Manchester United v Real Betis: Round of 16 Leg One - UEFA Europa League

Våre vurderinger om laget mot Real Betis

Publisert Sist oppdatert

Manchester United kunne knapt skaffet seg et bedre utgangspunkt i åttedelsfinalen mot Real Betis enn det de fikk på Old Trafford. Marcus Rashford, Antony, Bruno Fernandes og Wout Weghorst noterte seg alle på scoringslista i 4-1-seieren.

Dermed regnes returoppgjøret i Sevilla nærmest som en transportetappe for mannskapet til Erik ten Hag. Ingen av de andre lagene i Europa League har et bedre utgangspunkt torsdag kveld.

Spørsmålet er derfor hvordan Ten Hag disponerer kreftene i troppen. Hvor mange trenger hvile, hvor mange får hvile, og hvem skal i så fall få sjansen?

FORHÅNDSSAKER:

Manchester United

Antony sto over onsdagens treningsøkt på grunn av sykdom, og er ikke med til Spania. Det er heller ikke Anthony Martial eller Alejandro Garnacho, som er ute etter at han skadet seg mot Southampton. Christian Eriksen og Donny van de Beek er fortsatt uaktuelle.


David de Gea – Står så godt som alt, mer presist 90 prosent av lagets kamper i alle turneringer i 2022/23-sesongen. Spilt to kamper i Sevilla mot laget med samme navn. Holdt nullen én av dem.

Diogo Dalot – Da er det vel portugiserens tur igjen, etter at Wan-Bissaka spilte mot Southampton? Dalot har startet sju kamper i Europa League, Wan-Bissaka bare to. Byttet ut i pausen både i ligacupfinalen og hjemmekampen mot Betis. Trenger å overbevise.

Harry Maguire – Kapteinen har bare startet ti kamper denne sesongen, men bør få sin ellevte når Raphaël Varane kan hviles inn mot søndagens FA-cupkamp mot Fulham.

Lisandro Martinez – Vi tror fire endringer i forsvarsfireren er én for mye for Ten Hag. «Licha» beholder plassen for sikkerhets skyld. Victor Lindelöf kunne kommet inn, men har vært syk.

Tyrell Malacia – Presenterte seg med dunder og brak, men har siden inntatt en vikarrolle for Luke Shaw, som nå kan trenge en pust i bakken.

Fred – Spilte bare overtiden mot Southampton, og bør stille med uthvilte bein i Sevilla.

Casemiro – Ten Hag bekreftet på onsdagens pressekonferanse at brasilianeren starter. Må holde seg unna dommerens bok. Mister den første kvartfinalen i Europa League med gult kort og avansement mot Real Betis.

Jadon Sancho – Vi venter fortsatt på at 22-åringen skal slå ut i full blomst, men får stadig se glimt av den spilleren United hentet fra Borussia Dortmund. Kom inn fra benken i hjemmekampen. Bør få starte denne.

Bruno Fernandes – Ingen har spilt mer enn portugiseren, som på Estadio Benito Villamarín får kamp nummer 43 denne sesongen. Kunne definitivt trengt hvile, men alternativene er ikke mange. Ten Hag har bekreftet at Fernandes starter. Kan forhåpentligvis tas av tidlig.

Marcus Rashford – Kunne nok fort vært på benken her, men uten både Antony og Garnacho tror vi toppscoreren blir å se fra start.

Wout Weghorst – Fikk endelig scoringen han har ventet på i det første møtet med Real Betis på Old Trafford. Blir det scoring også i bortekampen?

Manchester United Press Conference And Training Session
OPPVARMING: Diogo Dalot, Marcel Sabitzer og Facundo Pellistri varmer opp på Carrington før avreise til Spania.

Real Betis

De hvite og grønne fikk det tøft på Old Trafford, og står nå med tre kamper uten seier. Riktignok mot solide motstandere i Real Madrid (0-0), Manchester United (1-4) og Villarreal (1-1).

I helgen sendte Borja Iglesias Betis i ledelsen mot Villarreal, men utligningsmålet til Yeremi Pino gjorde at det bare ble ett poeng. Betis ligger på femteplass i La Liga, tre poeng bak Real Sociedad som har den siste Champions League-plassen.

– Du vet aldri hva som kan skje. Å spille på bortebane vil alltid være annerledes enn å spille hjemme. Vi vet at det er et stort lag, det blir vanskelig og vi har små muligheter. Men vi skal fra første minutt prøve å score mål, sa Manuel Pellegrini på sin pressekonferanse før møtet med United.

Mulig lag: Bravo, Sabaly, Pezzalla, Ruiz, Miranda, Carvalho, Rodriguez, Canales, Perez, Juanmi, Iglesias.

Powered by Labrador CMS