Manchester United v Leicester City - Premier League

Våre vurderinger om laget mot Barcelona

Publisert Sist oppdatert

Så langt har uke åtte i 2023 stort sett handlet om én ting. Eierskapskampen om Manchester United.

De neste fire dagene er det sannsynligvis fotballen som havner i fokus. Og for noen dager det kan bli for Erik ten Hag.

Først kan nederlenderen slå et av Europas beste lag, og legge til Xavi på listen over «store skalper» der vi fra før finner Pep Guardiola, Mikel Arteta, Jürgen Klopp og Antonio Conte.

Søndag kan han lede Manchester United til klubbens første trofé på seks år – sju måneder etter at han ble ansatt.

Rent sportslig snakker vi i så fall sannsynligvis det største vendepunktet i klubben siden Sir Alex Ferguson ga seg.

Å vippe Barcelona av pinnen er imidlertid ingen enkel sak, noe United fikk erfare på Camp Nou.

Med 2-2 og ingen bortemålsregel som utgangspunkt tar vinneren alt på Old Trafford, alternativt i en straffesparkkonkurranse.

Begge lagene er i storform, og begge lagene vant sine inneklemte kamper mot Leicester og Cadiz i helgen.

FORHÅNDSSAKER:

Manchester United

Lisandro Martinez og Marcel Sabitzer er tilbake etter at de sonet karantene i Barcelona.

Antony og Harry Maguire er tilbake i trening, Anthony Martial er fortsatt ute, mens Christian Eriksen og Donny van de Beek er langtidsskadet.


David de Gea – Holdt ikke nullen i hjemlandet, men enorm førsteomgang mot Leicester på søndag, da han tangerte Peter Schmeichel med sin 180. kamp uten baklengsmål.

Aaron Wan-Bissaka – Duellen mot Dalot ruller videre. Vi tror Wan-Bissaka får fornyet tillit mot Barcelona etter at han sto over mot Leicester.

Raphaël Varane – Hadde ikke sin beste opptreden i United-trøya mot gamle rivaler, men selvskreven på blokka til Ten Hag. Ble som ventet hvilt mot Leicester.

Lisandro Martinez – Mange var spente på hvordan United-forsvaret ville klare seg i Barcelona uten den lille giganten. United holdt hodet over vann, til tross for to baklengsmål. Med Martinez skal den røde muren være enda vanskeligere å bryte igjennom. For en duell det blir mellom argentineren og Robert Lewandowski.

Luke Shaw – Midtstopper i Barcelona, tilbake som venstreback i Manchester. Leverer stabilt uke inn og uke ut i begge rollene.

Fred – Usikkert om det blir Fred eller Sabitzer som skal hjelpe Casemiro på midtbanen. Ikke utenkelig at førstnevnte starter og byttes ut med Sabitzer når han har løpt fra seg og fått sitt obligatoriske gule kort.

Casemiro – Gliste bredt da United tok ledelsen på Camp Nou. Smilet blir enda større hvis det blir avansement i kveld.

Jadon Sancho – Virkelig fått tilbake selvtilliten, og herjet mot Leicester. Ikke mange som hadde trodd at Sancho skulle starte begge kampene mot Barcelona for noen uker siden.

Bruno Fernandes – Tatt tilbake servitørrollen etter at Christian Eriksen forsvant ut med skade. Leverer målpoeng jevnt og trutt. To målgivende mot Leicester.

Marcus Rashford – Dersom Manchester United vinner gigantoppgjøret mot Barcelona, får du ikke høy odds på at det er Rashford som blir matchvinner. Inne i sitt livs form, noe spanjolene fikk merke så til de grader på Camp Nou.

Wout Weghorst – Vi setter ham fortsatt opp som spiss, men de siste kampene har Weghorst i praksis operert som en tier. Hylles av blant andre Gary Neville for rollen som samvittighetsfull spiss.

Manchester United v Leicester City - Premier League
TOPPSCORER: Marcus Rashford har scoret 24 mål denne sesongen, fire av dem i Europa League. Her jubles det for scoring mot Leicester.

Barcelona

Manchester United hadde Barcelona på gaffelen på Camp Nou, og selv om hjemmelaget berget et 2-2-resultat, vet Xavi at laget hans enten må vinne kampen eller straffesparkkonkurransen på Old Trafford.

Bare to lag har slått United på Drømmenes Teater denne sesongen. Brighton i sesongåpningen og Real Sociedad i gruppespillet.

Barcelona er på sin side det gjerrigste laget i de fem største europeiske ligaene for øyeblikket, men i Europa har de fortsatt ikke holdt nullen i én eneste kamp.

Oppgaven blir ikke enklere av at stjerneskuddene Gavi (karantene) og Pedri (skade) er ute. Sergio Busquets er imidlertid tilgjengelig igjen etter at han var ute med skade i det første oppgjøret. Ousmané Dembélé er fortsatt ute.

Mulig lag: Marc-André ter Stegen, Jules Koundé, Ronald Araujo, Andreas Christensen, Jordi Alba, Franck Kessié, Sergio Busquets, Frenkie de Jong, Raphinha, Robert Lewandowski, Ansu Fati.

FC Barcelona v Cadiz CF - LaLiga Santander
VANT: Robert Lewandowski scoret da Barcelona slo Cadiz 2-0 på søndag.

Powered by Labrador CMS