Våre vurderinger om laget mot Leipzig

Publisert Sist oppdatert

Vinn eller forsvinn.

Eller mer korrekt: Minst uavgjort eller forsvinn.

Det er utgangspunktet for United tirsdag kveld.

United avanserer til knockout-spillet i Champions League med uavgjort eller seier, men sendes til Europa League-sluttspillet hvis det blir tap.

Samtidig har ikke oppladningen vært den beste.

Begge de to førstevalgene på spydspiss-plass, Edinson Cavani og Anthony Martial er ute, og mandag kveld skapte agent Mino Raiola bråk rundt Paul Pogbas fremtid i klubben.

Spørsmålet er hva Ole Gunnar Solskjær da velger.

Manchester United

Axel Tuanzebe er tilbake etter å ha vært suspendert mot PSG sist. Luke Shaw er imidlertid med til Tyskland. Det er også Jesse Lingard.

Fred er imidlertid suspendert.

Så er spørsmålet om Solskjær fortsatt ønsker et 4-2-3-1-utgangspunkt, eller om han med spiss-skadene går tilbake til den smale diamanten han brukte hjemme mot Leipzig. Med Tuanzebe og Shaw tilbake i troppen er også en fembackslinje bakerst et alternativ.

HUSK TIPP LAGET: Leipzig-fristen er 12.00.


David de Gea – Fikk fri i helga, men er førstevalget og er garantert tilbake mellom stengene her.

Aaron Wan-Bissaka –Akkurat nå uten ordentlig konkurranse i troppen, og må spille også her. Det føles som om tidligste pause eventuelt kan være Sheffield United borte om en drøy uke, da kanskje Timothy Fosu-Mensah kan få en sjelden sjanse.

Victor Lindelöf – Fortsatt Maguires soleklare partner.

Harry Maguire – Fortsatt den som spiller alt så lenge han er skadefri.

Alex Telles – Luke Shaw er tilbake i troppen nå, men selv om brasilianeren gjorde noen feil defensivt mot West Ham sist så er det vanskelig å tro at Shaw går rett fra skade og inn i en så viktig kamp. Det mest sannsynlige er mer at han er et alternativ fra benken, hvis det trengs.

Nemanja Matic – Startet hjemme mot Leipzig sist, da United la grunnlaget for 5-0-seieren med en meget sterk defensiv. Fikk hvile i helga, men får en viktig rolle for å skape balanse og defensiv trygghet i Tyskland.

Scott McTominay – Legger ingenting imellom duellene, og får en enda viktigere rolle nå som Fred er suspendert.

Donny van de Beek – Har vært ok eller god som linkup-spiller da han har fått sjansen i diamanter eller som én av tre sentrale, og har allerede en fin prestasjon mot Leipzig bak seg. Veldig usikre på denne, men det føles etter mandagskvelden som om Solskjær ikke tåler en dårlig Pogba-prestasjon fra start i denne. Derfor må valget falle på det som både er nåtiden og fremtiden.

Bruno Fernandes – Hviler ikke fra start i denne, nei.

Mason Greenwood – Fikk sitt første mål siden nettopp forrige kamp mot Leipzig mot West Ham, og kom til sjanser i forrige start før det igjen mot Southampton for en drøy uke siden. Med Martial og Cavani ute får han en enda viktigere rolle i denne.

Marcus Rashford – Kong Marcus av Manchester er delt toppscorer i Champions League denne sesongen, med mål mot alle gruppespillsmotstanderne og hele tre mål mot Leipzig sist i det som var et innhopp verdt børskarakteren 10 på spillerbørsen vår. Får en nøkkelrolle også tirsdag.

HUSK TIPP LAGET: Leipzig-fristen er 12.00.


Alternativene

Luke Shaw – Tilbake i troppen, men etter et lengre skadeopphold tror vi at det er mest som et mulig alternativ fra benk både som back og stopper, sistnevnte hvis det skal legges om til tre bak.

TILBAKE: Luke Shaw har fått en uke tilbake på gress, og er med i troppen igjen til tirsdagens kamp i Tyskland.

Paul Pogba – Solskjær er opptatt av å skape en tropp med et felles mål, med klare krav til disiplin. Uansett hva han måtte si utad etter hvert så må Raiolas utspill mandag være akkurat det motsatte av hva Solskjær ønsker. Hvis Pogba da starter så føles det som om Solskjær utsetter seg selv også for kritikk. Det sier en del om hvor ille timingen var for Raiolas utspill, at slike hensyn muligens må tas. Det spesielle er at Pogba, etter en ok prestasjon mot West Ham, kanskje var nærmere en start i en kamp som denne enn han har vært på over en måned, men nå føles det helt galt. Det naturlige virker å være et innhopp fra benk.

HUSK TIPP LAGET: Leipzig-fristen er 12.00.

RB Leipzig

Tapte 5-0 borte mot United forrige gang, men er mye bedre hjemme. Står med sju hjemmekamper og sju seirer så langt, etter også ha slått PSG hjemme. I helga viste de så form med 3-3 borte mot selveste Bayern München.

Midtbanespiller Lazar Samardzic er ute etter en positiv coronatest. I tillegg mangler Leipzig Konrad Laimer, Lukas Klostermann, Benjamin Henrichs og Dayot Upamecano – sistnevnte med suspensjon.

Mulig lag: Gulacsi – Konate, Orban, Halstenberg – Mukiele, Sabitzer (c), Kampl, Angelino – Olmo, Forsberg – Poulsen

Powered by Labrador CMS