Atalanta BC v Spezia Calcio - Coppa Italia

Skandinavisk stjerneskudd linkes: – Danmarks svar på Haaland

Publisert Sist oppdatert

Sommerens overgangsvindu står snart på trappene og i spissjakten til Manchester United blir en rekke navn trukket opp av hatten.

Blant disse finner vi også en spennende dansk spiss som har tatt Serie A med storm denne sesongen.

Nemlig Rasmus Højlund som til daglig spiller i Atalanta.

Danmarks svar på Erling Haaland

I «Uno» sin spiss-spesial fikk Serie A-ekspert Trygve Røed – som for øvrig er et fast innslag og programleder for «Avanti!» hos Fotball.tv – spørsmål om den unge danske spissen er Danmarks svar på Erling Haaland og mener at Skandinavia fort kan ha enda en spiss på det absolutte toppnivå innen kort tid.

– Svaret der er klinkende klart, ja! Han har tatt Serie A med storm etter at han kom fra Sturm Graz sommeren 2022.

– Det er veldig sjelden at man i Italia lar såpass unge spillere få sjansen. Han er født i 2003, og ikke bare har han fått sjansen, men har gjort det skambra for Atalanta.

Totalt har det blitt sju mål i Serie A på totalt 28 kamper, hvor 17 av disse har vært fra start. 20-åringen startet også sesongen som Sturm Graz-spiller hvor han rakk å score tre mål på de første fem kampene i den østerrikske Bundesligaen før han ble offisielt klar for Atalanta den 27. august 2022.

 

Et sjansespill

I og med at Højlund fortsatt er den yngste av de spissene som har blitt nevnt som interessante for United denne sommeren er Røed også i tvil om dansken er det United trenger akkurat nå og fremstiller et potensielt kjøp som et lite sjansespill

– Jeg prata litt om at Osimhen kan være et angrep alene og Højlund har litt av de samme ferdighetene. Jeg tør nesten å påstå at han er hakket bedre teknisk enn og et litt lavere tyngdepunkt enn det Osimhen har, men er samtidig mer uferdig.

– Med Osimhen vet du mer hva du får. Højlund vil være et større sjansespill, føler jeg. Han er ikke klar for å gå inn og være et klinkende førstevalg som nier på Manchester United, det vil så fall være et dristig sjansespill, avslutter Røed.

LES OGSÅ: (+) Serie A-ekspert:– Bare Haaland har vært bedre

Atalanta BC v Udinese Calcio - Serie A
KRAFTPAKKE: Rasmus Højlund beskrives som en angrepsspiller som innehar enorm hurtighet. Samtidig står han ikke tilbake i fysiske dueller.

Gjør sitt inntog i Europa

United.no-journalist Eivind Brennhovd Holth er også blant dem som har latt seg begeistre over prestasjonene til den unge dansken og har kikket seg gjennom målene fra dansken ved bruk av speiderverktøyet Wyscout.

– Det er litt av en kraftpakke av en danske, Det er veldig mange spektakulære scoringer og en tilstedeværelse som du ønsker deg i en spiss. Han tar på en måte plass, krever plass. Et utrolig spennende talent.

Atalanta BC v Empoli FC - Serie A
MÅLSCORER: Dansken har notert seg for sju mål i sin første sesong i Serie A. 20-åringen har nytt godt av mye spilletid, noe som er unormalt for alderen i den øverste italienske divisjonen.

Eventyrlig start på landslagskarrieren

På landslagsnivå har dansken også virkelig fått vist seg frem. Fikk sin debut for landslaget med et innhopp mot Kroatia i Nations League i september, før han noen dager senere også kom inn og fikk en halvtime mot Frankrike.

I mars ble 20-åringen belønnet for god form og fikk sin første start for Danmark av landslagstrener Kasper Hjulmand og Højlund grep sjansene med begge hender, for å si det mildt.

I sin debut fra start hjemme mot Finland i Parken holdt unggutten lekestue med det finske forsvaret og ga seg ikke før han hadde scoret hat-trick. Scoret allerede etter 21 minutter i sin første kamp med flagget på brystet før han avgjorde kampen med to scoringer på tampen av kampen og Danmark vant til slutt 3-1

Og det den eventyrlige landslagsuken skulle heller ikke stoppe der.

I den påfølgende kampen borte mot Kasakhstan fikk Atalanta-spissen fortjent fornyet tillit på topp og banket inn sitt landslagsmål nummer fire og fem i sin landskamp nummer fire for de «danske drenge». Danmark ledet 2-0 og Højlund var på hele Danmarks lepper. Likevel klarte Kasakhstan å komme tilbake i kampen og snudde det hele til 3-2 og en dansk nedtur.

Uansett en eventyrlig start med det danske flagget på brystet.

Højlund landskamp
GOD START: Rasmus Højlund har scoret fem mål på 243 minutter for det danske landslaget.

Powered by Labrador CMS