Manchester United Training Session

Våre vurderinger om laget mot Southampton

«Never change a winning team», sies det. Vi tror Ole Gunnar Solskjær bare nesten holder seg til den oppskriften og gjør én endring på laget som valset over Leeds i seriepremieren.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United fikk en pangstart på den nye sesongen med 5-1-seieren hjemme mot Leeds.

Bruno Fernandes besørget sitt første hat trick i United-drakten, Paul Pogba serverte fire målgivende pasninger, Mason Greenwood sprudlet på topp, forsvaret var solid, og på midten var Fred og Scott McTominay solide.

Manchester United v Leeds United - Premier League
DRØMMESTART: Bruno Fernandes var den toneangivende spilleren i seriepremieren mot Leeds med sine tre scoringer. Blir det flere mot Southampton?

Nå har både Edinson Cavani, Raphael Varane, Jesse Lingard og Jadon Sancho trent for fullt med laget denne uken og Ole Gunnar Solskjær har et lite luksusproblem før han skal ta ut laget til møtet med Southampton.

FORHÅNDSSAKER:

Manchester United

Marcus Rashford (ute til oktober) og Alex Telles (ute til september) er uaktuelle til oppgjøret på sørkysten mot Southampton. Det samme er Dean Henderson, men keeperen er i trening igjen etter å ha slitt med senvirkningene av coronaviruset. Jesse Lingard er tilbake og scoret mot Burnley i treningskampen på Old Trafford tidligere i uken.

Raphaël Varane og Edinson Cavani har trent godt denne uken og er nok aktuelle til troppen. Jadon Sancho fikk sin debut som innbytter mot Leeds og er høyaktuell for en plass fra start mot Southampton.

BLI MED PÅ TIPP LAGET: Vis at du skjønner best hvilke spillere Solskjær velger, tipp resultatet og vær med i kampen om premier verdt 70 000 kroner denne sesongen. 


David de Gea – Det klare førstevalget i mål så lenge Dean Henderson ikke er kampklar. Tom Heatons rutinerte hender er gode å ha dersom spanjolen skulle bli skadet.

Aaron Wan-Bissaka – Leverte en serieåpning som forventet. Solid defensivt, men noe mer uortodoks og rufsete offensivt. Høyrebacken er imidlertid Wan-Bissakas, og han kommer til å starte mot Southampton.

Victor Lindelöf – Solid i den siste treningskampen mot Everton, og imponerte mot Leeds i seriepremieren. Vi tror denne kampen kommer i tidligste laget for Varane, og dermed er det duket for Lindelöf i tospann med Harry Maguire.

Manchester United v Leeds United - Premier League
SOLID START: Victor Lindelöf jubler sammen med David de Gea etter seriepremieren mot Leeds som United vant 5-1. Vi tror Lindelöf beholder plassen på laget mot Southampton.

Harry Maguire – Kapteinen som er en av Solskjærs mest betrodde menn og som i praksis har klippekort på laget så lenge han ikke er skadet. Blir bare bedre og bedre, og starter selvsagt også mot Southampton.

Luke Shaw – Nok en verdifull treningsuke sammen med resten av laget, og med Brandon Williams på vei til Norwich på lån og Alex Telles ute til september, er plassen til Shaw selvskreven mot gamleklubben.

Scott McTominay – Var strålende mot Leeds selv om det ikke var han som stjal overskriftene. En særdeles lojal og innsatsvillig spiller som kommer til å balansere midtbanen med Fred. Det virker utenkelig at McTominay vil bli vraket til denne kampen etter forestillingen mot Leeds.

scottern
BUNNSOLID: Scott McTominay leverte en strålende kamp mot Leeds og beholder plassen på laget mot Southampton.

Fred – Det var noen spørsmålstegn over hvor gode forberedelser brasilianeren hadde rukket å gjøre etter å ha kommet tilbake fra Copa America, men Fred var solid og noterte seg for scoring mot Leeds. Starter på ny mot Southampton.

Jadon Sancho – Vi tror den eneste endringen fra laget som sesongåpnet mot Leeds kommer på høyrekanten, og at det er duket for Jadon Sancho fra start. Solskjær skulle nok gjerne hatt enda en uke med Sancho på treningsfeltet, men kreativiteten, og teknikken til sommerens storkjøp tilsier at Daniel James må vike plass i en kamp vi tror United kommer til å dominere spillemessig.

Manchester United Training Session
INN FRA START: Vi tror Jadon Sancho får sjansen fra start mot Southampton på bekostning av Daniel James.

Bruno Fernandes – Kunne knapt ha åpnet den nye sesongen bedre, og ser ut til å fortsette i det samme fantastiske sporet som det siste halvannet året, om ikke enda bedre.

Paul Pogba – Vi trodde ikke han var klar til å starte mot Leeds, og Solskjær innrømmet også at han var usikker. Franskmannen gjorde imidlertid alle dystre spådommer til skamme, og storspilte mot Yorkshire-klubben. Vi tror Pogba starter på venstrekanten også denne gangen.

Mason Greenwood – Strålende i spissrollen mot Leeds, og da tenker vi ikke bare på den viktige 2-1-scoringen. Har nå muligheten til å overbevise Solskjær om at han fortjener en fast plass på laget, og han får en ny sjanse mot Southampton til å bevise hvorfor han har en høy stjerne hos både manageren og fansen. Umulig å sette ham ut av laget etter den åpningskampen

BLI MED PÅ TIPP LAGET: Vis at du skjønner best hvilke spillere Solskjær velger, tipp resultatet og vær med i kampen om premier verdt 70 000 kroner denne sesongen. 


Alternativene

Raphaël Varane Har fått trent godt denne uken, men vi tror Southampton-kampen rett og slett kommer i tidligste laget likevel. Ikke bli overrasket om han er på benken.

Eric Bailly Vi tror treningsgrunnlaget er for tynt til at Bailly er aktuell fra start til denne kampen.

Nemanja Matic – Har hatt en god treningssommer i beina, men er akkurat nå bak både McTominay og Fred i køen. Konkurrerer nok først og fremst med McTominay om en plass sentralt i banen, men skotten flytter beina kjappere og Matic er nok først og fremst tiltenkt en rolle fra benken til denne kampen.

Manchester United Training Session
PÅ BENKEN: Vi tror Nemanja Matic (i midten) blir å finne på benken fra start mot Southampton. Det samme gjelder Raphaël Varane, mens Fred, Bruno Fernandes og Mason Greenwood alle starter søndagens kamp.

Donny van de Beek Har gått opp flere kilo i ren muskelmasse og virker mer tilpasset spill i Premier League nå. Det vil ikke være overraskende om nederlenderen får en halvtimes tid på midten dersom United har full kontroll på kampen. Samtidig; han var ikke blant dem Solskjær kastet inn mot Leeds da seieren allerede var i boks.

Daniel James En litt ujevn serieåpning, men det er godt mulig å forstå hvorfor Solskjær valgte arbeidsvillige og hurtige James mot Leeds. Mot Southampton derimot tror vi han må innfinne seg med en plass på benken og at Sancho tar plassen hans.

Anthony Martial Det er sjelden listen over alternativer er så lang som denne gangen, og det sier noe om den sterke stallen Solskjær nå råder over. Franskmannen har mye å bevise etter en skuffende fjorårssesong, men kommer til å få sine muligheter i løpet av sesongen. Scoret i treningskampen mot Burnley, men er ikke klar til å starte riktig ennå.

Manchester United Pre-Season Training Camp
UTFORDRERPOSISJON: Anthony Martial er tilbake og ble byttet inn mot Leeds i åpningskampen, men det er ikke noe som tyder på at Solskjær skal gi franskmannen tillit på bekostning av Mason Greenwood nå.

Edinson Cavani Har tatt godt vare på seg selv hjemme i Uruguay skal vi tro Ole Gunnar Solskjær, og veteranspissen har trent med resten av laget denne uken. Det er neppe lenge til han igjen er å se fra start om han beholder formen han viste da han spilte seg til fast plass sist sesong, men denne gangen blir det i beste fall en plass på benken på El Matador.

Vi ser det som usannsynlig at Phil Jones, Juan Mata, Diogo Dalot, Amad Diallo eller Anthony Elanga er aktuelle for en plass i førsteelleveren.

BLI MED PÅ TIPP LAGET: Vis at du skjønner best hvilke spillere Solskjær velger, tipp resultatet og vær med i kampen om premier verdt 70 000 kroner denne sesongen. 

Southampton

Virker klart svekket etter salget av Danny Ings til Aston Villa, men Ralph Hasenhüttls menn hadde lenge Everton i knestående i serieåpningen. Det endte imidlertid med 1-3 tap etter at Southampton ledet 1-0. 

Adam Armstrong skal fylle tomrommet etter måltyven Ings på topp, mens Jannik Vestergaard har blitt solgt til Leicester. 

YDMYKET SIST: Southampton tapte 0-9 mot United sist lagene møttes i en ligakamp. Det er en kamp Southampton-manager Ralph Hasenhüttl neppe glemmer med det første.

Vi tror dette kan bli en tøff sesong for Southampton, men hjemmelaget kan omsider ønske supporterne velkommen tilbake til stadion, og det gir en ekstra støtte som Ole Gunnar Solskjær påpekte på sin pressekonferanse.

James Ward-Prowse har også signert en ny langtidskontrakt med klubben. 

Sam McQueen og Will Smallbone er ute. Mot Everton i seriepremieren startet Southampton med disse elleve:

(4-4-2): McCarthy, Livramento, Stephens, Salisu, Perraud, Walcott, Ward-Prowse, Romeo, Djenepo, Adams, A Armstrong.

United har tradisjonelt et godt tak på Southampton i havnebyen i sør.

Southampton har bare vunnet én av de siste 16 hjemmekampene mot United (fire har endt uavgjort og United har vunnet elleve).

Southampton har også kun holdt nullen i én av de siste 22 ligakampene og sluppet inn 52 mål i denne perioden.

United kan tangere Arsenals rekord på 27 strake bortekamper uten tap i Premier League med seier eller uavgjort søndag. 

Powered by Labrador CMS