Manchester United v Villarreal CF: Group F - UEFA Champions League

Våre vurderinger om laget mot Atlético Madrid

Det er ingen rom for feiltrinn tirsdag kveld. Så hvem velger Ralf Rangnick til skjebnekampen mot Atlético Madrid?

Publisert Sist oppdatert

Det er bare to managere i Manchester Uniteds historie som har vunnet den gjeveste europacupen. Sir Matt Busby og Sir Alex Ferguson var managere i til sammen drøye 50 år i klubben.

Ralf Rangnick har så langt ledet United i kun drøye tre måneder, og dette er tyskerens eneste mulighet til å vinne et trofé.

Mye må klaffe om United skal gå hele veien, og første hinder er Diego Simeones og hans Atlético Madrid.

Etter det ydmykende nederlaget i byderbyet mot City, var 3-2-seieren over Tottenham, en av Uniteds rivaler i kampen om en Champions League-plass, en enorm opptur for Rangnicks mannskap. 

Manchester United v Tottenham Hotspur - Premier League
NY OPPTUR?: Cristiano Ronaldo var ustoppelig mot Tottenham. Varter portugiseren opp med et nytt show i Champions League?

Før helgen fremstod kampene mot Tottenham og Atlético Madrid som de to viktigste denne sesongen.

Jobben ble gjort mot Spurs, men kan Rangnick også gå seirende ut av duellen med Simeone?

FORHÅNDSSAKER:

Manchester United

Luke Shaw er den eneste spilleren som er en smule usikker. Venstrebacken trente imidlertid både søndag og mandag og burde ha gode muligheter for å være med i troppen.

Bruno Fernandes testet negativt etter å ha gått glipp av forrige ligakamp med covid, og portugiseren er dermed klar. Edinson Cavani er som kjent også tilbake, og fikk et lite kvarter som innbytter mot Tottenham.


David de Gea – Skremte oss alle da meldingene om en positiv covid-test kom på morgenkvisten lørdag. Det var heldigvis en falsk positiv test, og spanjolen voktet buret mot Spurs. Spiller selvsagt også denne kampen mot gamleklubben.

Atletico Madrid v Manchester United: Round Of Sixteen Leg One - UEFA Champions League
MØTER GAMLEKLUBBEN: David de Gea kom fra Atletico Madrid til Manchester United sommeren 2011. Nå, knappe elleve år etter, håper han å sende gamleklubben ut av Champions League.

Aaron Wan-Bissaka – Spilte ligakampene mot Watford og Manchester City, før Diogo Dalot fikk muligheten sist mot Tottenham. Det er ikke en plass vi føler oss sikre på, men vi tror farten og taklingsstyrken til Wan-Bissaka vipper denne i hans favør.

Raphaël Varane – En viktig mann for å skape ro i de bakre rekkene. Har enorm erfaring fra denne turneringen med Real Madrid, og bør være heltent før møtet med sine gamle rivaler. Bankers.

Harry Maguire – Varierer fremdeles i prestasjonene, og Rangnick sa det var et vanskelig valg han hadde på stopperplass. Men vi tror tyskeren gir kapteinen tillit.

Alex Telles – Luke Shaw er tilbake i trening etter positiv covid-test, men vi tror brasilianeren beholder plassen etter en solid kamp mot Tottenham. Har en giftig dødballfot. Den ble gull verdt mot Tottenham, og kan bli det på ny tirsdag kveld.

Manchester United v Tottenham Hotspur - Premier League
SOLID MOT SPURS: Vi tror Alex Telles får en ny sjanse fra start etter en oppløftende kamp mot Tottenham. Brasilianerens presise pasningsfot kan bli gull verdt for United.

Scott McTominay – Måtte stå over mot Tottenham med en liten muskelskade, og vi tror han går rett inn på laget igjen. Trente sammen med resten av laget på Carrington mandag, og United vil trenge hans fysiske tilstedeværelse mot spanjolene.

Fred – Stor kamp mot Tottenham som krevde mye, men Fred restituerer seg kjapt. Bankers på laget i en kamp mot Atlético Madrid som vil kreve mye løping.

Bruno Fernandes – Savnet av portugiseren mot Tottenham var ikke så stort som vi hadde fryktet på forhånd. Om ikke covid har satt ham langt tilbake rent fysisk, er Fernandes selvskreven.

Paul Pogba – Det er en viss usikkerhet rundt franskmannen og hans innstendige ønske om å spille på små marginer. Det passer ikke alltid Rangnicks stil like bra, men Pogbas kreativitet er unik på gode dager. Vil bli en nøkkelspiller om han har dagen.

Jadon Sancho – Er rett og slett i storform og strutter av selvtillit om dagen. Vil bli en av Uniteds viktigste spillere i sesongavslutningen. Selvskreven.

JS25
BLOMSTRER: Mens Manchester United har variert i prestasjonene de siste ukene, har Jadon Sancho stått frem som lagets store formspiller.

Cristiano Ronaldo – Ustoppelig mot Tottenham, og forhåpentligvis fortsetter han sin gode statistikk mot Atlético Madrid. Det er praktisk talt umulig å vrake Ronaldo etter oppvisningen lørdag, selv om Edinson Cavani er tilbake.


Alternativene:

Diogo Dalot, Luke Shaw og Victor Lindelöf kan alle være aktuelle, men vi har forklart hvorfor vi tror trioen benkes mot Atlético Madrid.

Nemanja Matic benyttet sin rutine til å stabilisere Uniteds lag som innbytter borte mot Atlético. Vi tror ikke han starter, men serberen kan få en lignende rolle fra benken også denne gangen.

Manchester United v BSC Young Boys: Group F - UEFA Champions League
RUTINE: Nemanja Matic starter neppe kampen mot Atletico Madrid, mens serberens rutine kan bli verdifull for United om det drar seg til i 2. omgang.

Marcus Rashford fikk sjansen fra start mot Tottenham, men sliter fremdeles med formen og selvtilliten. Farten kan bli et viktig våpen dersom bortelaget skulle etterlate seg rom, men vi tror ikke dette er en kamp som passer Rashford fra start slik situasjonen hans er nå.

Vi tror også Anthony Elanga kan bli en joker fra benken tirsdag kveld slik han var i Madrid i den første kampen. Ingen av de andre United-spillerne er aktuelle fra start slik vi ser det.

Atletico Madrid

Diego Simeones menn virker å ha funnet formen i grevens tid.

Etter det første oppgjøret i den spanske hovedstaden, har Simeones menn spilt tre kamper og vunnet alle. 

Atlético Madrid hadde flere gyldne muligheter til å avgjøre den første kampen i Spania, men sjansesløseriet kan ha kostet dem dyrt.

ds
TØFF OPPGAVE: Diego Simeones mannskap har funnet formen og står med tre strake seire siden det første møtet mellom Atletico Madrid og Manchester United i Madrid.

Forsvarsspilleren Sime Vrsaljko og midtbanespilleren Thomas Lemar er ute med skader, men kapteinen Koke er tilbake etter å ha spilt de første 45 minuttene i Atléticos siste ligakamp mot Cádiz.

Viktige José Giménez pådro seg skade i forrige kamp, men er med til Manchester. Stefan Savic, Geoffrey Kondogbia og Mario Hermoso har det også vært spørsmålstegn ved, men de er også med.

Yannick Carrasco soner karantene, mens Matheus Cunha og Daniel Wass begge er ute med langtidsskader. 

Mulig Atlético Madrid-lag: Oblak; Savić, Giménez, Reinildo; Llorente, Herrera, Koke, De Paul, Lodi; João Félix, Griezmann.

Powered by Labrador CMS