Våre vurderinger om laget mot Sevilla

Publisert Sist oppdatert

Vi hadde alt rett mot LASK, men tre feil mot FC København.

Vi trodde overhodet ikke på Eric Bailly og Fred fra start i den, selv om valget av Sergio Romero mellom stengene ikke var overraskende.

FCK-kampen ga imidlertid noen svar, og mot Sevilla skal det være enklere, med mindre Ole Gunnar Solskjær overrasker (igjen) i det som blir en meget tøff kamp.

FORHÅNDSSAKER:

Manchester United

Som så lenge – Axel Tuanzebe, Luke Shaw og Phil Jones er ute med skade.

Før coronaviruset stanset fotballen spilte United ofte med en trebackslinje bak mot de beste, men det har det blitt mindre av og det vil være rart om noen av de offensive stjernene må starte på benken i denne fordi det skal prioriteres defensivt. Solskjær har jo virket å tro mest på eget lag og egne styrker enn å tilpasse mye for motstanderen under den gode perioden.

Derfor tror vi på en normal 4-2-3-1-formasjon.


David de Gea – Romero stod mot FCK og er kjent som cupkeeperen vår, men det var en kamp United måtte forvente å vinne og var klare favoritter i. Romero var cupkeeper frem til semifinalen i ligacupen. Da kom De Gea inn. Romero var cupkeeper frem til semifinalen i FA-cupen. Da kom De Gea inn. Det har vær mye diskusjon om keeperne, men vi må gjenta at alt Solskjær har sagt har vært at De Gea er førstevalget og alt Solskjær har gjort til nå er å bruke ham når man kommer til en semifinale. Derfor tror vi De Gea starter.

KAMPHANER: Søndagens keepervalg blir viktig. Vi tror David de Gea foretrekkes, men velger Romero står han fort også en eventuell finale.

Aaron Wan-Bissaka – Er egentlig uten konkurranse på høyrebacken. Diogo Dalot er med til Tyskland, men var ikke på benken mot FCK. Timothy Fosu-Mensah er dermed alternativet, men ikke i nærheten av Wan-Bissaka – tross sistnevntes mangler offensivt.

Victor Lindelöf – Startet på benken sist, men Bailly tok ikke vare på sjansen, svensken var god i sitt innhopp og det vil overraske stort om han skadefri ikke velges til denne. Lindelöf og Maguire har jo vært førstevalget vårt denne sesongen.

Harry Maguire – Kapteinen spiller alt alltid. I alle fall denne semifinalen og en eventuell finale. Ingen i Europa har spilt mer enn ham denne sesongen.

Brandon Williams – Med Luke Shaw ute er det ingen gode og naturlige alternativer, så Williams har rollen som sin i semifinalen og en eventuell finale.

Nemanja Matic – Fikk skryt av Solskjær etter innhoppet mot FCK, og Fred tok ikke godt nok vare på sjansen sin der. Dermed blir det Matic som starter ved siden av Paul Pogba.

Paul Pogba – En meget solid midtbanejobb mot FCK. Alle kjenner skadehistorikken hans denne sesongen, men orket 120 minutter sist og er et soleklart valg på midtbanen selv om det ikke var spektakulært mot danskene.

SOLID MOT FCK: Og Paul Pogba starter selvsagt også mot Sevilla.

Mason Greenwood – Kanskje den beste av de fire offensive før pause mot FCK, selv om det også sa en del om at de andre slet. Forsvant mer utover i 2. omgang og ble korrekt byttet ut, men med avslutningene sine som en ekstremferdighet – og tross alt veldig mange kamper sammen med dette laget allerede – så må Solskjær være lite lysten på å bryte det opp.

Bruno Fernandes – For mange feilpasninger og feilvalg igjen mot FCK, men også matchvinner, et par kanonskudd og involvert i mye. La oss håpe han fysisk og mentalt har hatt en bra uke.

Marcus Rashford – Slet mot FCK. Har også hatt en vanskelig periode etter skadecomebacket, men det høyeste nivået hans er så høyt at det ikke er mulig å se for seg at han skadefri settes på benken fra start av. Mot Sevilla blir det også en spennende taktisk kamp for Rashford. Spanjolene har den gamle City-vingen Jesus Navas som back, han liker å angripe høyt og da er det to ting som peker seg ut – et mulig rom bak Navas (spennende), men også trolig et krav til mer defensivt arbeide (utfordrende) for United-spilleren.

Anthony Martial – Bruno har lenge vært vår viktigste spiller, men Martial er ikke langt unna den statusen for øyeblikket. Skaffet straffen som avgjorde mot FCK, og hans briljanse i noen minutter var nok til å skape fullstendig kaos hos danskene. Kommer nok til å spille hele denne kampen, nærmest uansett hva som måtte skje.


Alternativene:

Først og fremst to, slik vi ser det.

Juan Mata – Veldig god fra start mot LASK, spesielt utover i kampen. Også god i innhoppet mot FCK. Med sitt kloke fotballhode og ved alltid å være i bevegelse har han trivdes godt med de beste, og Solskjær må avgjøre om det kan være viktigere med Mata for å gjøre Bruno, Marcus og Anthony bedre enn det er å ha Greenwoods avslutningsegenskaper fra start av. Det kan argumenteres for begge deler, men hvis Solskjær vil variere belastningen litt på førstelaget, som han gjorde mot FCK, så kan dette fort skje.

Et stort argument mot Mata fra start er det imidlertid at han har en del svakheter på defensiven og det må forventes at Sevilla har en del ball.

TO GODE MENN: Men vi tror bare vi ser én av dem fra start søndag kveld.

Sergio Romero – Solid nok sist, selv om danskene sjelden fikk en avslutning gjennom på ham. De ble som regel i stedet blokkert i siste liten eller sendt utenfor. Hvis Romero står i semifinalen er det all grunn til å tro at han får denne turneringen, også en eventuell finale, som i 2016/17 da argentineren var keeper hele veien til og med finaleseieren mot Ajax i Stockholm.

Og også:

Vi nevnte under Marcus Rashford at Sevilla gjerne kommer høyt med Jesus Navas på sin høyreside. Viktige Ever Banega trekker gjerne også litt ut mot den siden. Alle vet at Marcus Rashford har fått eller får lov til å jukse i sitt defensive arbeid på den siden, og hvis Solskjær mener den Sevilla-trusselen er så stor at det må settes inn konkrete motgrep så kan faktisk Fred få fortsette – siden Fred er den sentrale midtbanespilleren som er mest komfortabel med og best til å dekke rom og gjøre en defensiv jobb ute til venstre. Vi tror imidlertid at de ser muligheter offensivt mot Navas. Fred blir derfor et alternativ fra benken.

Vi tror ikke at Eric Bailly får fortsette etter sin kamp sist, med mindre Solskjær velger en trebackslinje, noe vi som nevnt ikke tror på.

Jesse Lingard og Scott McTominay kom inn i andre ekstraomgang mot FCK, men vi tror ingen av dem starter her.

Sevilla

Det spanske laget er i god form. Har 19 kamper uten tap, og vant meget fortjent 2-0 mot Roma og deretter 1-0 mot Wolverhampton i 8. delsfinalen og kvartfinalen som også ble spilt i Tyskland.

Liker å presse høyt og også komme med begge backene. Det høres i utgangspunktet ut som noe som kan gi både muligheter og utfordringer for United. Ever Banega på den sentrale midtbanen er playmakeren, som spesielt godt liker å vende spillet, noe United må klare å stå imot.

Trolig lag: Bounou – Navas, Diego Carlos, Koundé, Reguilón – Banega, Fernando, Jordán – Suso, En-Nesyri, Ocampos

Powered by Labrador CMS