Brighton & Hove Albion v Manchester United: Emirates FA Cup Semi Final

Våre vurderinger om laget mot Tottenham

Publisert Sist oppdatert

Manchester United slo – som vanlig – tilbake etter en dårlig opplevelse og tok seg videre til FA-cupfinale søndag kveld. Men det måtte både ekstraomganger og straffesparkkonkurranse for å kåre en seierherre i oppgjøret mot Brighton på Wembley.

Torsdag venter ny kamp i den engelske hovedstaden, og denne gang er det Premier League og tre poeng i potten når Tottenham står på motsatt banehalvdel.

Og med seks poengs luke og to kamper til gode på sin nærmeste topp fire-utfordrer, kan United torsdag kveld potensielt ta et langt steg mot Champions League-fotball neste sesong.

Da kommer det også godt med for United sin del har de fått 24 timers ekstra hvile inn mot kampen etter kraftanstrengelsen på Wembley sist.

FORHÅNDSSAKER:

Ten Hag fikk Kane-spørsmål: – En smart spiller
Lloris usikker mot United
Erik ten Hag: Utelukker ikke Bruno mot Spurs
Pressekonferansen: – Vi trenger å forsterke


Manchester United

Bruno Fernandes måtte forlate banen mot Brighton med skade. Skadeomfanget fremstod alvorlig etter at det  ble publisert bilder i sosiale medier av portugiseren med krykker, men Erik ten Hag tonet ned alvorlighetsgraden da han møtte pressen onsdag, og torsdag kunne The Mirror røpe at portugiseren reiste med resten av United-troppen til London. 

Harry Maguire var ute med suspensjon mot Brighton, men er tilgjengelig igjen torsdag kveld.

Raphaël Varane kan bli klar til FA-cupfinalen i juni – og kanskje litt før, – men denne kommer for tidlig.

Alejandro Garnacho er tilbake i trening, men rekker ikke denne.

Scott McTominay er trolig fortsatt ute.

Fra før av er det kjent at Lisandro Martinez og Donny van de Beek er ute med langtidsskader.


David de Gea – Slo tilbake mot Brighton med smultring og flere gode redninger. Det er mange diskusjoner knyttet til spanjolen, men ikke om hvorvidt det er han som skal vokte buret torsdag kveld.

Aaron Wan-Bissaka – Strålende mot Brighton og Mitoma på Wembley og får fornyet tillit i denne.

Brighton & Hove Albion v Manchester United: Emirates FA Cup Semi Final

Victor Lindelöf – Svensken levde opp til kallenavnet sitt og var iskald da han sendte United til finale på søndag. Men det var ikke bare derfor han ble hyllet i ettertid; stopperen leverte en nærmest prikkfri kamp og har plassert seg selv – tror vi – foran Harry Maguire i køen.

Luke Shaw – Liker seg godt i rollen som venstre stopper og vikarierte der med hell senest mot Brighton. Vi ser ingen grunner til at ikke Luke Shaw skal fortsette i denne rollen mot Tottenham.

Diogo Dalot – Uniteds høyreback har vikariert som venstreback de siste kampene og har gjort sakene sine godt. Portugiseren har ikke gitt Ten Hag noen grunner til å benke ham til denne.

Casemiro – Har hatt litt starttrøbbel etter ta han kom tilbake fra suspensjon, men likevel ingen tvil om at brasilianeren spiller denne.

Christian Eriksen – Slet med tempoet og var kanskje Uniteds svakeste mot Brighton. Det endrer likevel ikke på det faktum at dansken er svært viktig for United.

Antony – Har tilsynelatende gjort høyrekanten til sin.

sabitzer

Marcel Sabitzer – Har spilt i rollen som tier og hengende spiss med vekslende hell. Fikk full uttelling i hjemmeoppgjøret mot Sevilla og har noen egenskaper i denne rollen som gjør ham til en potensiell trussel. Kapasiteten og de dype løpene kan komme godt med mot Tottenham.

Marcus Rashford – Uniteds toppscorer har kun scoret ett mål på sine siste fem kamper i Premier League (mot Brentford) og har også slitt med skader den siste tiden. Var imidlertid tilbake fra start mot Brighton og fikk 120 minutter der. Hadde trolig spilt fra start uansett, men det ekstra døgnet med hvile gjør at vi anser ham som bankers.

Anthony Martial – Den omdiskuterte franskmannen virker å være klart førstevalg på topp hos Erik ten Hag når han er skadefri.


Alternativene:

Bruno Fernandes – Fremstod uaktuell til kamp lenge, men har reist med resten av troppen. Er enormt viktig for dette laget, men holder trolig ikke 90 minutter. Og da fremstår det kanskje mest fornuftig med en plass på benken fra start?

Tyrell Malacia – Kan få sjansen om Diogo Dalot/Aaron Wan-Bissaka virker sliten etter henholdsvis 120 og 101 minutter sist.

Fred – Var enorm sist lagene møttes og bidro også til at United tok over initiativet mot Brighton. Taler også til brasilianerens fordel at Eriksen var svak sist, men likevel tror vi ikke det holder til startplass.


Tottenham

Det har vært en turbulent sesong for London-laget, som inn mot United-kampen har kvittet seg med sin vikarierende manager Christian Stellini, som tok over etter Antonio Conte. Dermed har Daniel Levy sparket to managere denne sesongen.

Det betyr at det er Ryan Mason som leder laget mot Manchester United.

Tottenham ligger i skrivende stund nede på en 7. plass på tabellen. Likevel er de fortsatt med i kampen om en Champions League-plass.

I så fall må de få skuta på rett kjøl igjen – og det brennkvikt. Tottenham ble latterliggjort på St James’ Park i helgen og lå under 5-0 etter 21 minutter i det som til slutt endte med 6-1-tap.

Forrige gang Spurs fikk besøk av United, da under Ole Gunnar Solskjærs ledelse,  tapte vertene 3-0.

Det motsatte oppgjøret på Old Trafford tidligere denne sesongen, endte med 2-0-seier til Manchester United.

Slik stilte de mot Newcastle: Lloris (ut med skade) – Porro, Romero, Dier, Perisic – Sarr, Skipp, Højbjerg – Kulusevski, Kane, Son.

 

Powered by Labrador CMS