Manchester United v Fulham FC - Premier League

The Athletic: Dette er United og Ten Hags overgangsplaner

Publisert Sist oppdatert

Den anerkjente United-journalisten i The Athletic Laurie Whitwell har torsdag publisert en større sak om siste nytt rundt Manchester United og sommerens overgangsvindu.

Mye av det som blir nevnt er allerede kjent, men det kommer også frem noen interessante detaljer om Erik ten Hag og hans ønsker.

Først og fremst påpeker Whitwell at Ten Hag er helt sentral og svært engasjert i klubbens rekrutteringsplaner, og at han bak kulissene presser på for alternativer i flere ulike posisjoner.

Spissplassen

Det første navnet som nevnes er kanskje ikke så overraskende Harry Kane.

Ten Hag sies å fortsatt føle at United har en reell mulighet til å signere spissen, selv om det per nå virker vanskelig å overtale Tottenham-styreformann Daniel Levy.

United-manageren ønsker imidlertid at fotballdirektør John Murtough i det minste skal teste Levys besluttsomhet.

kane200523
HAR IKKE GITT OPP: Erik ten Hag har ikke gitt opp håpet om sikre seg Harry Kane denne sommeren.

Hvis det ikke blir Kane i sommer, og han ikke reiser til Real Madrid som også har meldt seg på i kampen, så vil United være forberedt på å vente til neste sommer, når kontrakten med Tottenham går ut.

Hva så hvis Kane ikke kommer?

Atalantas 20 år gamle spiss Rasmus Højlund er en av de heteste kandidatene. Serie A-klubben skal være åpne for å selge, og ønsker angivelig minst 40 millioner pund for dansken.

United er også i samtaler med Eintracht Frankfurt om Randal Kolo Muani, som kan koste opp mot 80 millioner euro – nærmere 69 millioner pund.

Også Benficas Goncalo Ramos, Napolis Victor Osimhen og Juventus’ Dusan Vlahovic nevnes, selv om de per nå ikke virker like aktuelle.

Whitwell påpeker at Ten Hag ideelt sett kunne tenke seg en målscorer fra øverste hylle, samt en ung spiss som kan utvikle seg til å bli det, men her er det Financial Fair Play-regler som kan komme i veien for at det blir en realitet.

rasmushojlund040223
TIL UNITED? Rasmus Højlund nevnes som en het kandidat til å komme til United.

Mount førstemann inn?

Spilleren som i dag virker å være nærmest en overgang til United er Mason Mount fra Chelsea, der londonklubbens prislapp på 24-åringen er det eneste som står i veien for en overgang nå.

Chelsea skal ønske 70 millioner pund, pluss bonuser, mens United i første omgang så for seg noe rundt 40 millioner pund.

Ten Hag sies i alle fall å se på Mount som en som en ny nummer åtte i laget, og at han innehar de rette ferdighetene både offensivt og defensivt.

United skal også ha forhørt seg om West Hams Declan Rice, selv om en prislappen på 100 millioner pund blir en stor utfordring. Arsenal anses også uansett som store favoritter til å sikre seg midtbanespilleren.

mount290521
FØRSTEMANN INN? Mason Mount skal ønske seg overgang til United, selv om Chelseas prislapp på 24-åringen står i veien per dags dato.

Dersom en midtbanespiller blir hentet til United, er det også gode muligheter for at en midtbanespiller drar.

I så fall vil det trolig stå mellom Scott McTominay eller Fred.

Førstnevnte er fortsatt ønsket av Newcastle, i tillegg til at Everton nevnes som en mulig ny klubb for skotten.

Fred, som kun har ett år igjen av kontrakten, har på sin side blant annet blitt koblet til Fulham.

mcffedd
ÉN UT? Scott McTominay og Fred har begge blitt koblet til andre klubber i sommer.

Vil fortsatt ha en ny høyreback

Når det kommer til forsvarsrekka, så kan vi starte på høyrebackplassen.

Den siste tiden har det blitt sagt at United ikke vil gjøre noen forandringer, med Diogo Dalot som har signert en ny kontrakt og Aaron Wan-Bissaka som løftet seg stort i andre halvdel av sesongen.

Ten Hag skal uansett føle at en oppgradering er nødvendig, dersom United skal utfordre om de største trofeene.

Bayer Leverkusens Jeremie Frimpong er på radaren, og de har også sett på Bayern Münchens Benjamin Pavard.

Inters Denzel Dumfries, som i fjor sommer ble koblet en god del til United, skal også fortsatt være høyt verdsatt av klubben. Nederlenderen sies å være tilgjengelig for 35 millioner pund.

densel2
FORTSATT HØYT VERDSATT: Den nederlandske landslagsspilleren Denzel Dumfries.

Stopperplassen

En annen fra Serie A, som hyppig nevnes i italienske medier i forbindelse med en overgang til United, er Napolis Kim Min-jae.

Sørkoreaneren rapporteres å ha en utkjøpsklausul som kan benyttes mellom 1. og 15. juli.

Ifølge Whitwell har imidlertid kilder dempet rapportene noe, om at klubben har gjort et fremstøt.

En nytt stopperkjøp avhenger nok også av om Harry Maguire, som har blitt koblet til blant andre Tottenham og West Ham, blir solgt, siden United per nå har nok dekning på plassen.

kimmie212
MULIG STOPPERSIGNERING: Kim Min-jae.

Henderson ut – De Gea blir værende?

Helt bakerst i banen ligger det i alle fall an til å bli en utskiftning.

Dean Henderson er høyt oppe på ønskelista til Nottingham Forest, som ikke skal ønske å betale så mye som 25 millioner pund for målvakten.

26-åringen har som kjent vært på utlån til klubben denne sesongen, der en skade spolerte siste halvdel.

Ting ligger imidlertid uansett for at en avtale med Forest skal komme på plass, så fort David de Geas fremtid er helt avklart.

Spanjolens nåværende kontrakt går ut i sommer, men han skal ha kommet til enighet med klubben om en ny en, med redusert lønn.

United skal imidlertid i skrivende stund ikke ha signert papirene.

Portos Diogo Costa og Anderlechts Bart Verbruggen er målvakter som nylig har blitt koblet til United, selv Whitwell ikke nevner noen av disse i sin sak.

henderson040222fddg
HENDERSON UT – DE GEA BLIR? De blir trolig minst én utskiftning på keeperplass i sommer.
Powered by Labrador CMS