Keeper: Peter Schmeichel

United Greatest XI: Manchester Uniteds supportere har kåret den store dansken til tidenes United-keeper. Er du enig i valget?

Publisert Sist oppdatert

ManUtd.com satte i sommer i gang en avstemning hvor supportere fra hele verden skulle plukke ut sitt drømmelag basert på spillere som har ikledd seg den røde trøyen.

Resultatet av denne avstemningen er blitt til en DVD-boks med totalt fire plater, hvor laget – kalt United Greatest XI – blir presentert med kommentarer fra både supportere og eksperter.

Denne uken lanseres DVD-boksen, og ManUtd.com kunne tirsdag presentere hvilken spiller som stakk av med keeperplassen på United Greatest XI. Og vinneren var, kanskje ikke veldig overraskende, den danske keeperlegenden Peter Schmeichel.

United.no vil presentere resten av laget i løpet av de kommende dagene.

– Århundrets kjøp

Peter Schmeichel ankom Manchester United fra Brøndby sommeren 1991 for £530.000, og må regnes som et av Sir Alex Fergusons beste kjøp noensinne. Manageren selv gikk til og med så langt som å kalle dansken for ‘århundrets beste kjøp’. I løpet av sine åtte sesonger i klubben var dansken blant annet med på å vinne Premier League fem ganger, FA-cupen tre ganger, samt Champions League én gang.

Selv om Uniteds suksess på 90-tallet ikke var Schmeichels fortjeneste alene, er det ingen tvil om at han var en av de desidert viktigste brikkene gjennom så å si hele tiåret.

Mannen med rekorden i antall landskamper for Danmark (129), var av mange ansett som verdens beste keeper på store deler av 90-tallet, og ble også kåret av UEFA til den beste keeperen i Europa ved hele fire anledninger i løpet av tiden i United. Han ble også kåret til verdens beste keeper av IFFHS i 1992 og 1993.

Peter Schmeichel spilte 398 kamper for United, før han forlot klubben til fordel for Sporting Lisboa etter Treble-sesongen sommeren 1999. Han noterte seg også for ett mål i United-trøya, da han scoret mot Rotor Volgograd i UEFA-cupens første runde høsten 1995.

Schmeichel var også mannen som voktet buret da Danmark vant EM-sluttspillet i 1992.

Keeperplassen United Greatest XI

Vinner: Peter Schmeichel (398 kamper, 1 mål).Andre kandidater:Ray Wood (1949-59): 208 kamperHarry Gregg (1957-66): 247 kamperAlex Stepney (1966-78): 539 kamper, 2 målPeter Schmeichel (1991-99): 398 kamper, 1 målEdwin van der Sar (2005-11): 266 kamper

Peter Schmeichels spillerprofil

Er du enig i valget av Peter Schmeichel som tidenes Manchester United-keeper? Logg inn og si din mening!

Powered by Labrador CMS