Vil være førstekeeper

Anders Lindegaard vil motbevise sitt barndomsidol Peter Schmeichel.

Publisert Sist oppdatert

En selvsikker Anders Lindegaard fikk tidligere i uken sin debut for United da han stod i mål i reservenes 8-0-seier mot Bury. Dansken har imidlertid større mål enn å spille for Uniteds nest beste.

– Jeg vil være den beste, sier Lindegaard til Manchester Evening News.

– Jeg vil være førstevalg. Jeg er ikke her for å sitte på benken. Jeg tenker ikke på Edwins situasjon, jeg kan kun fokusere på ting jeg kan gjøre noe med, og det er meg selv.

Han er imidlertid klar over at Edwin van der Sar enn så lenge er klubbens førstevalg.

– Å være førstevalg for United er et mål som ligger fremme i horisonten. Det er ikke noe jeg tenker på når jeg legger meg om kvelden. Det eneste jeg tenker på er morgendagens trening. Men det vil alltid ligge der i horisonten og minne meg på hva jeg ønsker og hva jeg vil bli.

Kritikken fra Schmeichel

Anders Lindegaard har vært United-supporter siden han var fire år, og hans store idol som ung keeper var en annen dansk keeper som også spilte for Manchester United – nemlig Peter Schmeichel.

– Jeg var Peter Schmeichel da jeg spilte i hagen til foreldrene mine. Jeg pleide alltid å forestille meg at jeg var Peter på Old Trafford. Han har hatt enorm betydning for mitt valg om å bli keeper og det at jeg ble United-supporter. Han har vært en stor inspirasjonskilde i lang tid

– Jeg møtte ham for første gang under Liverpool-kampen nå nylig, og det var veldig spesielt å møte en person som har vært idolet mitt, forteller 26-åringen.

Peter Schmeichel har ønsket Lindegaard lykke til i United, men før dette uttalte han at han var usikker på om Lindegaard var god nok for en klubb av Uniteds størrelse. Lindegaard håper å kunne bruke kritikken fra sitt idol på en positiv måte.

– Det Peter sa såret meg ikke, men det er synd han ikke har den samme beundringen for meg som jeg har for han! forteller Lindegaard.

– Men man vil ønsker alltid å få et klapp på skuldra, spesielt fra noen som han. Men jeg bruker ikke energi på hva Peter mener eller tror om meg hvis det ikke er positivt.

– På en annen side er det en stor motivasjon for meg. Hvis noen sier du ikke er god nok og ikke kommer til å greie det, er det en veldig stor motivasjon. Da kan man overraske og motbevise dem. Forhåpentligvis vil Peter en gang si at han er stolt over at en annen danske har slått til i verdens største fotballklubb. Tiden vil vise om det blir slik, avslutter en motivert og optimistisk danske.

Powered by Labrador CMS