– Skadeskutte favoritter

MÜNCHEN: Bayern Münchens mange skader og suspensjoner gir Pep Guardiola hodebry.

Publisert Sist oppdatert

Bayern München er utvilsomt storfavoritter foran onsdagens møte med Manchester United, men Pep Guardiola må klare seg uten en rekke av sine største stjerner.

Frykter kontringer

Bayern-kaptein Philipp Lahm kan fort bli en nøkkespiller for Guardiola som må klare seg uten flere av sine sentrale spillere mot United. Bastian Schweinsteiger må sone med rødt kort fra det første møtet i Manchester, mens Javi Martinez soner etter to gule kort i turneringen.

I tillegg har Xherdan Shaqiri pådratt seg en skade i låret og er uaktuell til onsdagens kamp. Det samme er Thiago Alcântara.

FC Bayern Muenchen - Training & Press Conference
Philipp Lahm frykter Uniteds kontringer.

Dermed er det mye som tyder på at Lahm vil bli å finne på midtbanen mot United, men selv er Bayerns kaptein ikke sikker.

– Jeg vet ikke, Det er treneren som bestemmer det, smiler han lurt.

Lahm er imidlertid sikker på at Bayern vil styre onsdagens kamp på Allianz Arena.

– Vi vil spille vårt spill, men United er gode på kontringer. De skapte ikke så mange sjanser i Manchester, men det gjorde ikke vi heller. Vi manglet presisjonen i de avgjørende pasningene og de må sitte på onsdag, sier Lahm.

Til tross for en overlegen statistikk hva antall pasninger og ballbesittelse fra det første møtet på Old Trafford angår, mener Lahm at Uniteds rutine i Europa gjør de regjerende Premier League-mesterne farlige.

– Vi må forsvare oss bra. De har lang erfaring nettopp fra slike kamper.

– Ikke mange å velge mellom

Det største tapet for Bayern blir trolig at laget må unnvære målscoreren fra det første møtet på Old Trafford Bastian Schweinsteiger. Lahm er ikke i tvil om at det er en viktig spiller som dermed er ute for Bayern.

– Bastian er en veldig viktig spiller for oss. Og vi har mange andre som er ute med skade eller suspensjon. Vi har ikke så mange å velge mellom, og det er synd. Det er veldig viktig å ha nøkkelspillere klare på dette stadiet av sesongen. For oss er det naturligvis litt bittert at han ikke spiller, men vi kan ikke gjøre noe med det nå.

Powered by Labrador CMS