– United scorer i Madrid

– Men jeg utelukker ikke at Real scorer tre mål, sier Norges kanskje fremste La Liga-ekspert til united.no.

Publisert Sist oppdatert

Petter Veland kommenterer spansk fotball for C More, og ser hver eneste Real Madrid-kamp.

Det har han gjort i flere år.

Han innrømmer at Reals prestasjoner har svingt såpass mye at han er mer usikker enn han normalt ville vært før onsdagens kamp, men forventer likevel et Real Madrid-lag som presterer opp mot noe av sitt beste.

– Imponerende mot Barca

Det baserer han på lagets kamper mot gode motstandere før i sesongen. Og hvordan Real har sett ut mot gode motstandere under Mourinhos ledelse de siste par sesongene.

I storkampene denne sesongen har Real slått Barcelona over to kamper i den spanske supercupen i august. De fikk også med seg 2-2 fra seriekampen borte mot katalanerne i oktober, og selv om de manglet 4-5 spillere i hjemmekampen i cupen for et par uker siden fikk de også med seg 1-1 der.

– Jeg synes egentlig de har vært imponerende i kampene mot Barcelona, sier Veland.

– Hva med Champions League-kampene mot City og Dortmund?

– Hjemme mot Manchester City vant de etter en kraftanstrengelse. Borte burde de avgjort, men fikk kun uavgjort. Når det gjelder Dortmund (uavgjort og tap) så var de en type motstander med en stil som ikke passer Real, men jeg synes ikke at United likner på Dortmund. Så det kan ikke helt sammenliknes.

– Står skrevet i stjernene…

Real har variert stort denne sesongen, og ligger på 3. plass i La Liga. Avstanden opp til Barcelona er hele 16 poeng, og de ligger også fire poeng bak byrival Atletico.

– Jeg tror det var en slags felles aksept mellom Mourinho og spillerne om at ligaen var tapt i desember, og at det deretter har handlet om avansement i cupene. Det er heller ingen tvil om at laguttak og beslutninger i tiden etterpå har vært gjort med ett øye på kampene mot United. Dermed har de hatt en ganske lang oppladning til kampen. Likevel synes jeg de spillemessig har vært alarmerende dårlige i forhold til hva man burde kunne forvente. Det har handlet om motivasjon.

– Med United som motstander vil imidlertid motivasjonen være der. Spillerne vil yte ekstra. Jeg forventer derfor at Real når et slags minimums-toppnivå, hvis jeg kan kalle det det. Så kan bare tiden vise om det er godt nok.

– Tror du det er godt nok?

– Jeg har hatt en følelse helt siden trekningen at det står skrevet i stjernene at Ronaldo avgjør 8. delsfinalen. Det er kanskje litt kjedelig, men det var det første som slo meg.

– Når det er sagt. Real har vært såpass svake i forsvar at jeg tror United, med Van Persie og Rooney, scorer i Madrid, men Real har et såpass høyt toppnivå offensivt at jeg ikke ser bort fra at de scorer tre. Jeg tror altså at Real tar første stikk, og 3-1 kan kanskje være et ok tips?

Powered by Labrador CMS