Scholes fyller år – her er ti av hans beste mål

Hvilket Scholes-mål er din favoritt?

Publisert Sist oppdatert

Det er 16. november, den 320. dagen i 2022.

16. november er også bursdagen til selveste Paul Scholes, en av de virkelige store fotballspillerne.

Han fyller 48 år i dag – vi gratulerer!

Med sine 155 mål for United er det bare ni spillere som har flere mål for klubben enn Scholes, og bare Ryan Giggs og Sir Bobby Charlton har spilt flere kamper for klubben enn Scholes’ 718 kamper.

I vår kåring av tidenes 50 største Manchester United-spillere i 2020, så havnet selvsagt Paul Scholes inne på topp ti-lista.

Juryen skrev følgende om United-legenden:

Vi husker de vanvittige målene mot Aston Villa og Bradford, og ikke minst suseren mot Barcelona i semifinalen av Champions League i 2008 som sikret United finalebilletten. Vi husker scoringen i semifinalen av FA-cupen mot Arsenal i 2004 og finalemålet mot Newcastle i 1999. De fleste av oss husker også scoringen borte mot Inter i kvartfinalen av Champions League i 1999, som ga opphavet til Scholes-sangen som runget på Old Trafford i årevis. Men mange av oss er nok skyldige i å ha begått den samme feilen som Ferguson gjorde med å ta Scholes for gitt. For å sitere Joni Mitchell i sangen «Big Yellow Taxi»: «You don’t know what you’ve got ’til it’s gone». United har hatt gode midtbanespillere etter at Scholes la opp i 2013, men ingen som var på det samme nivået som rødtoppen. Scholes vant 25 troféer med United, deriblant 11 ligagull, Champions League to ganger og FA-cupen tre ganger. I mange år var Scholes en beskjeden fyr som prioriterte familien og som lot beina snakke for seg. Det var medvirkende til at han aldri fikk den oppmerksomheten som flere av lagkameratene fikk, men for United-fansen var det aldri noen tvil om at han er en av de største spillere som har akslet United-trøyen. Hans 19 sesonger og 718 kamper i klubben gjør at det bare er Ryan Giggs og Bobby Charlton som har flere kamper for Manchester United og det er kun ni spillere som har scoret flere mål for United enn Paul Scholes. Han var liten av vekst, men likevel en gigant i United-drakten. 

Under kan dere se klubbens video av det de mener er Scholes’ ti beste mål:

Scholes kunne selvsagt mer enn å putte ballen i mål – han er jo minst like godt kjent for pasningsfoten.

Det er kanskje ikke så rart når en ser målgivende pasninger som den under for England i 1997:

Vi anbefaler også denne videoen som har blitt lagt ut på UEFAs Champions League-konto:

Denne saken er en oppdatert versjon av en artikkel fra denne datoen i 2020.

Powered by Labrador CMS