ANGEL GOMES: Fikk sin Premier League-debut som første spiller født etter årtusenskiftet søndag.

– Kan bli den nye Iniesta

Paul McGuinness er full av lovord om Uniteds siste debutant.

Publisert Sist oppdatert

16 år, åtte måneder og 21 dager gammel, ble Angel Gomes den første spilleren i Premier League som er født i år 2000 til å få spilletid.

Ikonisk nok ble Gomes byttet inn for Wayne Rooney, som etter en fantastisk karriere, kan ha spilt sin siste kamp på Old Trafford.

Et spesielt øyeblikk, på en spesiell kveld. Snittalderen på United-laget var 22 år og 284 dager – det yngste laget vi noensinne har stilt med i Premier League.

Selv om gårsdagens første målscorer, 21 år gamle Josh Harrop, stjal mange av overskriftene etter kampen, ble det selvfølgelig en del fokus på Gomes også.

– Et ekte talent

Uniteds tidligere akademitrener, Paul McGuinness bruker store ord til å beskrive 16-åringen som ble Uniteds yngste debutant siden Duncan Edwards på 50-tallet.

– Han er et ekte talent. Hvis han var brasiliansk ville folk hauset ham opp, og hvis han var litt høyere ville folk gått av skaftene. Men jeg tenker at slikt er det her i landet. Folk tviler på spillere som er lave av natur. Men ingen tviler på Andres Iniesta eller David Silva. Han har potensialet til å bli en slik spiller, sier McGuinness til Sky Sports.  

LES OGSÅ: Harrop på eksklusiv liste

– Og du får ikke mange spillere som det i England! Hvis han spiller med bedre spillere vil han forbedre seg og skape sjanser for dem. Man vil ikke hause ham opp for fort, men jeg er sikker på at de kan takle alt det i United, sier han. 

– Fantastisk prestasjon

McGuinness trente forskjellige lag på akademiet i 23 år, og kjenner godt til flere av ungguttene som fikk sjansen mot Crystal Palace – og grep den.

Joel Pereira, Demetri Mitchell, Scott McTominay og Josh Harrop fikk alle sin første Premier League-start på Old Trafford søndag ettermiddag. 

– Det er en helt fantastisk prestasjon for spillerne og United-akademiet å ha så mange unge spillere på banen samtidig. De slo et sterkt Palace-lag, og viste stort potensial. 

– Tuanzebe er en fremtidig kaptein

Han tror Timothy Fosu-Mensah og Axel Tuanzebe er de to neste som slår gjennom på førstelaget.

– Fosu-Mensah er en fantastisk atlet, men trenger å finne seg én posisjon han vil satse på. Det handler mest om José tror han vil lære mest på lån eller ved å bli i klubben. 

– Tuanzebe har det som skal til for å bli en skikkelig leder. Jeg er ganske sikker på at han blir kaptein en dag, enten for United eller i en annen klubb. 

Powered by Labrador CMS