– Nasri ville vært glimrende

Bryan Robson tror Nasri kan ta opp arven etter en av hans store favoritter, Paul Scholes, og håper han velger trofeer i United fremfor penger i City.

Publisert Sist oppdatert

United-legende Bryan Robson mener Samir Nasri ville vært en glimrende sommersignering til en midtbane som mange mener skriker etter forsterkninger. Han håper Nasri ikke blir blendet av Citys penger, og velger å fortsette karrieren på Old Trafford – et sted han ifølge Robson kan ta opp arven etter Paul Scholes.

– Nasri ville vært glimrende på Old Trafford, sier Robson til Manchester Evening News.

– Jeg tror det store problemet for Sir Alex Ferguson når han forsøker å hente toppspillere, er at spillere nå ikke kun ser på det fotballmessige når de skal bytte klubb.

Robson mener dette er noe som har forandret seg den siste tiden, og som gjør det vanskeligere for United å konkurrere om toppsigneringene.

– Tidligere var United alltid førstevalget når det kom til de beste spillerne, siden spillere ønsket å spille for United på grunn av fotballmessige grunner. Men idag er penger blitt en viktig del av pakka. Klubber som City og Chelsea strør om seg med penger, noe spillere tiltrekkes av, og City ser ut til å være interesserte i Nasri.

– Det er opp til ham. Ønsker han å spille for en klubb som har vunnet titler og sølvtøy år etter år, og har vært i tre av de fire siste Champions League-finalene? Eller velger han å gå for pengene i en klubb som kanskje ikke kan love det samme de neste par åra? Er det penger eller fotball?

– Jeg vet ikke hva han bestemmer seg for, men for meg er det United han bør velge. Det er umulig å erstatte Scholes med en tilsvarende spiller, men Nasri er den midtbanespilleren jeg håper vil forsøke å gjøre jobben, skryter den tidligere United-kapteinen.

– Han hadde alt – nesten!

Robson, som selv spilte kamper med Scholes på reservelaget i 93/94-sesongen, er av Scholes’ største beundrere. At han nå nevner Nasri som en potensiell Scholes-erstatter, er av de beste skussmålene franskmannen kan få.

– Jeg mener beskrivelsen ‘great’ blir brukt for lett om spillere nå for tiden, men når det gjelder Paul er det helt treffende. Han var en så intelligent fotballspiller. Han hadde glimrende overblikk. Da han hadde ryggen mot spillet, var det som om han hadde øyne i nakken. Det var helt utrolig hva han kunne se.

– Og han hadde denne egenskapen at han kunne slå lange baller ut på kantene, for så å snike seg unn i boksen i til helt riktig tidspunkt og sette ballen i mål. Det var da man kunne se at han tidligere hadde spilt spiss. Han scoret mange nydelige mål på denne måten, men også mange fra langt hold.

– Tilslaget hans var supert. Teknikken var perfekt. han minner meg om de aller beste golferne i måten de holder hodet helt i ro og slår gjennom ballen uten tilsynelatende å ta i. Det var fantastisk å se teknikken hans. Han kunne sende ballen rett som en pil så langt han ville.

– Som spiller hadde han absolutt alt – bortsett fra at han ikke kunne takle! Men han var tøff, avslutter Robson.

Powered by Labrador CMS