Tar over League Two-klubb midlertidig

Publisert Sist oppdatert

De fleste managere har fått det vanskelig i Oldham Athletic de siste sesongene, og det virker å være særdeles vanskelig å lede klubben under eier Abdallah Lemsagam, som visstnok blander seg inn mye.

Paul Scholes var Oldham-sjef i bare rundt en måned før han sa opp jobben siden han ikke fikk gjort den slik han ville.

Nå er Scholes tilbake som hovedtrener – i alle fall på midlertidig basis. Han skal nemlig lede Salford City mens de leter etter en erstatter for Graham Alexander, som mandag fikk sparken. 

Scholes er medeier i klubben, sammen med Nicky Butt, Ryan Giggs, Gary Neville, Phil Neville, David Beckham og Valencia-eier Peter Lim.

Class of ’92-guttas investeringer i Salford City har ført dem opp mange divisjoner, og de er nå opprykksfavoritter i League Two.

De var en av opprykksfavorittene også i fjorårssesongen, men endte da rett over midten av tabellen. Nå har de forsterket seg enda mer, og to seiere på de første fem ligakampene var ikke nok for Salford-eierne, selv om de ligger på femteplass. Den svake hjemmeformen ble sannsynligvis utslagsgivende, og i helga mistet de en tomålsledelse mot et Tranmere som er rammet av coronaviruset.

Det skal også ha vært misnøye med spillestilen.

EFL TROPHY: Salford City gikk på et stygt 0-6-hjemmetap mot United-ungguttene i EFL Trophy. Her Anthony Elanga i fint driv.

Warren Joyce, Uniteds tidligere reservelagstrener, skal etter hvert assistere Scholes i Salford. Joyce er for øyeblikket i isolasjon, og ville ifølge Simon Stone fra BBC vært den som tok over om det ikke var for det.

Salfords neste kamp er helgas borteoppgjør mot Port Vale.

PS. Det har ikke vært lett for Scholes’ etterfølgere i Oldham Athletic heller. I fjorårssesongen endte Latics på 19. plass, og i år ligger de helt nederst i League Two under Harry Kewells ledelse.

Powered by Labrador CMS