Manchester United v Atletico Madrid - Pre-Season Friendly

Våre vurderinger om laget mot Brighton

Hvem blir de første elleve som får tillit av Erik ten Hag?

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke meldt strålende solskinn i Manchester på søndag, men at været skal kaste glans over Ten Hags første forestilling på Old Trafford vil verken nederlenderen enn United-fansen bry seg om.

Fest vil det bli uansett – så lenge Manchester United åpner med det mange vil mene skal være en oppskriftsmessig seier mot Brighton.

Det er imidlertid ikke hvem som helst Ten Hag møter i sin første managerduell på engelsk jord. Et raskt Google-søk gir deg mer enn ett ordspill på navnet til Graham Potter, og om han ikke har skapt magi i Brighton, har han utvilsomt løftet laget fra sørkysten. Forrige sesong knuste han Ralf Rangnick med hele 4-0 på hjemmebane, og ledet Brighton til 9. plass og ny klubbrekord i Premier League.

Men det er et annet United-lag som stiller på startstreken i 2022/23-sesongen.

Riktignok er ingen av Ten Hags nysigneringer ventet å starte på søndag, men etter det united.no blir fortalt har det skjedd mye på kort tid bak kulissene på Carrington.

For fire år siden scoret Donny van de Beek det første målet for Ten Hag i nederlenderens første kamp som Ajax-trener mot Feyenoord. Hvilke elleve får tillit i United-debuten?

FORHÅNDSSAKER:

Manchester United Training and Press Conference
DEBUTERER: Erik ten Hag leder Manchester United for første gang i Premier League mot Brighton på søndag.

Manchester United

Bortsett fra den siste oppkjøringskampen mot Rayo Vallecano, har Ten Hag drillet et sterkt mannskap inn mot ligaåpningen gjennom hele sommeren.

Det er ingen grunn til å tro at nederlenderen ikke skal holde seg til planen, men skaden på Anthony Martial gjør utvilsomt at United-manageren må gjøre endringer.

Det er usikkert hvor lenge franskmannen er ute, men han mister garantert premieren mot Brighton.

Det er også en viss usikkerhet rundt Jadon Sancho og Luke Shaw som begge mistet generalprøven mot Atlético Madrid grunnet sykdom. Brandon Williams og Facundo Pellistri har også vært ute, uten at de uansett er aktuelle fra start. Aaron Wan-Bissaka var ikke med i noen av de to siste oppkjøringskampene.

TIPP LAGET, VINN DRAKT: Fristen for Brighton-kampen er 12.00 søndag


David de Gea – Stått «alt» i sommer og har 36-årige Tom Heaton som eneste konkurrent. Bare holdt nullen i én av fire kamper. Fikk Vikingskipet før avspark mot Atlético Madrid, uten at det gjorde susen. Startet samtlige ligaåpninger siden 2011, bortsett fra i 2015.

Diogo Dalot – Ten Hags foretrukne høyreback i sommer har gjort sakene sine så bra at mange United-supportere nærmest ser på portugiseren som en nysignering. Trossard er Brightons største trussel og må håndteres. Mye tyder på at Aaron Wan-Bissaka ikke er spilleklar.

Victor Lindelöf – Vi tror Ten Hag innleder sesongen med stopperparet som har spilt mest for United de tre siste årene. Det betyr i så fall at han benker de to mange kanskje vil foretrekke på papiret – Raphaël Varane og Lisandro Martinez. Begge har imidlertid for få minutter i beina, selv om de spilte én time sammen mot Rayo Vallecano. Ifølge rapportene verdsettes Lindelöf internt.

Harry Maguire – Har beholdt kapteinsbindet og må klare å legge forrige sesong bak seg når han leder laget ut på Old Trafford søndag formiddag. Vet hvilken jobb han har foran seg for å overbevise kritiske United-supportere. Første oppgave blir å holde nullen mot Brighton.

Tyrell Malacia – Et spørsmålstegn. Men vi tror sesongåpningen glapp for Luke Shaw da han verken var med til Oslo eller spilte mot Rayo Vallecano dagen etter. Malacia gjorde seg ikke bort mot Atlético Madrid, og virker klar for oppgaven.

STEMNINGSRAPPORT FRA MANCHESTER:


Scott McTominay – Her skulle det egentlig stått Frenkie de Jong, men enn så lenge er det «McFred» som utgjør midtbanen. Både Zidane Iqbal og Charlie Savage grep sjansen på turné, men i realiteten har ikke Ten Hag flere midtbanespillere med defensive fibre enn McTominay og Fred.

FredEn av flere United-spillere som splitter fansen, men den brasilianske humørsprederen har ferdigheter og ikke minst innsatsvilje Ten Hag vil verdsette.

Anthony Elanga – Det første alle vil se etter på søndagens lagoppstilling er navnet til Cristiano Ronaldo. Vi tror du finner det på benken, og at Elanga som Malacia får sjansen til å vise seg fram som vikar, akkurat som på Ullevaal. På fredagens pressekonferanse var Ten Hag opptatt av å poengtere at det ikke bare var Ronaldo som var «skyldig» i å forlate Old Trafford for tidlig, men at 37-åringen bare har spilt 45 minutter i sommer er ikke nok for Ten Hag. Derfor tror vi Elanga erstatter skadde Martial, og at den portugisiske stjernespissen må belage seg på rollen som superinnbytter.

Bruno Fernandes – Avsluttet sommeren uten et eneste målpoeng. På Ullevaal ble portugiseren skjøvet ut til venstre etter en drøy time av Christian Eriksen, som kom inn og skapte et par sjanser. Men det er nå det virkelig gjelder, og alle husker hattricket i sesongåpningen mot Leeds i fjor. Forhåpentligvis vil konkurransen om plassen gi flere målpoeng, ikke færre.

Jadon Sancho – Usikker. Var med til Oslo, men for syk til å spille. Sannsynligvis i bedre form nå. Sancho har kanskje vært sommerens beste United-spiller, og vi tror 22-åringen får grønt lys mot Brighton. Med Potters trebackslinje kan det bli rom på kantene hvis United spiller kortene sine riktig. Så lenge han er friskmeldt ligger alt til rette for at Sancho får en langt bedre sesongstart i år enn i fjor.

Marcus Rashford – Hvem hadde trodd at det verken skulle være Martial eller Ronaldo, men Rashford som skulle være spiss i Ten Hag-debuten? Den dårlige nyheten er at 24-åringen ifølge Transfermarkt.com står med 5 scoringer på sine 23 siste ligakamper som spiss. Den gode er at Rashford har vist lovende takter i sommer og scoret to mål. For en følelse det vil være å sparke i gang sesongen med scoring på Old Trafford etter den tunge fjorårssesongen.

TIPP LAGET, VINN DRAKT: Fristen for Brighton-kampen er 12.00 søndag

Manchester United v Rayo Vallecano - Pre-Season Friendly
BENKES? Cristiano Ronaldo har bare spilt én treningskamp i sommer.

Brighton

15. plass, 17. plass, 15. plass og 16. plass var fasiten i Premier League før Graham Potter ledet Brighton til 9. plass og bestenotering forrige sesong.

Det er imidlertid usikkert om den tidligere Östersund-treneren kan gjenta bedriften. Det er neppe feil å hevde at Brighton-laget som slo United i mai er svekket. Marc Cucurella er solgt til Chelsea for over 60 millioner pund, og Yves Bissouma er hentet av Tottenham for 40 millioner.

Brighton & Hove Albion v RCD Espanyol - Pre-Season Friendly
SCORET TRE: Leandro Trossard scoret hattrick i generalprøven mot Espanyol.

Akkurat som United møtte Brighton spansk motstand i generalprøven. Leandro Trossard scoret hattrick i 5-1-seieren mot Espanyol, mens Lewis Dunk og Adam Webster sto for de første scoringene.

Potter har bare gjort to signeringer i 18-årige Julio Enciso og 19-årige Levi Colwill som er på lån fra Chelsea. Ingen av dem ventes å starte på Old Trafford.

Mulig lag: Sánchez, Veltman, Dunk, Webster, March, Gross, MacAllister, Caicedo, Trossard, Mwepu, Welbeck.

SE VÅRT KICK-OFF OM TEN HAG OG LAGET NEDENFOR!

Powered by Labrador CMS