Wolverhampton Wanderers v Brighton & Hove Albion - Premier League

Ryktesaker, uke 45

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 13. november

08:50: Det har gått mye rykter om at United søker markedet for keepere og tidligere i ryktespalten har Portos Diogo Costa blitt nevnt hyppig. Nå skriver Mirror at United holder et ekstra øye med Robert Sanchez. Sisteskansen har gjort sine saker bra for Brighton i år og snek seg inn foran David de Gea i den spanske VM-troppen. 24-åringen har spilt nesten alt for Brighton i ligaen, med unntak av to kamper og sees på som en eventuell erstatter på lang sikt for De Gea.  

Lørdag 12. november

11:35: Erik ten Hag sikter mot å selge mannen som han utnevnte som kaptein før sesongen, nemlig Harry Maguire. The Guardian skriver at United skal være villig til å lytte til bud på midtstopperen etter sesongen, for å få inn midler til å fortsette oppussingen av United-troppen. Engelskmannen har bare startet én kamp etter de første tapene mot Brighton og Brentford denne sesongen og har en kontrakt som kan strekke seg helt til 2026.

Fredag 11. november

07.50: Mer om Youssoufa Moukoko (som også ble nevnt onsdag). Daily Express skriver at United og Liverpool vil kjempe om Dortmunds spisstalent. 17-åringen har seks mål på sju kamper fra start og 13 totalt i Bundesliga denne sesongen.

07.45: Joao Felix får sjelden noe mer enn innhopp for Atletico Madrid for tiden, og ble tidligere koblet til United på grunn av det. Nå skriver franske Le Parisien at Paris Saint-Germain er interessert i spilleren i januar.

07.40: Italienske Calciomercato skriver at Roma nå helt har droppet tankene om å få Diogo Dalot, og at de i stedet ser på Barcelonas Hector Bellerin som backalternativ. Dette fordi Dalots posisjon i United nå virker så urokkelig.

Torsdag 10. november

08.10: Wayne Rooney er nå tilbake i England på ferie, og han har visstnok de siste ukene vært innom Uniteds treningsanlegg flere ganger for å se barna trene i United-akademiet. The Sun skriver imidlertid at han også har brukt tiden til å følge Erik ten Hags United-treninger, og at han skal ha blitt enormt imponert av den nederlandske United-manageren. Rooney har tidligere fastslått at drømmen hans er å bli United-manager.

08.00: Daily Mail har en eksklusiv sak om at Manchester City har hatt samtaler om et kjøp av Jude Bellingham neste sommer, og at det er en økende tro på at han ender hos dem.

07.45: Napoli-spiss Victor Osimhen ble nevnt i spalten her i går (se 12.14 onsdag) som interessant for United, men spanske Sport skriver at Real Madrid-trener Carlo Ancelotti har bedt klubben hente både Osimhen og Milan-spiss Rafae Leao i januar. Det skriver spanske Sport i en sak gjengitt i Daily Mail.

Onsdag 9. november

21:55: Enzo Fernandez skal ifølge flere britiske medier stå på ønskelisten til United. Det er flere storklubber i Europa som har fått øynene opp for den 21 år gamle midtbanespilleren som har gjort sakene sine svært bra for Benfica denne sesongen. Argentineren har spilt 12 kamper i ligaen og 5 i Champions League for det portugisiske storlaget og har notert seg for ett mål og tre målgivende pasninger.

Det er verdt å merke seg at det er ingen av de såkalte seriøse journalistene som har skrevet om ryktet enda, så foreløpig kan vi ta rapportene med en klype Maldon salt, eller flaksalt om du vil.

15.52: Tyske Bild (her gjengitt av Sport Witness) skriver at United øyner en overgang for Dortmund-stortalentet Youssoufa Moukoko etter at en disputt mellom familien og agentfirmaet skaper problemer bak kulissene. Dette gjør at andre agentfirmaer med sterke koblinger til engelsk fotball kan bli involvert.

Moukokos kontrakt går ut kommende sommer.

Det nevnes i artikkelen at totalpakken for å hente Moukoko (inkludert signeringsbonus og agentsummer) kan bli på over 30 millioner euro for 17-åringen, som allerede har et tosifret antall scoringer for Dortmund.

12.14: Serie A-toppscorer Victor Osimhen er en spiller som interesserer Manchester United, skriver Samuel Luckhurst i Manchester Evening News.

Det snakkes blant supportere om å gjøre et spisskjøp i januar, men ifølge Luckhurst foretrekker United å starte neste fase av gjenoppbyggingen av klubben til sommeren, og det vil være nesten umulig å hente Osimhen i januar siden Napoli leder Serie A med åtte poeng, i tillegg til at de også vant Champions League-gruppa foran Liverpool.

23 år gamle Osimhen er under kontrakt til sommeren 2025.

Osimhen er ikke den eneste spissen United kommer til å vurdere, for det jobbes med å lage en fyldig ønskeliste over ulike kandidater.

08.26: Det refereres flere steder til at spanske Mundo Deportivo skal ha meldt at Memphis Depay ikke ønsker å forlenge kontrakten med Barcelona (som går ut etter sesongen), og at han kommer til å kreve en gratisovergang allerede i januar – kanskje på grunn av Barcelonas økonomiske utfordringer. Det meldes i den forbindelse også at United og Tottenham skal være interesserte.

Problemet er at vi ikke finner denne artikkelen noe sted. Lite troverdige Daily Express er blant de engelske avisene som har skrevet en relativt fyldig artikkel om dette, og de har en link til Mundo Deportivo, men den linken fører per nå bare til en video av Kylian Mbappé som trener.

Enn så lenge bør dette altså bli tatt med en solid klype salt, noe som kanskje også kunne blitt sagt selv om vi hadde hatt originalartikkelen å forholde oss til.

Tirsdag 8. november

16.15: En som har fått lite sjanser for førstelaget etter han ble hentet til klubben for en god slant med penger er Facundo Pellistri. Nå skriver den spanske journalisten Guillermo Rai at Pellistri ser etter en permanent overgang bort fra United etter VM og håper at en sentral rolle for Uruguay i vinterens sluttspill vil hjelpe ham i å finne en ny arbeidsgiver.

15.30: Fabrizio Romano hevder flere klubber var interesserte i å låne Anthony Elanga før sesongstart. Manchester United skal imidlertid ha satt ned foten.

07.50: Manchester United ønsker seg angivelig Erik Maxim Choupo-Moting i januarvinduet, men den 33 år gamle Bayern München-spilleren foretrekker å bli værende i den tyske klubben. Det skriver journalisten Florian Plettenberg.

Mandag 7. november

20.30: Florian Plettenberg fra Sky Sport skriver at det er bekreftet at Jude Bellingham er Uniteds hovedmål. United regner med at han vil koste rundt 150 millioner euro og Erik ten Hag vil ha ham i 2023, men sjansene er lave grunnet konkurranse fra City og Liverpool og Financial Fairplay.

Liverpool har ham også som hovedmål og er veldig optimistiske på å få hentet Bellingham i 2023.

08.15: PSV-kanten Cody Gakpo er en spiller som følges tett av flere klubber deriblant Manchester United. Gakpo har selv fortalt at han hadde flere samtaler med Erik ten Hag i sommer, men Manchester United kom aldri med et bud på ham, fordi klubben hentet Antony fra Ajax i stedet.

Det var imidlertid en annen Premier League-klubb som faktisk kom med et bud på Gakpo.

PSV Eindhoven-direktør Marecl Brands sier til The Athletic at Leeds la inn et bud på 30 millioner pund med ytterligere 11 millioner pund i ulike bonusordninger. Gakpo takket nei og ble værende i Eindhoven. Denne sesongen har vingen vært i fyr og flamme og interessen for ham vil neppe avta om utviklingen fortsetter å være like positiv.

Powered by Labrador CMS