– Vil bli hyllet som en helt

Lørdag kan Wilfried Zaha gjøre livet surt for gamleklubben. – Det vil uansett ikke ødelegge statusen hans i Crystal Palace.

Publisert Sist oppdatert

Det sier Øystein Orheim. Han er redaktør for Crystal Palace-fansens norske medlemsblad «Ørneblikket».
Orheim sier Palace-fansen er veldig bevisst på den rollen Zaha spilte da Palace sikret seg opprykket til Premier League forrige sesong.

– Svært viktig i innspurten

– For oss vil Zaha alltid være en Palace-gutt, smiler Orheim, og legger til at «Eagles»-fansen forstår at den lovende kantspilleren ikke kunne takke nei til Manchester United da tilbudet kom.
– At han forlot Palace til fordel for United kommer aldri til å bli holdt mot ham. I stedet er vi svært takknemlige for den jobben han gjorde for klubben. Han var en nøkkelspiller for oss på vårparten i fjor og han var meget god i selve Play Off-finalen. Når han kommer tilbake til Selhurst Park vil han alltid bli tatt i mot som en helt, sier Orheim.

HÅPER PÅ POENG: Redaktør for 'Ørneblikket' Øystein Orheim håper Palace kan overraske mot United.
HÅPER PÅ POENG: Redaktør for «Ørneblikket» Øystein Orheim håper Palace kan overraske mot United.

Uten Zaha i rekkene var det mange som før sesongen spådde at Crystal Palace ville få et svært tøft gjensyn med Premier League. Etter tre kamper har imidlertid ørnene fra Sør-London vist at de kan måle krefter med gode Premier League-lag.
– Vi er ærlige nok til å innrømme at dersom vi blir nummer 17 denne sesongen så er det glimrende. Alt handler om å overleve. Nå det er sagt så synes jeg sesongstarten gir grunnlag for optimisme. Vi var fullt på høye med Tottenham i serieåpningen, og vi hadde fortjent poeng mot Stoke. I kampen mot Sunderland var vi klart best og fortjente den seieren, sier Orheim.

Ørneblikkets redaktør innrømmer imidlertid at han har små forhåpninger om poeng mot Manchester United på Old Trafford.

– Det er alltid lov å håpe, men får vi noe med oss fra denne kampen vil det være en stor bonus. Slik sett er jeg ikke så veldig nervøs. Vi kan slå oss løs og spille uten press. «Ingen» forventer at vi tar poeng mot fjorårets ligamester likevel, sier han.

På randen av konkurs

Kampene mot Crystal Palace gir United-fansen mange minner. Noen gode, andre som helst bør gå i glemmeboken. Det var Palace sin 2-1-seier på Old Trafford som fikk Pete Molyneux til å holde opp sitt berømte banner «Tre år med unnskyldninger og vi er fremdeles elendige. Farvel Fergie».

En skjebnens ironi kanskje, men det var nettopp Crystal Palace som var motstander da Ferguson snudde det hele for United ved å vinne FA-cupen i 1990.

I sør-London husker man dessuten godt Eric Cantona sine kung-fu-krumspring på Selhurst Park som trolig kostet United seriegullet i 1994/95-sesongen.

For bare tre år siden virket det imidlertid usannsynlig at United og Palace ville møtes igjen i ligaen i overskuelig fremtid. Palace hadde pådratt seg en enorm gjeld, ble satt under administrasjon og var på randen av konkurs. Redningen ble nye eiere og et salg av Victor Moses til Wigan.

– De nye eierne som kom inn visste virkelig hva de gjorde. De fikk en sunn økonomistyring og under Dougie Freedman begynte Palace sakte men sikkert å spille bedre fotball.

– Fjorårssesongen startet dårlig med tre strake tap og da var det ikke mange som snakket om opprykk. Men etter hvert som Palace klatret og klatret steg optimismen. Freedman forlot oss til fordel for Bolton og det var greit nok, men Ian Holloway er en friskus som har vært en bra mann for Palace, sier Orheim.

BRÅK: Eric Cantona står for en av de mest kontroversielle handlingene noen gang i engelsk fotball i det han tar et karatespark mot en Palace-supporter.
BRÅK: Eric Cantona står for en av de mest kontroversielle handlingene noen gang i engelsk fotball i det han tar et karatespark mot en Palace-supporter.

Mot United sitter imidlertid ikke Holloway på benken. Han har blitt ilagt karantene etter et noe krast utbrudd mot dommeren etter åpningskampen mot Tottenham.
– Kampen mot United er uansett en bonuskamp for oss. Men hvem vet, kanskje er det akkurat i slike kamper vi overrasker, smiler Orheim.

Powered by Labrador CMS