Myhre: – Mourinho bør overdrive

Petter Myhre deler sine tanker om hvorfor United trøbler som de gjør og gir et tips til Mourinho før kampen mot Sunderland.

Publisert Sist oppdatert

Som United.no skrev onsdag er det for øyeblikket ingen andre lag i verden som har spilt flere uavgjortkamper på hjemmebane enn Manchester United.

West Bromwich (0-0) og Everton (1-1) er de foreløpig siste i en rekke av ni motstandere som har holdt United til uavgjort på Old Trafford.

Hvorfor trøbler et lag som har verdensstjerner Zlatan Ibrahimovic og Paul Pogba så voldsomt med å slå antatt svakere motstand? Er det José Mourinho som gjør taktiske feilvurderinger eller er det spillerne som må ta skylden? Og hvordan skal United våkne fra marerittet før det er for sent?

United.no tok en prat med TV 2s Petter Myhre om utfordringene. Premier League-eksperten mener sjansesløseriet har satt seg i hodet på spillerne og gjør at det er noe forknytt over det laget foretar seg i angrep, samtidig som flere må ta ansvar bak Ibrahimovic.

Likevel tror han ikke at United nødvendigvis er ute av kampen om en plass blant de fire beste.

41 misbrukte målsjanser

PL-ekspert: Petter Myhre i TV 2.

– I de to siste kampene har de blitt for omstendelige, innleder Myhre.

– Når de har muligheten til å ta en motstander i ubalanse – noe de sjelden får fordi de styrer kampene – synes jeg ikke de er rå nok til å ta dem. Det blir gjerne et ekstra touch eller en støttepasning, og da rekker motstanderen å omorganisere seg.

Bortsett fra de to kampene mot West Bromwich og Everton, mener Myhre at det største problemet ikke er at United ikke har klart å bryte ned motstanderen, men at de ikke har satt sjansene.

Og har rett i det.

Opta-tallene viser nemlig at Manchester United ligger på tredjeplass på sjansestatistikken i Premier League, men samtidig er laget som har brent flest med 41. Kun Tottenham (370) har flere skudd enn United (362), mens ingen har flere forsøk som har endt i stengene eller tverrligger (18).

– Først og fremst spillernes ansvar

Det har med andre ord ikke manglet på sjansene – i motsetning til målene.

Kilde: Opta

– Betyr det at ansvaret ligger hos spillerne? 

– Det virker litt forknytt, og grunnen til det tror jeg er fordi de sliter med å sette sjansene de får. Der har altfor mye av byrden har ligget på skuldrene til Zlatan. Når han har vært ute, har ikke de andre spillerne taklet det trykket, svarer Myhre.

– Jeg er litt overrasket når du ser hva Martial og Rashford presterte forrige sesong. I år var det forventninger til at de skulle prestere, og det er det ikke alle som takler – i alle fall ikke hvis laget sliter.

(artikkelen fortsetter under bildet)

TOPPSCORER: Zlatan Ibrahimovic er toppscorer med 27 mål. Flere må ta ansvar, mener Myhre.

– Men var det ikke dette Mourinho var så god på i Chelsea – å gjøre jobben mot de mindre lagene? Gjerne score et tidlig mål, for så å lose inn 1-0?

– Mourinho ønsker å kontrollere kampene med en defensiv trygghet og da er du avhengig av spillere framover som kan skape ubalanse og gjøre det lille ekstra, sier Myhre og trekker fram Eden Hazard i Chelsea.

– Han hadde håpet at Mkhitaryan skulle være den spilleren i United og at Martial og Rashford skulle være like gode som de var i forrige sesong. I tillegg har du en Rooney og Mata, så det er nok av offensiv kraft, men det er noe forknytt over det. Det er også Mourinhos ansvar, så han må ta litt av skylden, men først og fremst er det spillerne som ikke har levert, sier TV 2-eksperten som også kritiserer Mourinho for midtbanekonstellasjonen han innledet sesongen med som ifølge Myhre gjorde at United endte bakpå.

Utelukker ikke CL-plass

Men til tross for at United kun har vunnet to av sine fem siste ligakamper, vil ikke Myhre avskrive lagets sjanser til å ta en av plassene som gir Champions League-plass riktig ennå.

– Normalt sett ville de vært ute av det, men ettersom Liverpool dummet seg ut på slutten mot Bournemouth (2-2) og City har tatt tre poeng på sine fire siste kamper er det ingenting som tilsier at de vil vinne resten av kampene. Jeg tror Mourinho grubler veldig nå. Utfallet av kampen mot Sunderland vil nok avgjøre om han går «all-in» på Europa League eller jobber videre mot topp fire.

– Hvordan skal de unngå et nytt poengtap der?

– De må være mer direkte og framoverrettet når de har muligheten til å ta motstanderen i ubalanse. Mange har lagt seg kompakt og lavt, og det er ingen grunn til at Sunderland ikke skal gjøre det samme. Da blir det en tålmodighetsprøve. I den fasen de er nå mener jeg de burde overdrive litt og ta alle overgangsmulighetene de får. De vil ikke lykkes hver gang, men de må få prentet det inn. Samtidig er Zlatan, Herrera og Pogba tilbake nå, så de er godt rustet, avslutter Myhre.

Hva mener du? Er det spillerne eller Mourinho som må ta ansvaret for poengtapene på hjemmebane? Del din mening nedenfor!

Powered by Labrador CMS