Dette er Milan-laget: – Har vist at de greier seg uten Zlatan

Et av verdens største keepertalenter, en dansk forsvarssjef og «den nye» Pirlo kommer til Old Trafford.

Publisert Sist oppdatert

Ronaldinho, Andrea Pirlo, David Beckham, Thiago Silva, Gennaro Gattuso, Clarence Seedorf og Filippo Inzaghi. Det manglet ikke kjendisfaktor da Milan kom til Old Trafford i 2010.

Elleve år senere er det heller ubeskrevne blad som Samu Castillejo, Rade Krunic og Alexis Saelemaekers som blir å se i laguttaket til det italienske giganten.

Zlatan Ibrahimovic og fem andre nøkkelspillere er igjen i Milano med skader.

– I tillegg til å miste sin toppscorer, vil de jo savne den erfaringen han har fra kvelder som dette. For det er ikke denne Milan-troppen vant til rett og slett, sier Even Braastad til united.no. Han driver podkasten Støvelball om italiensk fotball, og kommenterer Serie A for Strive.

– Samtidig har de vist at de greier seg ganske bra uten Zlatan i Serie A. Men det er klart, Stefano Pioli skulle nok helst hatt Zlatan på topp og brukt Rafael Leão i en kantrolle.

SKADET: Zlatan Ibrahimovic skadet seg mot Roma i slutten av februar.

De fem andre som mangler er Theo Hernandez, Ismael Bennacer, Hakan Calhanoglu, Mario Mandzukic og Ante Rebic.

Pioli setter gjerne opp sitt Milan-lag i 4-2-3-1, som han gjorde i helgens generalprøve mot Hellas Verona. Da scoret Diogo Dalot ett av målene, og det er ikke utenkelig at den utlånte United-backen beholder plassen på laget.

Nedenfor forteller Braastad litt om de elleve spillerne Milan kan stille med på Old Trafford.

EKSPERT PÅ ITALIENSK: Even Braastad kommenterer Serie A for Strive. Foto: Strive

Mulig Milan-lag:

Gianluigi Donnarumma: – Har vært avgjørende for Milan i flere kamper denne sesongen. Nettopp fylt 22 år, men over 200 Serie A-kamper, snart 240 kamper totalt og er en av verdens beste keepere.

KEEPER: Gianluigi Donnarumma er fortsatt bare 22 år gammel.

Davide Calabria: – Vokst veldig under Pioli. Ikke masser av målpoeng og offensive eventyr, men er Serie As beste én mot én defensivt. Solid.

Simon Kjær: – Dansken var en viktig grunn til 2020 ble så bra, med sin ro og rutine. De siste månedene har vært preget av litt ryggtrøbbel, som kanskje har forplantet seg i noe mer ustabile prestasjoner på banen.

Alessio Romagnoli: – Milan er i ferd med å få et lite problem: Kapteinen er kanskje lagets tredje beste i sin posisjon. Blir ofte avslørt på fart, men er en bra duellspiller. Mulig Chelsea-innleide Fikayo Tomori spiller.

Diogo Dalot: – Scoret et flott mål i helgen mot Verona, men uansett hvem av de to backene han har erstattet i løpet av sesongen, er det et merkbart steg ned. Ikke på nivå med Calabria defensivt, ikke på nivå med Hernandez offensivt, men en ok og trygg backup.

Franck Kessié: – Midtbanesjefen som endelig fant seg selv i Milan-trøya i Piolis system, og med Bennacer ved siden av seg. Dekker rom defensivt, stort sett trygg og god med ball og trygg fra ellevemeteren.

SJEF: Franck Kessié styrer Milan-midtbanen.

Sandro Tonali: – Et stort talent! Pasningsfot og eleganse, men ikke akkurat redd for å få grønske på shortsen heller. Ung og varierer fortsatt litt i prestasjonene, men pilen har pekt rett vei for Tonali utover sesongen.

Samu Castillejo: – Aldri blitt det helt store i Milan-trøya. Skal bidra uforutsigbarhet offensivt, men det er langt mellom høydepunktene. Det kan være at Alexis Saelemakers tar en av kantposisjonene.

Rade Krunic: – Så god i nedrykkslaget Empoli for et par sesonger siden at Milan bladde opp. Kanskje nyvunnet selvtillit etter frisparkmålet i helga, men den poengplukkeren han var i Empoli har vi til gode å se i Milan-drakt. I tierrollen er Hakan Calhanoglu et stort savn for Milan. Brahim Diaz et alternativ i denne rollen.

Alexis Saelemaekers: – En spiller som får mye tillit av Pioli, mye på grunn av arbeidskapasiteten. Ikke noen poengplukker eller YouTube-attraksjon av en kantspiller, men en «du vet hva du får»-type.

Rafael Leão: – Leão er den spennende kombinasjonen av ekstrem fart, bra teknikk og evnen til å bekle flere posisjoner. Ryddig feilvendt som spiss i Piolis system og farlig rettvendt som bakromstrussel enten fra kant eller som spiss.

SPISS: Rafael Leão starter sannsynligvis på topp mot United.

Alternativene:

Fikayo Tomori: – På lån fra Chelsea og har imponert såpass at Maldini skal være lysten på å bruke de 28 millioner euroene Chelsea vil ha for ham. Farten hans har vært et savn i Milan-forsvaret.

Soualiho Meite: – En av de tre som ble hentet i januar, da han kom fra Torino. Godt var det, for skader har det vært nok av på de sentrale midtbanespillerne. Et arbeidsjern som dekker rom og er sterk i duellspillet. Veldig god i helgen mot Verona.

Brahim Diaz: – Fikk mye spilletid i januar da det var en del skader, uten å overbevise noe voldsomt. Teknisk bra og trygg med ball, men litt for få ganger han klarer å bruke kvalitetene sine til å bidra med målpoeng – som han bør i en slik rolle.

Powered by Labrador CMS