkes etter en god kamp mot Leeds og en grei vikarjobb på høyrebacken i Madrid. Vi tviler på om han plasseres på høyreback på ny, og Varane/Maguire er den foretrukne duoen i midtforsvaret.

Jesse Lingard – Fikk en sjelden sjanse fra start mot Leeds, men tok ikke veldig godt vare på sjansen.

Dean Henderson, Eric Bailly, Phil Jones og Juan Mata er aktuelle navn til  troppen, men neppe til startelleveren.

Watford:

Joshua King er tilgjengelig til tross for en ryggskade han slet med mot Crystal Palace. Joao Pedro og Juraj Kucka er tilbake etter skade. 

Watford vant sesongens første oppgjør mellom lagene på Vicarage Road og med seier på Old Trafford vil de vinne to ligakamper på rad mot United for første gang i klubbens historie. 

RINGREV: Roy Hodgson har fått den vanskelige jobben med å lede Watford til fornyet kontrakt i Premier League.

United er imidlertid klare favoritter etter å ha vunnet de ti siste kampene mot Watford, alle turneringer inkludert, på Old Trafford.

En smått utrolig statistikk fra BBC:

Watfords siste seks Premier League-triumfer på bortebane har kommet under seks ulike managere: Javi Gracia, Quique Sanchez Flores, Nigel Pearson, Xisco Munoz, Claudio Ranieri og Roy Hodgson.

Mulig Watford-lag: Foster, Kiko, Cathcart, Samir, Kamara, Sissoko, Louza, Cleverley, Sarr, King, Dennis

Powered by Labrador CMS