Slik beskrev Scholes sitt «klart viktigste mål»

PÅ DENNE DAG I 2008: Paul Scholes sendte United til Moskva.

Publisert Sist oppdatert

29. april 2008 fikk Manchester United besøk av Barcelona på Old Trafford, etter 0-0 mellom lagene på Camp Nou, og som kjent gikk United til finalen etter å ha vunnet 1-0 på hjemmebane.

Seiersmålet var en Paul Scholes-suser som Victor Valdés aldri var i nærheten av å ta.

Se målet her: 

Ballen skled av foten

I boka My Story fortalte Paul Scholes om målet.

– Dette er det klart viktigste målet jeg noen gang scoret – seiersmålet mot Barcelona på Old Trafford i den andre kampen i vårt semifinaleoppgjør mot Barcelona i april 2008 – og det kom som følge av et sleivspark! Vel, kanskje jeg ikke bør være så streng med meg selv under de omstendighetene… la oss kalle det et lite sleivspark.

– Jeg skjøt i den generelle retningen av målet. Det var ingen slu plan, alt jeg prøvde å gjøre var å treffe rektangelet, og det var her jeg var litt heldig. Ballen skled bittelitt av utsiden av høyrefoten min, noe som tok den bort fra Victor Valdés og inn i krysset av målet hans, beskrev Scholes – som mente at ballen fort kunne endt opp i Barcelona-keeperens hender om han hadde truffet skikkelig.

LES OGSÅ: Slik stoppet United Barcelona – ved hjelp av treningsmatter og detaljfokus

MÅL: Paul Scholes jubler etter å ha sendt United et langt steg nærmere finalen i Moskva.

Var sikker på at den ville gå inn

Selv om skuddet ikke ble helt som planlagt, så følte Scholes seg trygg på mål med en gang ballen forlot foten.

– Slik det ble, og her må jeg ty til en klisjé, så var jeg sikker på at den ville gå inn med en gang jeg traff ballen. Det var en stor åpning til keeperens venstre – og han er ikke den største – og det var ingen sjanse for at han ville nå den.

Scholes scoret mange vakre mål for United, og mener i alle fall at dette ikke var det beste når det gjelder utførelse.

– Folk som spiller spillet hver dag vil ha visst at det ikke var det reneste treffet, til tross for all rosen som kom. Jeg var fullt klar over at selve utførelsen ikke kunne måle seg mot den forrige sesongens mål borte mot Aston Villa, men det var mer minneverdig siden det var det eneste målet i semifinalen, og det tok oss til Moskva, forklarte Scholes videre, og ga ellers uttrykk for at forsvaret kjempet for livet i de to kampene, og at det definitivt var lagarbeid som tok United til finalen, og ikke bare hans eget mål.

ENDTE MED JUBEL: Paul Scholes’ mål hjalp United til Moskva – her er flere spillere som bidro til det.
Powered by Labrador CMS