Manchester United v Liverpool FC - Premier League

Våre vurderinger om laget mot Arsenal

Publisert Sist oppdatert

Det er bare en snau måned siden Erik ten Hag innledet United-karrieren med tap i sesongpremieren mot Brighton på Old Trafford.

Når Arsenal kommer på besøk på søndag, må imidlertid ligalederen fra London forberede seg på å møte et Manchester United i medvind.

Etter nederlagene mot Brighton og Brentford har Ten Hag utvilsomt klart å mobilisere troppen. Ni poeng og ett baklengsmål mot Liverpool, Southampton og Leicester har gitt selvtillit og sendt United oppover på tabellen.

I tillegg har signeringene av Casemiro og Antony skapt optimisme.

Det store spørsmålet før søndagens storkamp er om brasilianerne får starte mot Arsenal. Casemiro har gjort innhopp i de to siste kampene, men ikke skjøvet Scott McTominay eller Christian Eriksen ut av midtbanen så langt. Og hva med Antony? Kastes 85-millionerskjøpet rett i løvens hule mot ligalederen, eller må også han spille seg inn på laget fra benken?

FORHÅNDSSAKER:

Manchester United v Liverpool FC - Premier League
OPPTUR: Erik ten Hag virker å ha fått orden på sakene etter en svak start på sesongen.

Manchester United

Anthony Martial er ute på ubestemt tid med en akillesskade, mens Luke Shaw og Aaron Wan-Bissaka regnes som usikre.


David de Gea – Endelig er spanjolens utfordrer på plass. Men Martin Dubravka må nok vente til torsdagens Europa League-premiere mot Real Sociedad før han debuterer i United-drakta.

Diogo Dalot – Startet sesongen godt, og blitt et sikkert kort på laget. Full av vinnervilje og entusiasme.

Raphaël Varane – Ten Hag gjorde et tøft valg da han stilte et nykomponert stopperpar mot Liverpool, og det er det ingen grunn til å endre på. Når Varane og Martinez bare har sluppet inn ett mål på tre kamper må kapteinen bli sittende på benken.

Lisandro Martinez – Ordspillene på hvor stor lille Martinez er begynner allerede å bli utslitt, men argentineren har utvilsomt kriget seg inn i mange United-hjerter på kort tid. På søndag er det den brasilianske rivalen Gabriel Jesus som må temmes. Den tidligere City-spissen har for øvrig aldri scoret mot United.

Tyrell Malacia – «Pitbullen» har i likhet med Martinez plassert en etablert United-spiller på benken, og forsvart plassen i så stor grad at det regnes som en selvfølge at han starter mot Arsenal. Malacia vs. Saka blir en interessant duell i kampen.

Scott McTominay – Mange vil nok mene det bare er et tidsspørsmål før Fred får selskap av skotten på benken. Enn så lenge har imidlertid «McEriksen» fungert godt for Ten Hag. At Casemiro ikke gikk inn på laget mot Leicester, tyder på at nederlenderen kan gi samme duo fornyet tillit mot Arsenal.

Christian Eriksen – Startet alle fem kampene, til tross for at det før sesongen ble snakket om at han i større grad skulle spille en jokerrolle. Vi venter fortsatt på det første målpoenget, og tar gjerne et kremmerhus mot danskens gamle erkerival på søndag.

Jadon Sancho – Funnet tilbake til sommerformen etter at han trøblet med sykdom den siste uka før sesongstarten. Torsdagens målscorer kan nok regnes som den største trusselen for forsvaret til Mikel Arteta. Scoret to mål på de tre siste ligakampene, like mange som i de 21 foregående.

Bruno Fernandes – Målpoengene renner ikke inn for portugiseren, men med større fokus på press og intensitet, har 27-åringen markert seg med positivt fortegn med kapteinsbindet.

Anthony Elanga – Hvilken Anthony får vi på Old Trafford på søndag? Den ene er skadet, den andre har hatt to treninger med laget, og derfor tror vi den svenske varianten får fornyet tillit. Mye tyder på at Ten Hag ser på Elanga som et effektivt «pressmonster», akkurat som Ralf Rangnick.

Marcus Rashford – Spilt på seg selvtillit etter den fryktelige sesongstarten, og vikarierer på topp når Martial er ute. Ikke et sjokk hvis Cristiano Ronaldo plutselig er tilbake i laget, men portugiseren har kun startet i tapet for Brentford.

Leicester City v Manchester United - Premier League
MATCHVINNER: Jadon Sancho sørget for tre poeng mot Leicester på torsdag.

Arsenal

Mens Manchester United har vært høyt og lavt i løpet av de fem første rundene, har Arsenal fått en drømmestart på sesongen med 15 av 15 mulige poeng.

Arteta har ledet laget til seier mot Crystal Palace, Leicester, Bournemouth, Fulham og Aston Villa. Storkampen mot Old Trafford regnes imidlertid som spanjolens første skikkelige test denne sesongen.

– Når du ser på det laget de har og hvilke spillere de har signert i dette overgangsmarkedet, er det ingen overraskelse at de kommer til å vinne mange fotballkamper, sa Arteta på sin pressekonferanse.

United har imidlertid bare vunnet én av de siste åtte møtene mellom lagene i Premier League. Det skjedde da tomålsscorer Ronaldo og Bruno Fernandes sørget for 3-2-seier på Old Trafford i desember 2021.

AFC Bournemouth v Arsenal FC - Premier League
UTE? Martin Ødegaard har vært regnet som usikker til storkampen på Old Trafford, men Arsenal-fansen er nok glad for at han i det minste har blitt med til Manchester.

Martin Ødegaard har spilt en nøkkelrolle i seiersrekken med tre scoringer, men regnes som usikker mot United. Hvis ikke nordmannen blir klar, kan Emile Smith Rowe komme inn. Det er også usikkerhet knyttet til Aaron Ramsdale og Oleksandr Zinchenko, men både Ødegaard, Ramsdale og Zinchenko er i alle fall med til Manchester.

Reiss Nelson, Thomas Partey og Mohamed Elneny er ute.

Mulig lag: Ramsdale, Tomiyasu, Saliba, Gabriel Magalhaes, Tierney, Ødegaard, Lokonga, Xhaka, Saka, Jesus, Martinelli.

Powered by Labrador CMS