paulss

– Ett lag har en ordentlig manager. Det andre har en sportsdirektør…

Publisert Sist oppdatert

United-ledelsen.

Bruno Fernandes.

Og delvis også Ralf Rangnick.

United-legende Paul Scholes la ingenting imellom i sin United-kritikk i BT Sports-studio etter nok et poengtap for United i ligaen.

United har nå vunnet bare to av sine seks siste kamper.

– Du (programlederen) sier at det har vært syv dårlige dager – det har vært seks eller syv dårlige måneder. Sesongen har ikke vært bra nok, begynner Scholes.

– Ole kom til å få sparken, det visste vi alle. Alle så den komme. Men hva var planen? Man tenker jo at de har en plan og at de henter inn en elitetrener, en topptrener for å redde situasjonen.

– Dette er Manchester United – de bør det beste på alle områder. Det å ikke ha en plan og hente…

– Han er en sportsdirektør. Han har trent et lag i to av de siste ti årene. Ikke misforstå meg, jeg liker mannen og synes han fremstår bra.

Rangnick
SPORTSDIREKTØR: Det er merkelappen Paul Scholes setter på United-manager Ralf Rangnick.

– Men laget hans, han ser ut som at han mangler erfaring som trener fra de siste fem eller seks årene eller hva det er. Laget hans er et lag med individualister.

– Ser du på forskjellene i dag mellom Uniteds lag og Southampton – vi må rose Southampton, fordi de var briljante i dag. Kampledelsen, metodene og måten de spilte på, med de to spissene og midtbanespillerne, var fantastisk.

– Så ser du på United og de er all over the place. United er for enkle å spille mot. De ønsker ikke å jobbe hardt.

– Først er McTominay helt alene på midtbanen, så er Pogba alene på midtbanen. Jeg har ikke peiling på hvor Bruno Fernandes spiller – han er overalt på banen.

brunoboro

– Kantspillerne jobber ikke på langt nær hardt nok, og dette spillet handler ikke alltid om å ha ballen og gjøre gode ting med den, noen ganger må du gjøre drittjobben. Det gjør vondt og du liker ikke å gjøre det, men dette laget jogger hjemover så ofte og det er så lett å spille mot.

Hans medekspert, Glenn Hoddle, brøt inn.

– Jeg ser på Southampton og ser et lag der alle spillerne vet akkurat hva de skal gjøre. Når de presser, presser de sammen. Det ser jeg ikke med Manchester United. United har gode individuelle spillere – og de har spillere som kan vinne kamper – men i øyeblikket er ikke det nok. De er ikke et lag som ser veldrillet ut.

– De må tenke at «når de har ballen, må vi vinne den tilbake. Vi har gode spillere og jo oftere vi gjenvinner ballen, jo oftere har vi ballen». Du må jage ballen sammen, men de gjør det en og en. Jeg ser ikke at de presser sammen slik Southampton gjorde.

– Og hvis Southampton ikke presser høyt, ser du at de faller av. De går ikke dumt inn, de faller heller ned til et midtpress der forsvarsfireren får samlet seg.

– De har en plan og det ser jeg ikke med Manchester United, for å ikke snakke om hva de gjør med ballen.

Da kommer Scholes inn med sitt hovedpoeng.

– Det er poenget mitt. Det ene laget har en trener. Det andre laget har en sportsdirektør. Slik kan det ikke være for Manchester United.

Gary Neville var ikke imponert over måten United jaget vinnermålet på.

– De brøt alle reglene i boka for hvordan det skulle gjøres. Det handler jo om ikke å gi bort frispark, om ikke å gi bort ballen, om ikke å stresse, om ikke å være udisiplinerte for å jage etter dommeren etc, skrev han på Twitter underveis i kampen.

Mer fra kampen:

RANGNICK: – Ingen må tro at spillerne ikke bryr seg
FIKK RANGNICK TIL Å BRYTE UT I LATTER: – Snakker du for mye i pausen, Ralf?
LES VÅR SPILLERBØRS: Og gi din egen i saken
SHAW: – Ingen sjanse for Champions League om vi fortsetter som dette
KAMPKOMMENTAR: – Bør ikke være for mye å forvente at de lærer av feilene sine

Powered by Labrador CMS