Da Scholes skjøt mot helikopter

Det var en idiotisk ting å gjøre, inrømmet en humrende Paul Scholes overfor United.no

Publisert Sist oppdatert

Onsdag fyller Paul Scholes 42 år og på legendens bursdag har vi hentet frem en historie som sier mye om ham.

Paul Scholes har strødd om seg med lissepasninger, og scoret noen mål United-fansen aldri vil glemme.

Samtidig har han også en liten rakkerunge i seg, som han innrømmet overfor US-redaktør Lars Morten Olsen i et tidligere intervju i medlemsmagasinet United-Supporteren.

Skjøt mot helikopteret

Av: Lars Morten Olsen

Har du hørt om fotballspilleren som prøvde å skyte ned et helikopter med en fotball?

– Det var en idiotisk ting å gjøre, ler Scholes når vi konfronterer ham med historien om at han skjøt ballen på et helikopter som landet på Carrington.

Få, om noen i fotballverdenen, har vært bedre til å sende lissepasninger enn Paul Scholes. Det samme gjelder skudd fra langt hold. Han er også klar over denne presisjonsevnen, men har ikke alltid brukt markører til å «trene» på.

Da et helikopter gikk ned for landing på treningsfeltet, mente Scholes at propellen kunne være et greit mål å sikte på.

ks
TO LEGENDER: Roy Keane og Paul Scholes styrte Uniteds midtbane i en årrekke. Roy Keane ble hentet fra Nottingham Forest, mens Scholes var en del av den berømte «Class of 92».

– Jeg vet ikke hvorfor jeg fikk det innfallet, men jeg klarte ikke å la være. Helikopteret var milevis unna så jeg trodde aldri jeg skulle treffe, men det gjorde jeg. En av propellene gjorde kort prosess med ballen. Heldigvis var det ikke omvendt.

Helikopteret landet ikke på Carrington for moro skyld. Sjefen sjøl (Sir Alex Ferguson) hadde bestilt det fordi han måtte haste i vei til en begravelse.

– Det visste jo ikke jeg! Heldigvis var manageren inne i bygningen og så det ikke. Hvis ikke hadde jeg nok hoppet inn i helikopteret og bedt dem fly vekk det forteste de kunne, ler Scholes.

Når han ikke har siktet mot helikopter har Scholes – ifølge Rio Ferdinand – siktet mot trær 40-50 meter unna og også truffet disse.

– Jeg vet ikke om det alltid stemmer, sier Scholes sjenert.

– Men å slå pasningen har alltid vært en viktig del av spillet mitt og derfor hadde jeg moro av å finne forskjellige mål som jeg kunne sikte på.

Powered by Labrador CMS