Scholesy

Scholes: – United kan slå Chelsea

Publisert Sist oppdatert

Negativiteten har – naturligvis – rådet etter lørdagens Manchester-derby, der United knapt skapte en målsjanse og slapp inn to lettvinte mål mot byrival Manchester City.

2-0-tapet betyr at United står med målforskjellen 0-7 i sine siste to hjemmekamper, mot Liverpool og City, samtidig som de rødkledde fra Old Trafford sakker akterut i kampen om ligatittelen.

– Ikke så langt unna Chelsea

Tidligere United-spiller Paul Scholes er dog ikke overrasket over at United ikke er på nivå med de andre presumptive tittelkandidatene. Den gamle midtbanespilleren later heller ikke til å mene at de siste kampene har gitt noe særlig ny kunnskap om United-prosjektet til Ole Gunnar Solskjær.

– Endrer det noe? Er vi virkelig overrasket over at United ikke når opp til City og Liverpool? sier Scholes i en opptreden på TV-kanalen Dazn, ifølge The Sun.

Lørdagens tap gjør at United ligger seks poeng bak City, mens luken opp til Chelsea er oppe i ni poeng etter elleve spilte ligarunder. United får dog muligheten til å korte ned londonernes forsprang allerede om to ligarunder, når de møter nettopp Thomas Tuchels mannskap.

Chelsea v Burnley - Premier League
TOPPER PREMIER LEAGUE: Men Paul Scholes tror United vil finne det lettere å hamle opp med Chelsea enn med City og Liverpool.

De blå fra Stamford Bridge var sammen med United, Liverpool og City blant lagene som var antatt å kjempe om Premier League-pokalen denne sesongen, men Scholes mener at det ikke er like langt opp til Chelsea som til de to andre lagene.

– Jeg synes dog ikke at de (United) er så altfor langt unna Chelsea. Jeg tror de kan slå lag som Chelsea.

Etter møtet på Stamford Bridge venter en rekke med kamper mot antatt lettere motstand for United. Desemberprogrammet består blant annet av møter med Crystal Palace, Norwich, Brentford, Newcastle og Burnley.

Scholes tror United kan bruke denne perioden til å finne seg selv og komme tilbake i form igjen.

– Jeg tror det samme kommer til å skje igjen – vi sliter mot storlagene, så setter vi sammen en rekke der vi slår lagene vi forventer å slå og så tror vi at vi er et godt lag igjen.

– 3-5-2 passer ikke dette United-laget

Scholes mener dog at United i så fall bør prøve å rendyrke sin taktiske tilnærming.

I etterkant av City-tapet har Solskjær fått kritikk for å benytte seg av en defensiv 5-3-2-formasjon. Nordmannen har brukt en mer offensiv 4-2-3-1-formasjon gjennom store deler av United-karrieren.

– Treneren må være overbevist om hvilken måte man har tenkt å spille fotball på. Ole har vært her i tre år nå og vi kommer hit i dag uten egentlig å vite hva han har tenkt å gjøre.

Manchester United v Manchester City - Premier League
MÅ LEGGE OM: Paul Scholes mener Ole Gunnar Solskjær og United må skrinlegge trebackslinjen.

Scholes sier at det gjør det vanskelig å hente de riktige spillerne når man bytter system titt og ofte, ettersom det blir til at man må passe spillerne inn i posisjonene i formasjonen, heller enn at man henter typer som er skreddersydd til laget.

– Det gjør rekrutteringsjobben nærmest umulig, fordi du kjøper ikke spillere til et system. Se på Pep, han kjøper spillere til sitt system. Han kjøpte Grealish i år, fordi han passer i systemet. Han kjøpte Mahrez fordi han passer i systemet.

Nå må Solskjær jobbe for å finne den formasjonen som passer hans United-mannskap.

– Tre år inn i prosjektet ser du resultatet på banen, fordi i dag og for to uker siden var vi langt unna. Vi har en gruppe med gode spillere, men Ole må overbevise alle om at han er rett mann til å finne den riktige formasjonen til dette laget, sier Scholes, som i alle fall er klar på hvilket system Solskjær ikke bør velge:

– Slutt å rote. Som jeg har sagt det før, 3-5-2 passer ikke denne spillergruppen.

2021-22_young_boys_sak_1200x650
Powered by Labrador CMS