Våre vurderinger om laget mot Southampton

På’n igjen. Hvem velger Ole Gunnar Solskjær for å snu skuta?

Publisert Sist oppdatert

Den norske manageren og hans mannskap rekker knapt å børste av seg skuffelsen etter en uke med tap for Sheffield United og uavgjort mot Arsenal før det skal sparkes i gang en ny kamp i Premier League.

Denne gangen mot Southampton på Old Trafford.

Ettersom både Liverpool og Manchester City tok seks poeng mot Uniteds ene i forrige uke, er det ikke rom for feilskjær på hjemmebane tirsdag kveld. Særlig med tanke på at det gjelder å henge med i toppen når de to rivalene møtes på Anfield til helgen.

Southampton ligger midt på tabellen etter tre strake tap for Leicester (0-2), Arsenal (1-3) og Aston Villa (0-1), men slo ut Arsenal (1-0) av FA-cupen i samme periode. De har også tatt poeng fra Liverpool (1-0) og Chelsea (3-3) denne sesongen.

Så hvem velger Solskjær for å få United tilbake på vinnersporet tre dager etter 0-0-kampen på Emirates?

Manchester United

Det er ikke meldt om noen nye skader. Det betyr at Brandon Williams er det eneste usikre kortet grunnet lite matching, mens vi også setter et lite spørsmålstegn ved magen til Scott McTominay.

Vi tror Solskjær velger sitt antatt sterkeste lag mot Southampton etter en periode med en del rotasjon.

TIPP LAGET, VINN DRAKT: Fristen for Southampton-kampen er 12.00 tirsdag.


David de Gea – Holdt nullen på Emirates, der han ofte er god, men har vonde minner mot Southampton. Slapp inn to mål før han gikk ut med skade i pausen i november. Lagkameratene snudde til 3-2 med Dean Henderson i mål.

Aaron Wan-Bissaka – Er det en høyreback i Premier League det snakkes mer om Wan-Bissaka, både på godt og vondt? Ingen reelle utfordrere. Runder snart 30 kamper denne sesongen.

Eric Bailly – Skulle spilt mot Sheffield United, men fikk seg en smell. Tilbake nå, og da er det duket for en ny runde i stopperkarussellen. Det betyr at Victor Lindelöf kan hvile ryggen og sannsynligvis spiller mot Everton til helgen.

Harry Maguire – Ny fjær i hatten for forsvarssjefen i London som har holdt nullen mot Chelsea, Manchester City, Liverpool og Arsenal. Må stoppe Ings og Adams sammen med Bailly.

Luke Shaw – Kanskje lagets fremste formspiller. Ingen av panelmedlemmene i «Monday, bloody hell» våget å sammenligne 25-åringen med verdens beste venstrebacker, men han er garantert EM-aktuell dersom han fortsetter som mot Arsenal.

Fred – Viktig brikke når United skal absorbere presset til Ralph Hasenhüttl. God på St Mary’s i november. Vi bestiller null frispark ved 16-meteren med foten til Ward-Prowse friskt i minnet.

Paul Pogba – Kan Solskjær risikere noe annet enn å spille den formsterke franskmannen? Sannsynligvis trenger han en hvil snart, men vi tror alle mann må til pumpene for å hente fram tre poeng mot Southampton.

Mason Greenwood – Den eneste på laget, sammen med Bailly, som ikke startet mot Arsenal. Vi tror Solskjær ønsker flere angrepsmuligheter og derfor velger Greenwood foran McTominay, som slet med magen i London. Byttet ut i pausen i motsatt oppgjør, men virker skarpere nå.

Bruno Fernandes – På tide å finne fram godfoten igjen. Står uten målpoeng på sine fem siste ligakamper. Scoret selvfølgelig i bortekampen mot samme motstander i november.

Marcus Rashford – Gjenstand for kritikk med én beskjeden scoring på ni kamper i 2021. Uansett en nøkkelspiller for Solskjær og langt unna benken.

Edinson Cavani – Comebacket på St Mary’s var på mange måter startskuddet for 33-åringen i United-trøya. Kunne blitt matchvinner mot Arsenal, og setter forhåpentligvis sjansene han kommer til mot Southampton.

TIPP LAGET, VINN DRAKT: Fristen for Southampton-kampen er 12.00 tirsdag.

STARTER: Harry Maguire og Paul Pogba er naturligvis aktuelle mot Southampton.

Southampton

Ralph Hasenhüttl har virkelig fått sving på Southampton med spillere som Danny Ings, James Ward-Prowse og Theo Walcott i hovedrollene.

Laget har som nevnt tapt tre kamper på rad, men spiller med en pressintensitet som har imponert flere managere i Premier League.

Motstanderens fordel er at det finnes bakrom, noe Heung-Min Son fant ut da han scoret fire mål i Tottenhams 5-2-seier i september.

LYKKES: Ralph Hasenhüttl får ros for det han har utrettet med Southampton.

Hasenhüttl har trøblet med skader i en lang periode, og i 0-1-tapet mot Aston Villa måtte både Theo Walcott og Ibrahima Diallo ut . Det er også usikkert om Oriol Romeu og Moussa Djenepo er klare til å spille ny kamp etter bare tre dager med hvile.

Kyle Walker-Peters, Jannik Vestergaard, William Smallbone, Michael Obafemi og Mohamed Salisu er helt sikkert ute.

Mulig lag: McCarthy, Walker-Peters, Stephens, Bednarek, Bertrand, Ward-Prowse, Diallo, Armstrong, Walcott, Ings, Adams.

Powered by Labrador CMS