Chelsea FC v Manchester United - Premier League

Ryktesaker, uke 25

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 25. juni

19.00: Jason Burt i Telegraph kommer med en oppdatering på de to spillerne som det skrives mest om i disse dager. Mason Mount og David de Gea.

Sjefskorrespondenten skriver i likhet med det Romano meldte tidligere søndag at Uniteds bud fortsatt er aktivt og i tillegg at United føler at Chelsea opptrer urimelig i forhandlingene om overgangen til Mount.

Det gjør at United samtidig som de har Mount på sin liste kikker etter alternativer, og om det løser seg med Mount, så kan det også bli aktuelt å hente enda en midtbanespiller. Akkurat det er kun aktuelt dersom man får inn penger i form av spillersalg.

Når det gjelder David de Gea så melder Burt om at det er enighet mellom partene, men både United og De Gea er begge usikre på om avtalen faktisk kommer til å bli signert, med under en uke igjen av den nåværende kontrakten.

18.55: Ifølge Fabrizio Romano melder på sin Youtube-kanal at Chelsea kommer til å ta kontakt med Mason Mounts representanter for å få klarhet i situasjonen.

Italieneren er klar på at den fortsatt er den samme. «Selg til Manchester United eller mist gratis neste sommer».

16.35: Etter rapportene om at United ser seg om etter andre alternativer enn Mason Mount etter at Chelsea avslo også det tredje budet har Rob Dawson i ESPN kommet med andre alternativer som United har i kikkerten.

I tillegg til allerede nevnte Moises Caicedo, lanserer ESPN-journalisten Mohammed Kudus fra Ajax og Taylor Booth fra FC Utrecht som mulige kandidater.

15.30: Erik ten Hag vil på ny forsøke å hente Adrien Rabiot til Manchester United. Denne gangen gratis da den franske landslagsspillerens kontrakt med Juventus går ut i månedsskiftet juni-juli.

Selv om Rabiot har et kontraktsforslag fra Juventus liggende er det usikkert om han kommer til å signere på dette, det melder Corriere Dello Sport (her gjengitt av Sport Witness).

13.30: Fabrizio Romano kommer med en oppdatering vedrørende Mason Mount.

Italieneren hevder at Uniteds bud på £55 millioner fortsatt er aktivt og at Mason Mount har et sterkt ønske om å bli United-spiller. United kommer ikke til å gå etter noen avtale for enhver pris.

11.45: Amad Diallo herjet på utlån hos Sunderland forrige sesong. Nå ønsker Leeds å hente ivorianeren på lån til klubben etter sitt nedrykk fra Premier League, det skriver Daily Mirror.

Erik ten Hag og United skal være lite lystne på å sende 20-åringen på et nytt utlån til Championship og foretrekker heller et utlån ut av England eller til en av de nyopprykkede klubbene i Premier League.

Leeds vil likevel ikke la det være en stopper for jakten på Diallo, men det vil uansett ikke skje noe fremstøt før Leeds har sin nye manager på plass.

09.55: Victor Osimhen er en stadig ettertraktet mann blant europeiske toppklubber. Napoli-spissen har blitt linket sterkt til United og nå skal både United, Chelsea og Liverpool ifølge Sunday Express i samtaler med nigerianerens agent.

Dette kommer etter at Osimhen skal ha sagt at han ønsker seg en overgang til Premier League fremfor en overgang til Paris Saint-Germain.

09.50: Manchester United snur ryggen til Chelsea og stopper jakten på Mason Mount etter å ha fått også sitt tredje bud på midtbanespilleren avslått, det skriver The Times.

Fokuset vender mot en annen midtbanespiller fra Premier League, nemlig Moises Caicedo. Les mer i egen sak her.

Lørdag 24. juni

17.50: Manchester United og Inter kan få på plass en avtale for Andre Onana allerede den kommende uken. Det er den, kanskje noe optimistiske, spådommen fra italienske La Gazzetta dello Sport.

Avisen skriver at United nå forbereder et bud på Inter-keeperen som Erik ten Hag kjenner godt fra Ajax-dagene.

Fredag kunne både Gianluca Di Marzio og Fabrizio Romano begge fortelle at det hadde vært møter mellom United-ledelsen og Onanas representanter i Manchester og den samme informasjonen kommer Andrea Ramazzotti, journalist i Cazzetta dello Sport, med.

Fra italiensk hold blir linken mellom United og Onana utvilsomt sterkere og sterkere, så gjenstår det å se om det er hold i ryktene.

16.55: Manchester United skal ha kategorisert Eric Bailly og Alex Telles som to spillere som «må selges» denne sommeren, skriver Manchester Evening News. De to har begge kontrakter som går ut neste sommer og United skal ikke ønske å benytte en forlengelsesopsjon på ett år som klubben har. Fra før har United sluppet Phil Jones og Axel Tuanzebe, mens Harry Maguire og Brandon Williams også er to forsvarsspillere som lever farlig, skal vi tro lokalavisen. 

09.50: I tillegg til Inter-keeper Andre Onana skal United fremdeles følge med på situasjonen til Porto-keeper Diogo Costa og Brentfords David Raya. Det melder Sky Sports som påpeker at den usikre situasjonen rundt David de Geas fremtid i klubben gjør det naturlig for United å se på ulike alternativer på keeperplassen.  

Fredag 23. juni

16.52: Portugisiske O Jogo (her gjengitt av Sport Witness) skriver at Alex Telles aller helst ønsker seg en retur til Porto i sommer, og at den informasjonen har nådd den portugisiske klubben. Det omtales som bortimot sikkert at han forlater United før 2023/24-sesongen, og at det ikke er ventet at det blir til Sevilla.

Samtidig skriver O Jogo at Telles ikke nødvendigvis får viljen sin når det gjelder en Porto-retur, blant annet fordi venstrebacksituasjonen i klubben per nå er god, og at det kun vil være aktuelt om de selger en av venstrebackene sine, og at Porto heller ikke virker veldig interessert i å måtte betale noe for 30-åringen.

Telles skal ikke være avvisende til en overgang til Saudi-Arabia, og enn så lenge venter han på hva som eventuelt dukker opp av alternativer i løpet av sommeren.

14.20: United ønsker å få til en overgang for Andre Onana og har intensivert samtalene med Inter, hevder italienske Calciomercato (her gjengitt av Sport Witness). Den kamerunske målvakten rapporteres å koste et sted mellom 50 og 60 millioner euro.

14.10: United følger med på den 23 år gamle målvakten Djordje Petrovic, melder Manchester Evening News. Petrovic holder til i MLS-klubben New England Revolution, hvor han skal ha imponert flere europeiske klubber.

Lokalavisen påpeker at Petrovic ikke ville blitt vurdert som en førstekeeper, men en som kan skape konkurranse på keeperplass.

United skal heller ikke, enn så lenge, ha tatt kontakt om en mulig overgang.

11.40: Fabrizio Romano med en liten oppdatering på Amad Diallo: Ivorianerens fremtid er fortsatt uvisst, og United vil ta en avgjørelse i løpet av de kommende ukene. Dersom klubben bestemmer seg for å låne ham ut igjen, så skal han selv foretrekke en retur til Sunderland.

10.55: United forbereder et tredje bud på Mason Mount, og kan finne på å forlate forhandlingene med Chelsea hvis det ikke aksepteres. Les mer i egen sak her.

07.40: Italienske Gianluca Di Marzio skriver at Andre Onanas agent, Albert Botines, nylig har vært i Manchester for samtaler med United. Også Fabrizio Romano melder at partene var i direkte kontakt torsdag.

Inter sies å ikke ville akseptere et bud på mindre enn 50 millioner euro.

Torsdag 22. juni

20.45: Selv om det er Arsenal som virker som favorittene til å få kloa i Declan Rice fra West Ham kan det ifølge Sami Mokbel i Daily Mail se ut til at United også har lyst til å melde seg på i kampen om midtbanespillerens signatur.

United har ifølge journalisten tatt kontakt med West Ham angående en avtale som skal ligge på £40 millioner pluss Harry Maguire og Antony Elanga.

20.35: Fabrizio Romano er aktiv om dagen, og melder torsdag kveld at kildene han har mener at en handel rundt Mason Mount må i havn før slutten av neste uke. United kommer til å legge inn et nytt bud, men insisterer på en rask løsning og kommer ikke til å fortsette forhandlingene i det uendelige. Personlige betingelser blir som tidligere meldt ingen problem.

20.05: Selv om United har fått avslått to bud fra Chelsea på Mason Mount skal det fortsatt være optimisme om å få landet en overgang, det skriver Jacob Steinberg i The Guardian.

Chelsea håper fortsatt på å sope inn £70 millioner for midtbanespilleren, mens United håper at London-klubben kommer til å senke kravene sine etter at samtalene om en ny kontrakt for 24-åringen har møtt veggen på grunn av lønnskrav.

United håper at de kan komme til enighet om en sum på rundt £60 millioner og dersom Chelsea ikke skulle gå med på å senke kravene kan det være at United vender interessen videre til Brightons Moisés Caicedo som også er ønsket av nettopp Chelsea.

15.51: Alessia Russo og Ona Batlle er borte – hvilke spillere kan ellers forsvinne fra Uniteds kvinnelag? Og hvilke spillere kan være på vei inn? Vi har i denne artikkelen gått gjennom lagdel for lagdel. 

14.18: Fabrizio Romano skriver at Hannibal Mejbri ikke er et konkret overgangsmål for Borussia Dortmund per nå siden den tyske klubben har andre prioriteringer i den posisjonen. United skal være åpne for å diskutere 20-åringens fremtid.

13.08: Declan Rice blir koblet til United også, om enn mest til lagene som havnet foran United på tabellen. Torsdag skrev Fabrizio Romano at det ikke har kommet noen tilnærming fra United, mens David Ornstein i The Athletic skrev at det er ventet at Manchester City legger inn et bud i løpet av torsdagen.

13.03: Borussia Dortmund er interesserte i Hannibal Mejbri, skriver Richard Fay i Manchester Evening News.

Dortmund skal være villige til å betale opp mot 15 millioner euro totalt (12,9 mill. pund i nåværende kurs) for 20-åringen. I utgangspunktet ønsker Erik ten Hag å ha med seg Mejbri på sommerturnéen før det blir tatt en konkret avgjørelse om midtbanespillerens fremtid.

10.57: Hull City-visestyreformann Tan Kesler har bekreftet at Tom Heaton er på klubbens ønskeliste hvis de ikke klarer å få tak i Karl Darlow.

10.39: Di Marzio skriver at Roma har blitt tilbudt å låne Donny van de Beek fra United. En slik overgang skal ikke være en prioritet for Roma for øyeblikket, men klubben kommer til å evaluere det i løpet av de neste dagene.

07.59: The Suns Uniteds-korrespondent Neil Custis skriver at United ønsker at Harry Kane legger inn en overgangssøknad – eller kommer med en tydelig uttalelse om sitt ønske om å forlate Tottenham til fordel for United. United er som meldt tidligere klare til å droppe forsøket på å hente Kane, siden Tottenham har vært uvillige til å forhandle, så dette skal ifølge tabloidavisa være et siste forsøk på å få noe til å skje med Tottenhams forhandlingsvilje.

Kane beskrives som desperat etter å få gjennomført en overgang, og United og Ten Hag er svært lystne på storscoreren, men de ønsker ikke at situasjonen skal dra ut i tid.

Onsdag 21. juni

21.20: Det er nå ni dager igjen til David de Geas kontrakt med United utløper og fortsatt har ikke spanjolen undertegnet ny kontrakt.

The Athletics Dan Sheldon melder at både De Gea og klubben ser på alternativer. Keeperen selv har uttalt at han ønsker å returnere til United etter ferien, men fortsatt er det ikke noe enighet.

United virker likevel å forholde seg rolig og ser ikke på 30. juni som en absolutt deadline med å sikre ny kontrakt for De Gea.

Andy Mitten skrev nylig en sak til United-supporteren med innsideinformasjon rundt situasjonen til David de Gea, den kan du lese mer om her.

I den samme saken skriver Sheldon også om alternativene som Ten Hag og United ser på. Ten Hag skal ha spesifikke ønsker for hva han ser etter i en eventuell ny keeper.

  • Ten Hag ønsker at keeperen skal ha det å spille seg ut fra bakre rekker som en naturlig del av spillet sitt, noe De Gea tydelig har vist at han strever med å mestre.
  • Inter-keeper Andre Onana er blitt diskutert internt og United ser på muligheten for å hente den 27 år gamle keeperen.
  • Et annet alternativ er å hente Dean Henderson tilbake og gjøre han til Uniteds nye nummer 1.

19.00: BBC-journalist Howard Nurse kommer onsdag med to noe kryptiske Twitter-meldinger.

Begge meldingene indikerer at det skjer ting rundt Uniteds interesse for Mason Mount. Journalisten skriver at det skjer ting, men at man ikke er helt over målstreken enda.

Tidligere onsdag ble det rapportert av The Athletic at United hadde fått sitt andre bud avvist, noe du kan lese mer om i en egen sak her.

16.40: Etter at United skal ha fått avslått sitt andre bud på Mason Mount fra Chelsea har Chris Wheeler fra Daily Mail nå skrevet at United er fast bestemt på å ikke betale overpris for Chelsea-spilleren.

16.20: Monaco skal være villige til å diskutere en pris for sin midtstopper Axel Disasi. Det er ventet at klubben fra fyrstedømmet vil kreve minst €40 mill for 25-åringen.

Den franske RMC-journalisten  Fabrice Hawkins skriver at selv om det ikke foreligger noe konkret tilbud enda er det United som er i førersetet om franskmannens signatur og at Erik ten Hag ønsker samtaler med spilleren innen kort tid.

14.35: United har fått et andre bud på Mason Mount avslått. Les mer i egen sak her.

12.40: United ønsker å gi Arsenal kamp om Declan Rice, skriver Jason Burt i The Telegraph, som hevder klubben vurderer å tilby Harry Maguire eller Scott McTominay motsatt vei som en del av en avtale.

Kilder har til Telegraph angivelig bekreftet at West Ham kunne tenke seg å signere McTominay. David Moyes skal også være interessert i Maguire, selv om en mulig overgang for midtstopperen omtales som mer komplisert.

Arsenals siste bud på Rice på til sammen 90 millioner pund ble avslått. Manchester City skal også vurdere å gjøre et framstøt på midtbanespilleren.

10.10: Det har vært stille rundt Adrien Rabiot en stund, men nå forteller Fabrizio Romano at United nylig har vært i samtaler med franskmannens mor og agent, selv om det ikke nødvendigvis betyr at en overgang er på trappene.

Rabiots kontrakt med Juventus går ut i sommer, og det er fortsatt en mulighet for at han forlenger med Serie A-klubben. En avgjørelse rundt hans fremtid kan være kun dager unna, sier Romano.

08.25: Manchester United har stoppet jakten på Harry Kane, men skal vi tro Daily Mail har Tottenham-spissen fortsatt et håp om at United vil gjenoppta interessen hvis Daniel Levy senker prislappen som nå skal ligge på 100 millioner pund. Noe som er svært lite sannsynlig.

United skal nå se på Rasmus Højlund som et mer realistisk alternativ, men da må i så fall Atalanta senke prislappen på 86 millioner pund for dansken.

Tirsdag 20. juni

18.20: Manchester United er sammen med Newcastle de siste klubbene som har vist interesse for den 19 år gamle spissen Adama Bojang, ifølge The Guardian.

Bojang, som nylig skal ha imponert for Gambia i U20-VM, skal også ha tiltrukket seg interesse fra Chelsea, Crystal Palace, Liverpool, Tottenham og Wolverhampton, i tillegg til at flere Bundesliga-klubber skal være ute etter ham.

19-åringen, som til daglig holder til i Steve Biko FC i hjemlandet, rapporteres å være tilgjengelig for rundt 2,6 millioner pund.

18.00: Jason Burt i The Telegraph skriver at Fulham ønsker å hente Fred i sommer, og at brasilianeren selv skal være villig til å gå med på en overgang.

United skal imidlertid ønske 20 millioner pund for midtbanespilleren, som er mer enn det Fulham vil betale for ham.

16.55: Ifølge Gazzetta dello Sport (her gjengitt av Get Italian Football News) er Manchester United et av lagene som er interessert i Inters Nicolo Barella.

Midtbanespilleren har blitt koblet til andre klubber i Premier League, deriblant Newcastle og Liverpool. Førstnevnte sies imidlertid ikke å være av interesse for Barella selv, mens prislappen kan sette en stopper for Liverpool.

Barella, som fylte 26 år i februar, rapporteres å koste minst 80 millioner euro. Chelsea skal også være interessert.

14.07: The Independent og ikke alltid like treffsikre Miguel Delaney skriver at både United og Real Madrid har snakket med Inter om vingback Federico Dimarco. 25-åringen imponerte stort i Champions League denne sesongen, og blir sett på som et av Inters mulige salgsobjekt.

Dimarcos posisjon på venstresiden gjør at det ikke virker som den mest logiske overgangen, men ifølge Delaney er Dimarcos allsidighet noe av det som tiltaler Ten Hag. En slik overgang kan også åpne opp for at Luke Shaw spiller mer som midtstopper, hevdes det.

Dimarco scoret søndag sitt andre landslagsmål i sin tiende landskamp.

12.31: Troverdige Tom Garry i Daily Telegraph skriver at United er i ferd med å signere den 26 år gamle Reading-spilleren Gemma Evans.

Evans er en venstrebeint midtstopper som spiller for det walisiske landslaget.

Dette vil være en gratisovergang, siden kontrakten hennes med Reading går ut i juni.

09.07: I engelsk presse har det blitt nevnt at Atalanta krever store summer for Rasmus Højlund – 86 millioner pund har blant annet blitt nevnt som et mulig krav – men lokalavisa i Bergamo virker noe overrasket over dette, skriver Sport Witness.

Corriere di Bergamo skriver nemlig også om Uniteds interesse, og omtaler et avslått bud på 35 millioner euro (29,9 millioner pund i nåværende kurs), og skriver at summen kan ende opp med å bli 60 millioner euro (51,3 mill. pund).

08.58: Napoli-president Aurelio de Laurentiis har tidligere uttalt at Victor Osimhen ikke kommer til å selges uansett i sommer, men siteres nå på at et salg må vurderes om det kommer inn et bud «som ikke kan avslås for Napolis beste».

Gazzetta dello Sport skrev mandag at PSG, Bayern München, Chelsea og Manchester United er interesserte, men at de venter på riktig øyeblikk for å komme med et bud siden De Laurentiis har etterspurt 150 millioner euro (128,2 millioner pund i nåværende kurs) – en sum det nok ikke er så realistisk at United kommer til å betale.

Napoli skal ha siktet seg ut Jonathan David som en mulig Osimhen-erstatter om det blir nødvendig, mens United-koblede Rasmus Højlund også nevnes.

Mandag 19. juni

15.50: Simon Jones i Daily Mail med litt overgangsnytt rundt United, og for å starte med Eric Bailly, som vi tidligere i dag nevnte skal ha tiltrukket seg interesse fra Real Betis: United skal ikke ønske mer enn 2 millioner pund for den ivorianske midtstopperen.

Annet fra Jones:

  • United har ikke gjort noe fremstøt på Jordan Pickford, som ble koblet til United av Daily Star.
  • Ten Hag liker Andre Onana, men Inter-målvakten vil koste rundt 45 millioner pund.
  • Med Uniteds nåværende budsjett er de ikke råd til både en toppspiss og en toppkeeper, spesielt hvis det landes en avtale for Mason Mount på 50 millioner pund eller mer.

12.30: Fabrizio Romano med en oppdatering på Bart Verbruggen, som har blitt koblet med en overgang United i sommer: Brighton håper på å lande en avtale for å sikre seg den 20 år gamle målvakten denne uka, og at forhandlingene er i sluttfasen.

12.15: Samuel Luckhurst i Manchester Evening News skriver at United fortsatt er i en åpen dialog om å forlenge kontrakten til David de Gea, selv om enkelte i klubben skal ha et ønske om å «gå videre» fra den spanske målvakten. Hans lagkamerater sies også være usikre på 32-åringens fremtid, når det i skrivende stund er under to uker til hans nåværende kontrakt går ut.

Senere mandag meldte Luckhurst at United ønsker å hente en ny førstekeeper. Les mer om det her.

08.05: Real Betis skal ha vist interesse for Eric Bailly, skriver Mundo Deportivo. Midtstopperens kontrakt med United utløper om ett år, men han forventes å forlate klubben denne sommeren. 

Powered by Labrador CMS