– Mye reising og middels motstand

Petter Myhre synes Manchester Uniteds sesongoppkjøring mest av alt minner om en promotur.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United har lagt sesongoppkjøringen til Sør-Afrika, Kina, Skandinavia, England og Tyskland. Petter Myhre er ikke i tvil om at dét er en reiserute spillerne helst ville vært foruten.

– Ja, spillerne ønsker jo selvsagt å reise så lite som mulig. Det å bo på hoteller, være på flyplasser og være mye borte hjemmefra over lengre perioder, er noe som sliter på det mentale plan.

– De synes også det er kjedelig, men husk at spillerne er godt betalte. Og de vet at klubben må promoteres i store deler av verden dersom de fortsatt skal være godt betalte, sier Myhre til united.no.

Promotur

Han mener uansett at klubbens sesongoppkjøring mest av alt blir som en promotur å regne.

– Det ligger garantert noen føringer fra samarbeidspartnere som ønsker at Manchester United skal legge kamper hit eller dit. Det ligger ekstremt mye penger i Premier League og i toppklubbene, og klubben er avhengige av å vise seg frem for publikum, sier Myhre.

Han legger til: – Blant annet er det veldig mange skandinavere og asiatere som legger igjen store penger på Old Trafford, og da vet klubben at de også er nødt til å reise rundt og spille fotball rundt omkring for å vise seg frem.

– Dette gjør jo også at de i tillegg knytter til seg enda flere tilhengere fra store deler av verden. Det kommersielle har blitt en svært viktig del av oppkjøringen. Klubben må tilfredsstille sponsorer og skaffe nye fans, forteller Premier League-eksperten.

– Ingen grunn til sportslig bekymring

Manchester United skal i løpet av sesongoppkjøringen møte lag som AmaZulu, Ajax Cape Town og Shanghai Shenhua. Myhre vil imidlertid ikke høre snakk om at den kommersielle biten går på bekostning av det sportslige.

– Dersom de hadde vært i tvil om dette ville gå ut over prestasjoenne i Premier League og Europa, så ville de selvsagt ikke gjort det. Ferguson har vært i gamet så lenge at han ikke hadde sagt ja til noe slikt, sier Myhre – som samtidig erkjenner at Uniteds motstandere i oppkjøringen ikke er allverdens.

– Ja, det er jo en grunn til at disse kampene kalles vennskapskamper. Men, husk at kampene i all hovedsak brukes som fysisk opptrening. Det er sjelden engelske lag møter veldig god motstand i treningskamper, og dette føyer seg inn i rekken. Ferguson har garantert tenkt på dette, og han ønsker å matche en hel tropp.

– Da er det også helt naturlig at han ikke vil at kampene skal bety for mye – slik at spillerne ikke legger for mye i det og på den måten unngår skader. Sesongen i England er ekstremt lang, og da er det helt normalt at de ikke legger så stor vekt på vennskapskampene. Det klubbene ofte gjør, er å gjøre oppkjøringen knallhard rent fysisk, og da er det viktig at kampene passer inn i opplegget, poengterer den forhenværende Tippeliga-manageren.

Skadeskutt tropp på reisetokt

Sir Alex Fergusons elever har slitt voldsomt med skader de siste sesongene. Premier League-eksperten føler seg uansett trygg på at langdistansereiser ikke vil ha noen negativ effekt på spillernes fysiske tilstand.

– Nei, jeg tror ikke det vil være noe problem. Det er jo ikke akkurat slik at de reiser økonomiklasse eller står i lange køer. Og hvis klubbens legepersonell hadde vært i det minste tvil om en spillernes tilstand, hadde vedkommende garantert blitt igjen hjemme, avslutter han overfor united.no.

Powered by Labrador CMS