Hadde klart verst statistikk mot United – her er «arvtakeren»

Hvem har egentlig møtt oss flest ganger uten å vinne nå som Steve Bruce omsider fikk seieren sin? Det måtte vi nesten prøve å finne ut.

Publisert Sist oppdatert

Steve Bruce var en god Manchester United-stopper i sin tid, og hindret oss nok mang en gang i å tape fotballkamper.

Akkurat dette fortsatte han i stor grad med også etter fotballkarrieren – men ikke helt frivillig.

Søndagens seier mot Manchester United var nemlig, utrolig nok, Bruces første triumf mot United som manager – i sin 23. kamp som manager mot gamleklubben.

Han har vært nær noen ganger tidligere – aller mest i 2009 da et Anton Ferdinand-selvmål på overtid sørget for United-utligning mot Sunderland på overtid – men statistikken hans mot United er uansett ikke veldig imponerende.

OMSIDER KOM SEIEREN FOR BRUCE: Newcastle vant søndag 1-0 mot Manchester United.

Vi mistenkte at ingen har vært manager mot United i like mange kamper uten å vinne, og etter å ha sett gjennom ulike managerstatistikker, er konklusjonen at Bruce var desidert verst i klassen før han «ødela» statistikken sin på mandag.

Det er i det hele tatt ikke så mange som har vært manager mot United et tosifret antall ganger uten å ha slått klubben på et eller annet tidspunkt.

De som aldri har slått oss som manager:

(Ti eller flere kamper.)

  • David O’Leary (Leeds/Aston Villa), 15 (12-3-0)
  • Stan Seymour (Newcastle), 13 (7-6-0)
  • Martin Jol (Tottenham/Fulham), 12 (10-2-0)
  • Ray Harford (Luton/Wimbledon/Blackburn), 11 (9-2-0)
  • Archibald Montgomery (Bury), 11 (8-3-0)
  • Walter Smith (Everton/Rangers), 10 (8-2-0)
  • Alan Durban (Stoke/Sunderland), 10 (5-5-0)
  • David Jack (Middlesbrough), 10 (9-1-0)

Vi ser her to tidligere United-menn på lista (Archie Montgomery spilte tre kamper for United, mens Walter Smith var United-assistentmanager mot slutten av 2003/04-sesongen.

Helt øverst er uansett David O’Leary, aller best kjent (som manager) for sin tid i Leeds. Han har møtt United 15 ganger som manager, og United har statistikken 12-3-0 mot O’Leary.

Han kom til Champions League-semifinalen med Leeds, men United klarte han altså aldri å slå, verken der eller i Aston Villa, selv om han var nære ved noen ganger i Leeds. Høsten 2001 var han nærmest en triumf, da Mark Viduka ga Leeds ledelsen i det 77. minutt, men en herremann ved navn Ole Gunnar Solskjær utlignet like før slutt.

VANT ALDRI: David O’Leary.

Flere som ikke har slått United

Det er enkelte vi synes det er verdt å nevne selv om de ikke har oppnådd ti kamper også.

Fergusons gamle Aberdeen-elev Alex McLeish var manager mot Fergusons United ved ni anledninger. Det endte med sju seiere til United, og to uavgjortkamper. Gareth Southgate hadde en lignende statistikk i Middlesbrough, bare at der var det 6-3-0 heller enn 7-2-0.

Paul Jewell, som har ledet både Bradford, Wigan og Derby mot Manchester United, er uansett verst i klassen av de vi har sett på med under ti kamper mot United. Han har møtt United ni ganger som manager, og har tapt samtlige. De fire første kampene hans mot United endte faktisk med 0-4-tap, inkludert ligacupfinalen i 2006.

Av dagens Premier League-managere har Sean Dyche flest kamper mot United uten å ha vunnet. Hans Burnley har møtt United åtte ganger uten å vinne – og ved to anledninger har United utlignet på overtid. Halvparten av Dyches kamper mot United har endt uavgjort.

HAR VÆRT NÆR FLERE GANGER: Sean Dyche.

Er det noen vesentlige vi har gått glipp av i letinga vår? Si gjerne ifra i kommentarfeltet, i så fall!

Powered by Labrador CMS