Terningkast på United-spillerne: – Hvilken åpenbaring!

Her er redaksjonens terningkast på United-spillerne i 2019/20-sesongen!

Publisert Sist oppdatert

David de Gea – 4
Spanjolen har i flere sesonger blitt regnet som en av verdens desidert beste målvakter, men denne sesongen har ikke De Gea levert på samme nivå som de foregående sesongene. Selv om mange vil huske stygge blemmer mot Everton, Watford og Chelsea (i FA-cupen) er det verdt å huske på at kun to lag slapp inn marginalt færre mål enn United i ligaen denne sesongen. For første gang siden 2012/13-sesongen kan De Gea nå få reell konkurranse om keeperplassen i United med Dean Hendersons langtidskontrakt.

Sergio Romero – 5
Verdens beste andrekeeper holdt nullen så mange ganger (tolv ganger) at han før Europa League-semifinalen var en reell trussel for De Gea. Mange av nullene kom riktignok mot svake motstandere i samme turnering, og 33-åringen viser i blant at han neppe kan være De Geas erstatter på fast basis. Men at han har gjort jobben som vikar kan ingen ta fra ham.

Eric Bailly – 2
Har fått også denne sesongen ødelagt av flere skader. Har et høyt toppnivå og farten til Bailly kan være god å ha. Fremdeles mye å gå på rent taktisk og ruser fremdeles hodeløst inn i for mange taklinger. Sjanseløs på en fast plass i midtforsvaret om han ikke holder seg skadefri denne sesongen.

Diogo Dalot – 1
To fæle skader (hofte og strekk) holdt portugiseren ute av spill i over 100 dager i 2019/20-sesongen, men etter coronapausen var han aldri i nærheten av å spille seg inn på laget. Ved flere anledninger var han ikke engang i troppen. Det brenner et blått lys for en videre karriere i rødt. Den kommende sesongen blir et være eller ikke være for Dalot.

Victor Lindelöf – 4
Svensken har måttet tåle kritikk også denne sesongen, men Lindelöf har sementert sin stopperplass i midtforsvaret sammen med kaptein Maguire, og det var kun makkeren som startet flere kamper i 2019/20-sesongen. Utviser stoisk ro i spillet, men gjør fremdeles en del taktiske feilvalg som har kostet United poeng.

Harry Maguire – 5
Fikk kapteinsbindet i debutsesongen. Det sier det meste om hvilken status han har i spillergruppen og hvilken tillit han nyter under Ole Gunnar Solskjær. Trøbler tidvis når det går fort langs bakken, men kompenserer med solid duellstyrke i begge bokser. Spilte samtlige minutter i Premier League og var i særklasse den spilleren med flest kamper. En positiv debutsesong i United-drakten, men som verdens dyreste forsvarsspiller er det lov å ha høye forventninger til Maguire.

Ashley Young – 3
Startet sesongen som kaptein, men avsluttet den i blått og svart i Inter. Et symbolsk skifte da 35-åringen kjente pusten til 19-årige Williams i nakken. Fortjener honnør for lang og tro tjeneste, men må nøye seg med like mange prikker på terningen som han hadde målgivende i 8-2-seieren mot Arsenal.

Brandon Williams – 4
19-åringen vipper mellom 4 og 5 på terningen i gjennombruddssesongen. At den høyrebeinte venstrebacken ender med 36 kamper etter at han debuterte i september tegner et godt bilde av utviklingen. Avsluttet også som en fast brikke da Shaw var ute med skade. Angrepsvillig, aggressiv og uredd. Men må jobbe taktisk defensivt på treningsfeltet.

Aaron Wan-Bissaka – 5
Bunnsolid. Defensivt er det i alle fall ingen som kan ta ham, bare spør Sevillas Sergio Reguilón som ble liggende og måpe i gresset etter en klassisk AWB-suser i Köln. Det offensive bidraget etterlyses til det kjedsommelige, men står igjen med fire målgivende pasninger. Mer enn godkjent i sin første sesong.

Axel Tuanzebe – 3
Vrien vurdering. 22-åringen viste hva som bor i ham da han fikk sjansen. Samtidig er skadene en del av helhetsbildet. Mistet 39 kamper. Kan definitivt utfordre Lindelöf på sitt beste, men må holde seg skadefri neste sesong.

Luke Shaw – 4
Spiller fast, men null målpoeng og en del skader bekymrer. Utfordres av Williams og kan være en av brikkene som står i fare for å skiftes ut i fremtiden. Solid nok enn så lenge, og går løs på sin sjuende sesong på Old Trafford.

Fred – 4
Kun to United-spillere (Maguire og Greenwood) var på banen i flere kamper enn Fred denne sesongen. Blant Uniteds aller beste midtveis i sesongen og fikk da vist hva som bor i ham. Forsvant ut av laget etter coronapausen og skal få det tøft med å spille seg til fast plass så lenge Fernandes og Pogba er skadefrie. Vil uansett være en nyttig mann å ha i stallen.

Nemanja Matic – 5
Om ikke like hardt som landsmann Djokovic, slo i alle fall Matic tilbake. Var for lengst ferdig som United-spiller i våre øyne, men ble plutselig tryggheten selv igjen og ble belønnet med ny kontrakt. Trekkes litt for uforsiktige «likes» på Twitter.

Scott McTominay – 4
En sesong like knotete som skottens aksent. Startet som en av lagets viktigste spillere og ble lansert som fremtidig klubbkaptein. Etter coronapausen startet han bare fire kamper, verken mot FC København eller Sevilla. Likevel en vi regner med i fremtiden. Bør ha viljen og kvaliteten til å ta seg forbi Matic og Fred i midtbanekøen.

Paul Pogba – 4
Kanskje ikke funnet seg til rette i skyggen av Fernandes, men nå er i alle fall lyskasteren ikke bare rettet mot ham. Fungerer fint sammen med portugiseren, samtidig som vi forventer mer enn fire målpoeng i 2020/21-sesongen. Bare Fosu-Mensah mistet flere kamper med skade, og det er vi villig til å godta som gyldig grunn. Overraskende nok klar for sin femte sesong i United-trøya.

Andreas Pereira – 1
Fikk fortjent nok sjansen på midtbanen, men falt igjennom. På Bramall Lane lå han på bunnen av brønnen. Kanskje ventet Solskjær for lenge med å sette ut 24-åringen. Fra mars til august startet han uansett ikke en eneste kamp. Mangler spisskompetanse og må finne rollen sin på banen om han skal lykkes – uansett om det blir i United eller et annet sted.

Bruno Fernandes – 6
Hvilken signering, hvilken åpenbaring. Tok kommandoen allerede i sin første kamp og vartet opp med både mål og målgivende på bestilling. Portugiseren var den viktigste enkeltstående årsaken til at United nådde Champions League. En kreativ og målfarlig tilrettelegger som har løftet United til et nytt nivå. 2019/20-sesongens suverent beste kjøp i Premier League.

Daniel James – 3
Var et noe overraskende kjøp sist sommer, men startet forrykende i United-trøyen. Senere gikk det noe tyngre for den unge waliseren, men farten hans er utvilsomt et farlig kontringsvåpen. Må bedre presisjonen i avgjørende situasjoner, men er kun 22 år og har alderen på sin side. Ujevn debutsesong, og James mistet også plassen på høyrekanten til Greenwood. Waliseren vil likevel være en nyttig spiller å ha i troppen.

Jesse Lingard – 2
2019/20-sesongen er en Lingard trolig ønsker å glemme fortest mulig. I løpet av 20 kamper fra start, og ytterligere 20 som innbytter, var bidragene fra Lingard langt under pari og for en spiller som angivelig hadde kniven på strupen allerede sist sommer ser fremtiden i United dyster ut med mindre han presterer på et helt annet nivå den kommende sesongen. Et godt stykke unna førsteelleveren per dags dato.

Juan Mata – 3
Tenk om vi kunne fryst ned 32-åringen og tint ham opp når vi trengte ham! Realiteten er nemlig at Mata nærmer seg slutten av et United-eventyr som hadde fortjent langt flere oppturer. En kjernekar som bare startet åtte ligakamper. Langt viktigere i Europa League, men har først og fremst vært en joker.

Tahith Chong – 2
Chong har fått sine sjanser, men er et synlig bevis på at spranget fra U23-fotball til førstelaget er stort. Lovende unggutt som, i beste fall, bare delvis har vist hva som bor i ham. Lånes ut til Werder Bremen den kommende sesongen for å få mer spilletid. Det vil gjøre ham godt.

Mason Greenwood – 5
Tangerte scoringsrekorden for en tenåring i United denne sesongen med 17 fulltreffere og sniffer på terningkast 6 etter en strålende debutsesong. En glimrende avslutter som har blitt matchet meget klokt av Solskjær. Greenwood takket for tilliten ved å bli Uniteds toppscorer i Europa League. Spilte seg til fast plass på laget etter coronapausen og har hatt en strålende utvikling. Er fremdeles tenåring hele neste sesong og en spiller United vil få mye glede av i fortsettelsen.

Marcus Rashford – 5
Utenfor banen får gullgutten toppkarakter. Det fortjener han for oktober, november, desember og januar også – med til sammen 16 scoringer. Coronapausen gjorde avbrekket kortere, men vi fikk aldri se Rashford like skarp igjen. Har uansett svart på utfordringen fra Solskjær om å ta ansvar foran mål med 22 scoringer. Det skal ikke glemmes.

Anthony Martial – 5
Hatt en slags anglo-fransk synkrondans med Rashford gjennom hele sesongen. Martial vant til slutt duellen og ble toppscorer med ett mål mer enn partneren. Blitt en spiss som får oss til å tenke «mål» når han kommer alene med keeper i stedet for «fifty-fifty». Enorm på sitt beste, og ikke vært bedre siden debuten mot Liverpool. Må bare dyrkes videre på topp.

Odion Ighalo – 4
Hentet til Old Trafford for å fylle tomrommet da Rashford ble skadet. Har kun startet fem kamper, og fått 14 innhopp fra benken. Har kvittert med fem scoringer og vist at han kan tilføre en duellstyrke i motstandernes felt som få andre. Leiesoldat som absolutt har levert til godkjent.

NB! Spillere med mindre enn ti kamper er ikke vurdert.
PS! Her kan du stemme på årets spiller!

Powered by Labrador CMS