Manchester United v Granada CF - UEFA Europa League Quarter Final: Leg Two

Våre vurderinger om laget mot Burnley

Hvilke elleve velger Ole Gunnar Solskjær mot Burnley?

Publisert Sist oppdatert

For én uke siden var det José Mourinho og Tottenham som fikk servert et kaldt hevnmåltid av Solskjær og hans mannskap.

På søndag er det Burnley sin tur til å stå imot kreftene til et revansjesugent United-lag.

Manchester United gikk riktignok seirende ut av oppgjøret på Turf Moor i januar, men 0-2-tapet på Old Trafford for ett år siden er neppe glemt. Det er nok heller ikke 2-2-kampene i 2019 og 2017.

Med seier mot Burnley kan avstanden til Manchester City reduseres til åtte poeng, da naborivalen spiller semifinale i FA-cupen mot Chelsea på lørdag.

Solskjær nekter å gi opp tittelen, men erkjenner at en City-kollaps virker lite sannsynlig.

– Når Manchester City er så stabile som de er, forventer vi ikke at de skal tape tre av de seks gjenstående kampene. Men så vi skal gjøre jobben vår og avslutte sesongen så godt som mulig.

Leicester og Chelsea spiller for øvrig også FA-cup denne helgen, mens West Ham og formsterke Jesse Lingard tapte mot Newcastle.

FORHÅNDSSAKER:

Manchester United

Solskjær kunne gjort mange endringer på laget mot Granada, men nøyde seg med vikarene for suspenderte Harry Maguire, Luke Shaw og Scott McTominay.

Marcus Rashford satt på benken, men regnes likevel som usikker mot Burnley. Eric Bailly er tilbake i Manchester og venter på negativ coronatest, mens Anthony Martial er langtidsskadet.

Vi finner ingen gode grunner for at Solskjær ikke skal starte med de samme elleve som spilte i 3-1-seieren mot Tottenham, selv om det ikke er helt utenkelig at Nemanja Matic kan vurderes foran Fred mot et fysisk sterkt Burnley-lag som også satser mye på dødballer.


Dean Henderson – La inn en ny og sterk søknad som førstekeeper mot Tottenham. Det hjelper dessverre lite at du heter David de Gea for Solskjær. Henderson bør kunne kopiere spanjolen og registrere sin tolvte «clean sheet» for sesongen.

Aaron Wan-Bissaka – Nærmer seg 50 kamper denne sesongen. Debatten om høyrebackens kvaliteter dukker stadig opp, men uansett vært en stabil brikke i Premier Leagues nest beste lag.

Victor Lindelöf – Leverte godkjent igjen mot Granada med Axel Tuanzebe ved sin side. Mot Burnley får han sin «gamle» makker tilbake.

Harry Maguire – Fikk ufrivillig fri mot Granada. United er klare for semifinalen og Maguire fikk hvile. Det må regnes som vinn-vinn. Bare å spenne seg fast når tankskipene Maguire og Wood går baug til baug.

Luke Shaw – Sto også over mot Granada med suspensjon. Ble et symbol på Solskjærs 3-1-seier mot Mourinho, og kjemper om prisen for årets spiller med Fernandes.

Fred – Sjelden scoring mot Tottenham. Hylles stadig som en undervurdert brikke i dette United-laget. Bare Fernandes og Rashford har startet flere kamper av midtbane- og angrepsspillerne.

Scott McTominay – Fått hvile musklene, og godt er det. De skal nok få kjørt seg mot fysisk sterke Burnley.

Paul Pogba – Det er sjelden stille rundt franskmannen. Ble frarøvet en lekker målgivende mot Tottenham av VAR, fikk målpoeng og nesten (?) rødt kort mot Granada, og ladet opp til Burnley-kampen med å ta et oppgjør med Mourinho. Ble matchvinner på Turf Moor i januar. Spiller sin 199. kamp for United. Snart inne på topp 100 i Uniteds adelskalender.

Bruno Fernandes – Det er like vanskelig å fornekte at Fernandes er inne i en blindgate formmessig som at han uansett er en ekstremt viktig spiller for United. Endte med å spille 73 minutter mot Granada. Det bør bety at han er klar for 90 mot Burnley. Hvis ikke blir det støy.

Marcus Rashford – Det eneste spørsmålstegnet. Meldte seg til tjeneste og satt på benken mot Granada, men regnes likevel som usikker av Solskjær. Hvor lenge skal han trosse smertene? Er han i ferd med å ofre EM? Mason Greenwood det åpenbare alternativet.

Edinson Cavani – Etter en trøblete vinter har 34-åringen fått en ny vår med scoringer mot Tottenham og Granada. Jo flere mål han scorer, jo mer mas blir det om at han skal bli værende i Manchester. Skal få litt å jobbe med mot Mee og Tarkowski.

Manchester United v Granada CF - UEFA Europa League Quarter Final: Leg Two
TILBAKE PÅ LAGET: Edinson Cavani er det åpenbare førstevalget på topp når United møter Burnley på Old Trafford på søndag.

Burnley

Burnley varierer stort.

De slo Everton for tre kamper siden, men har så tapt med ett mål mot både Southampton og Newcastle. Før det ble det fire uavgjorte på fem kamper, blant annet mot Leicester.

Burnley har også taket på United på Old Trafford.

 

TESTES I HELGA: Burnleys landslagskeeper, Nick Pope.

Landslagskeeper Nick Pope og kantspiller Dwight McNeil er usikre til kampen, mens spiss Ashley Barnes er ute. Er alle de tre ute er Burnley svekket, men det kan altså være at Pope og McNeil gjør comeback. Det siste fra Burnley-leiren var at begge skulle testes i løpet av helga, men Pope var tilbake på treningsfeltet fredag og spiller nok hvis han ikke fikk en reaksjon etter den økten.

Mulig Burnley-11er: Pope/Peacock-Farrell; Lowton, Tarkowski, Mee, Taylor; Gudmundsson, Westwood, Brownhill, McNeil; Wood, Vydra

Powered by Labrador CMS