– De kommer ikke til å løfte en finger for Pereira

– Andreas Pereira har på ingen måte styrket sine egne sjanser i United etter oppholdet i Valencia.

Publisert Sist oppdatert

Den brasilianske 22-åringen tok en viss risiko da han ignorerte ønsket til José Mourinho og reiste til Valencia på et sesonglangt utlån 1. september.

Med Marcelino som ny hovedtrener spilte laget seg til manges overraskelse tilbake i det gode selskap med en sterk fjerdeplass bak Barcelona, Atlético Madrid og Real Madrid.

For Andreas Pereira var imidlertid 2017/18-sesongen ett skritt tilbake.

– I Valencia synes jeg ikke han har tatt noen steg i det hele tatt. Heller tvert imot, både på og utenfor banen. Det har ikke vært trøbbel, men rent mentalt virket det som han ga opp da han mistet plassen på laget, sier Petter Veland til united.no.

– De kommer ikke til å løfte en finger for å beholde Pereira.

LES OGSÅ: (+) – Aldri vært større sjanse for at Bale forlater Real Madrid

TUNG SESONG: Andreas Pereira hadde ingen god opplevelse i Valencia, tror Petter Veland.

Mistet plassen til Soler

Pereira kom til Valencia med et godt rykte i Spania etter en god sesong i Granada i 2016/17, men var ikke i nærheten av å levere samme tall på Mestalla.

– Han tok litt tak og var den avgjørende faktoren i Granada. Det virket som han brettet opp ermene og skjønte at han måtte vise seg fram for å spille seg inn på førstelaget til Manchester United, sier Veland.

I utgangspunktet var 22-åringen tiltenkt høyrevingen i et 4-4-2-system. Den plassen mistet han etter hvert til Carlos Soler, som i vinter var koblet til United.

SPANSK EKSPERT: Petter Veland kommenterer spansk fotball for Viasat. Foto: Øystein Klock / MTG

Pereira endte ligasesongen med ett mål og tre målgivende på tolv kamper fra start og elleve som innbytter.

Til sammenligning spilte han omtrent like mange minutter i ligaen som Eric Bailly fikk for United denne sesongen.

– Med tanke på hvordan han gjorde det i Granada sesongen før, var det dårligere enn forventet. Du skulle tro at han var kapabel til å prestere bedre for et bedre lag.

LES OGSÅ: (+) – Fosu-Mensah er en spiller med stort potensial

TILBAKE SOM TOPPLAG: Valencia ble nummer fire i La Liga. Her er Pereira i aksjon mot seriemester Barcelona og Lionel Messi.

Ingen god avslutning

Mot slutten av sesongen pådro Pereira seg en skade og takket i praksis for seg ved å gi beskjed om at han ikke kom til å returnere.

– Det sår litt tvil. Har han psyken som kreves til å spille for United, der presset er større enn noen andre steder?

Det vil bare tiden vise.

Det som uansett virker klart er at Andreas Pereira har en stor jobb foran seg i sommer med å overbevise Mourinho om at han fortjener sjansen på en United-midtbane der det etter all sannsynlighet vil være enda større konkurranse enn i fjor.

FLERE MEDLEMSSAKER:

Powered by Labrador CMS