Svensk stemme

Våre vurderinger om laget mot Everton

Publisert Sist oppdatert

Manchester United er i storform og står med syv strake hjemmeseiere – alle turneringer medregnet – før fredagens FA-cupmøte med Everton på Old Trafford.

Etter VM-pausen har det blitt fire strake seiere og 9-0 i målforskjell. Marcus Rashford har scoret i syv strake hjemmekamper og kommer stadig nærmere rekorden.

Blir det ny seier, avansement i FA-cupen og kanskje også sparken for Everton-manager Frank Lampard? Svaret får vi fredag kveld.

FORHÅNDSSAKER:

TEN HAG: – Spillere er ikke roboter
PODKAST: – Umulig å ikke la seg begeistre
PRESSEKONFERANSE: Dette sa Ten Hag
GOD STATISTIKK I TREDJE RUNDE: Dette har bare skjedd to ganger de siste 38 årene

Manchester United

Erik ten Hag fikk mange spørsmål om Jadon Sancho på torsdagens pressekonferanse. Kantspilleren er tilbake i individuell trening på Carrington, men det var ingenting – basert på det Uniteds manager sa – som tilsier at kantspilleren er aktuell for kamp igjen på nåværende tidspunkt.

sanha
TILBAKE PÅ CARRINGTON: Jadon Sancho.

Ten Hag bekreftet ellers at Anthony Martial er klar igjen etter smellen mot Bournemouth, mens Donny van de Beek definitivt er ute. Det er imidlertid fortsatt uklart hvor alvorlig nederlenderens skade er.

Diogo Dalot og Lisandro Martinez kom begge inn som innbyttere i forrige kamp og er altså tilbake igjen. Det samme gjelder Scott McTominay.

Axel Tuanzebe er tilbake i trening og kommer stadig nærmere.


David de Gea – Spanjolen er i storform og leverte en ny, god kamp da han holdt nullen mot Bournemouth. Det er ingen grunn til å skulle hvile ham nå.

Diogo Dalot –  Uniteds førstevalg på høyrebacken er tilbake igjen etter skaden han pådro seg i VM og var frisk i innhoppet mot Bournemouth. Aaron Wan-Bissaka har levert strålende i sitt vikariat, men nå fremstår det både fornuftig og logisk at Dalot matches og at Wan-Bissaka får hvile.

Raphaël Varane – United slipper knapt inn mål med den briljante franskmannen på banen. Så hele 3-0-seieren på tirsdag fra benken og har dermed overskudd til å spille og forhåpentlig hjelpe laget sitt videre i FA-cupen fredag kveld.

Lisandro Martinez – VM-vinneren fra Argentina er tilbake i Manchester og fikk noen få minutter forrige kamp. Nå bør han og Varane få spille sammen og finpusse sitt fantastiske partnerskap inn mot City-kampen.

Manchester United v AFC Bournemouth - Premier League
TILBAKE FRA START: VM-vinner Lisandro Martinez mottar fortjent hyllest i forkant av Bournemouth-kampen.

Luke Shaw – Var en gigant mot Bournemouth og er i knallform. Med denne backrekken vil Ten Hag – for første gang på lenge – få matchet hele sin foretrukne bakre firer. Ikke helt utenkelig at Malacia får sjansen slik at Shaw kan få hvile, men engelskmannen kan heller få en pust i bakken mot Charlton.

Casemiro – Brasilianeren er uvurderlig for dette laget.

Fred – Var frisk da han erstattet Christian Eriksen mot Bournemouth. Dansken er viktig og leverte målgivende på 1-0, men så sliten ut og ble også byttet ut. Fremstår fornuftig at Fred holdes i gang og at Eriksen spares.

Marcus Rashford – Har scoret i syv strake hjemmekamper og er i kanonform. Trives best ute til venstre, men må han ta til takke med plassen til høyre fredag kveld?

Bruno Fernandes – Portugiseren ble flyttet ut til høyre og hadde en varierende kamp mot Bournemouth – selv om han til slutt noterte seg for en strålende målgivende pasning til Rashford. Fredag kveld er han med all sannsynlighet tilbake i favorittposisjonen.

Manchester United v AFC Bournemouth - Premier League
SERVERTE SHAW: Alejandro Garnacho med målgivende pasning mot Bournemouth.

Alejandro Garnacho – Var god fra benken og bidro med målgivende til Luke Shaw foregående kamp.

Anthony Martial – Franskmannen måtte ut med skade sist, men er friskmeldt til fredagens kamp. Valgmulighetene er få, og dermed er det naturlig at Martial kastes rett inn igjen.

United.no sitt tips til Tipp Laget: 2-0

Alternativene

Tyrell Malacia – Luke Shaw har spilt mye i det siste og kan ha behov for hvile. I så fall er Malacia en god back-up-løsning.

Antony – Brasilianeren har ikke imponert i det siste og stod over tidligere i uken med skade. Var imidlertid tilbake i trening allerede onsdag og dermed er det ikke helt utenkelig at han får starte på bekostning av enten Rashford eller Garnacho.

Everton

Frank Lampard er under knallhardt press og står i fare for å miste jobben. Klubben ligger helt nede på 18. plass i Premier League og ble ydmyket med 4-1 hjemme mot Brighton i midtuken.

RISIKERER SPARKEN: Tåler Frank Lampard tap mot United?

Riktignok tok de poeng borte mot City i runden før, men bare tre seiere og fjorten scorede mål på 18 kamper er dystre tall for Merseyside-klubben. 

James Garner, Michael Keane, Nathan Patterson og Andros Townsend skal være ute, mens Anthony Gordon er tvilsom. Dominic Calvert-Lewin ble byttet ut mot Brighton og er usikker.

Mulig Everton-lag: Pickford – Coleman, Coady, Tarkowski, Mykolenko – Iwobi, Gueye, Davies – McNeil, Maupey, Grey.

Powered by Labrador CMS