Våre vurderinger om laget mot Sheffield United

Publisert Sist oppdatert

United har mulighet til å rykke fra Manchester City og forbi Chelsea med seier borte mot Sheffield United torsdag kveld.

Forrige sesong begynte United med en trebackslinje borte mot samme lag. Det fungerte ikke og Solskjær la om til fire bak og kampen endte 3-3 etter en sen utligning for vertene.

OPPTUR: Anthony Martial scoret hat trick da Manchester United slo Sheffield United 3-0 på Old Trafford sist lagene møttes. Vi tror Martial er tilbake fra start i kveldens kamp.

Hjemme i sommer feide United så Sheffield United av banen i et vanlig 4-2-3-1-system.

Vi tror derfor at Solskjær igjen går for det vante 4-2-3-1-systemet sitt torsdag kveld, men at det blir et par «naturlige» endringer.

HUSK TIPP LAGET: Fristen for Sheffield United-kampen er 12.00 torsdag

Manchester United:

Edinson Cavani er høyst usikker.

Ellers skal alle Solskjærs andre vanlige alternativer være tilgjengelige.


Dean Henderson – Har spilt litt mer de siste ukene, med to kamper i ligaen, og foran det tette juleprogrammet og mot et lag og spillere som Henderson kjenner ekstremt godt så tror vi at det igjen er duket for hvile til De Gea og mer spilletid til «unggutten».

Aaron Wan-Bissaka – Det er vanskelig å se for seg at Solskjær, slik situasjonen nå er i ligaen, tør å bytte ut Wan-Bissaka mot Timothy Fosu-Mensah, som virker å være backup på høyrebacken. Wan-Bissaka får nok hvile mot Everton i ligacupen, men må rett og slett spille det meste ellers.

Victor Lindelöf – Bankers i viktige kamper når han er skadefri.

Harry Maguire – Bankers, når han er skadefri.

Alex Telles – Luke Shaw har fått et par smeller etter comebacket mot Leipzig, et comeback som betød to kjappe kamper på fire dager. Selv om han fullførte City-kampen ble det en ny, liten smell der, og det lukter smartness lang vei med å hvile Shaw og heller bruke Telles i denne. Kanskje kan det også bli plass til innleggsfoten hans.

Fred – Høyst usikker her. I en 4-2-3-1-formasjon – med Pogba – så trengs det imidlertid klare defensive fibre som dekker rom. Fred er den beste til det, han tåler også mye og har akkurat hatt en liten pause. Det er imidlertid et lite spørsmålstegn ved at både han og Pogba egentlig foretrekker en startposisjon litt ute til venstre. Det virker imidlertid litt snodig å hvile sin beste defensive midtbanespiller så raskt etter at han hvilte mot West Ham og Leipzig (suspendert). Derfor går vi for Fred.

VIKTIG SPILLER FOR SOLSKJÆR: Fred har vært et av lyspunktene denne sesongen for United. Vi tror brasilianeren starter mot Sheffield United.

Paul Pogba – God mot West Ham, god mot Leipzig og solid mot City. Franskmannen vil vekk, men ser ut til å gjøre jobben, virker fysisk i bedre slag enn på lenge og mot Premier Leagues bunnlag virker det som en selvfølge å forsøke å få i gang kreativiteten hans.

Mason Greenwood – Slet i innledningen av sesongen med flere ting, men Solskjær har sendt ham utpå fra start i de tre siste kampene – og også de tre siste Premier League-kampene. Det er åpenbart at manageren ønsker å få ham i form igjen.

Bruno Fernandes – Det kreves tre poeng, og da spiller portugiseren helt frem til United eventuelt leder med et par mål.

Marcus Rashford – Kan brukes overalt, og sendes nok ut på venstrekanten fra start i denne siden Martial skal være klar igjen.

Anthony Martial –  Tilbake fra skade mot City, og mot sisteplassen i Premier League er det all grunn til å tro at Solskjær velger franskmannen fra start av. I alle fall så lenge Cavani er usikker.

HUSK TIPP LAGET: Fristen for Sheffield United-kampen er 12.00 torsdag


Alternativene

David de Gea: Vi blir ikke overrasket om han starter, men som nevnt på Henderson – De Gea har fått litt hvile i det siste, og nå skal vi også gjennom en tøff juleperiode. Henderson får nok i alle fall Everton-kampen i ligacupen, og det lukter å ta vare på spillerne sine ved å gi De Gea noen regelmessige pauser når alternativet er så godt.

Luke Shaw: Kan meget fort starte denne, hvis han er helt skadefri, frisk og fit for fight, men etter et lengre skadeavbrekk så har det vært to kamper på kort tid med smeller. Det lukter det litt nå-må-han-få-en-kamp-hvile av.

FÅR HVILE TORSDAG?: Etter et lengre skadeavbrekk vil det være naturlig etter to kjappe kamper for Luke Shaw.

Scott McTominay / Donny van de Beek / Nemanja Matic: Mot Premier Leagues sisteplass så tror vi på minst en kreativ sentral midtbanespiller, og her vinner Pogba mot Van de Beek. Utfordringen er mest hvem som skal spille ved siden av Pogba, og alle disse tre kan selvsagt gjøre den rollen.

Timothy Fosu-Mensah: Kommer trolig inn på laget så fort Wan-Bissaka må hvile, men timingen for det skiftet virker feil i en kamp United skal ha tre poeng i.

Juan Mata: Hvis det ikke stemmer med Greenwood til høyre så kan Mata være et helt annet alternativ for å bryte gjennom.

Det er vanskelig å se for seg at Eric Bailly (som var stopper-reserve sist) kommer inn fra start, og vi blir overrasket om noen andre er aktuelle for førstelaget enn de som allerede er nevnt.

HUSK TIPP LAGET: Fristen for Sheffield United-kampen er 12.00 torsdag

Sheffield United

Sist i Premier League – seks poeng bak nest sisteplassen. Kun ett poeng.

Det er fasiten så langt.

Samtidig skal det sies at de kun tapte knepent mot Liverpool, City, Leicester, Arsenal og flere andre lag. Er også kjent som det ene laget i Premier League som misbruker selv de største sjanser.

SLITER: Sheffield Uniteds svake form denne sesongen har overrasket mange, inkludert manager Chris Wilder.

Med normal uttelling denne sesongen skulle de faktisk scoret mer enn dobbelt så mye som de har gjort.

De mangler stopper Jack O’Connell og trolig også spiss Olly McBurnie.

Mulig Sheff. United-lag: Ramsdale; Basham, Egan, Stevens; Baldock, Berge, Ampadu, Fleck, Lowe; Mousset, Burke

Powered by Labrador CMS