– Dette er så dårlig at noe må bli gjort

To tidligere United-spillere med nådeløs dom etter lørdagens tap mot West Ham.

Publisert Sist oppdatert

Lørdagens oppgjør mot West Ham er en kamp United-supporterne gjerne lar gå i glemmeboka.

Fra den taktiske tilnærmingen til prestasjonene på banen – det var lite som stemte for Mourinhos gutter på London Stadium.

Nå handler selvfølgelig mye om United og Mourinhos vei videre, og ekspertene er ikke kritiske etter nok et United-tap i Premier League.

– Nå må noe gjøres

At United sliter i forsvarsrekka er ikke noe nytt. På lørdag valgte José Mourinho å sette inn Scott McTominay i midtforsvaret, mens Eric Bailly fortsatt ikke får tillit.

United savner helt klart en forsvarsbauta i sine rekker, og dermed gir også Rio Ferdinands ord etter kampslutt gjenlyd hos mange supportere.

– Nå blir det samtaler på toppnivå om fremtiden til både treneren og noen spillere. Det som leveres på banen nå er av så dårlig kvalitet at noe må bli sagt, tordnet Rio Ferdinand til BT Sports etter kampslutt. 

– Du kan ikke la en situasjon som dette fortsette en hel sesong. Munnhoggeri i pressen, ting som lekkes utad og klikker i garderoben… Hvis dette fortsetter, så vil dette huskes som en av de verste sesongene i klubbens historie, konstanterer Ferdinand.

– Ikke ta det i offentligheten!

Den siste uken har det meste handlet om Mourinho og Pogbas konfrontasjon på Carrington etter Derby-tapet.

Det hele har i ettertid blitt avfeiet som en misforståelse, men Ferdinand og Scholes mener det ikke holder.

– Slike ting skal ikke komme ut. Det skal bare ikke skje. Treneren vet veldig godt at kameraene er der.

– Vi (han og Scholes) har vært i garderober hvor det har vært slåsskamper, ting har blitt kastet og spillere har kranglet seg i mellom. Det ble alltid værende i garderoben – når du går ut på banen eller treningsfeltet skal de tingene være lagt igjen.

Paul Pogba skal ha blitt fratatt visekapteinsansvaret som direkte konsekvens av ting han har ytret til media. Ferdinand mener Pogba må ha hatt en god grunn til å snakke ut.

– Hvis Pogba snakker ut til media, eller med treneren, så er jeg sikker på at han ikke gjør det fra et egoistisk standpunkt. Det er bare ikke den type menneske han er. Jeg tror han fungerer som en talsperson for hele laget, sa Ferdinand.

Supporterklubbens Eivind Brennhovd Holth og Anders Zerener etter kampslutt: 

– Dette er noe av det verste vi har sett

Det er heller ikke overraskende at Ferdinands tidligere lagkamerat, og bauta på Uniteds midtbane, Paul Scholes, er svært misfornøyd med det United serverer om dagen.

– Det var kanskje det dårligste vi har sett av United på lang, lang tid, sa Scholes til BT Sports.

– Det har blitt stilt spørsmål rundt holdningene i dette United-laget en god stund nå, men det må stilles ytterligere spørsmål. Det var ingen vilje, ingen sult, mente Scholes og la til: 

– Slik det er nå, så har klubben havnet i et skikkelig rot.

Fortsetter under bildet. 

Det mange lurer på nå, er om det er en vei videre for José Mourinho og Manchester United – eller om tapet mot West Ham blir kroken på døra for portugiseren.

– Er dette slutten for Mourinho? Jeg vet ikke. Hvem skal få mer ut av dette laget? Alt vi vet er at slik det ser ut nå, så føles det bare feil, avslutter Scholes.

Powered by Labrador CMS