– Å hvile spillere kan koste dem

Og Paul Scholes ser tilbake på tidligere FA-cup-skreller.

Publisert Sist oppdatert

Siden Paul Scholes la fotballskoene på hylla for siste gang sommeren 2013 har han stadig overrasket fotballsupportere verden rundt med sin langt mer frittalende væremåte i forhold til den tause og sjenerte mannen han var som fotballspiller.

Som både blogger for The Independent og ekspert for Sky Sports har han til og med klart å terge på seg United-supportere, og i siste innlegg for den engelske storavisen skriver Scholes at for mange endringer i laget fra Louis van Gaal kan koste dem.

– Prestasjonene kan svikte

– Fra Uniteds perspektiv, blir det interessant å se hvordan Louis van Gaal angriper kampen mot Yeovil Town. Yeovil har åpenbart slitt i League One denne sesongen, og på papiret, er de ikke i nærheten av å matche United. Men fortsatt, dette er FA-cupen, og kampen spilles på Huish Park, skriver Scholes i bloggen sin.

Og legger til:

– (…) Alt jeg kan si er at når du gjør helforandringer i et lag, er muligheten der for at prestasjonene svikter.

– Problemet i disse sammenhengene er at de spillerne som kommer til i disse anledningene har spilt veldig få tellende fotballkamper. Selv om de egentlig er mye bedre enn de de spiller mot, kan de ofte slite med å finne tempoet i kampene.

Paul Scholes i aksjon mot Exeter City i 2005.
Paul Scholes i aksjon mot Exeter City i 2005.

Ser tilbake på tidligere skreller

Paul Scholes har levd et langt fotballiv, i Manchester United i hele sitt proffliv, og har opplevd flere troféer enn de fleste andre i engelsk fotball. Likevel har han en rekke begredelige FA-cupresultater han husker godt.

– I løpet av min tid i United, spilte vi 0-0 hjemme mot Exeter City i 2005, og året etter, spilte vi 0-0 borte mot Burton Albion – begge i FA-cupens tredje runde, mot Conference-lag.

– Jeg kom inn som innbytter i kampen mot Exeter. Det føltes helt spesielt at United ikke kunne slå et non-league-lag, spesielt på hjemmebane, men det var slik det var.

Powered by Labrador CMS