scholessocceraidskjermbilde
Skjermbilde fra YouTube-kanalen til Soccer Aid for UNICEF.

Scholes scoret på langskudd, mens Usain Bolt feiret som Rashford

Etter noen år hvor Soccer Aid for UNICEF har blitt spilt på andre stadionanlegg, var denne sesongens utgave av veldedighetskampen tilbake på Old Trafford – for første gang siden 2020, og for første gang med tilskuere siden 2018.

I kampen spilte alt fra tidligere fotballspillere som Gary Neville, Paul Scholes, Patrice Evra og Francesco Totti, til folk som driver med helt andre ting som Usain Bolt, Tom Hiddleston (ikke Tom Huddlestone), Lee Mack og Liam Payne.

Kampen ble spilt som et oppgjør mellom England og resten av verden, og for femte gang på rad var det verdenslaget som gikk seirende ut av det hele etter å ha vunnet 4-2.

Usain Bolt scoret kampens første mål, og Bolt har ved flere anledninger gitt uttrykk for å være Rashford-fan, og han feiret da selvsagt med den feiringen Rashford har brukt i det siste.

Bolts mål:

Skuespiller Asa Butterfield utlignet for England (takket være svakt keeperspill av UFC-utøver Leon Edwards) før Paul Scholes fullførte snuoperasjonen med et finfint mål fra over 20 meter – selvsagt.

Scholes var ikke lenge på banen på grunn av en skade han pådro seg noen minutter etter langskuddet, og en kan jo undre seg på om England kanskje ville vunnet om han hadde spilt litt mer.

Scholes’ mål:

Ikke lenge etter at Scholes gikk ut, så utlignet Robbie Keane for verdenslaget etter å ha fått ballen fra Evra. I det 70. minutt var Evra selv nær scoring da han fikk et skudd blokkert, og på returen satte Keane inn sitt andre mål, og dermed stod det 3-2 til verdenslaget.

TV-personligheten Kem Cetinay har scoret en rekke mål i Soccer Aid tidligere, og i det 80. minutt scoret han igjen for verdenslaget, og sørget for at resultatet ble 4-2.

Utenom nevnte Neville, Scholes og Evra, så var også Darren Fletcher, Nani og Ben Foster i aksjon av tidligere United-spillere.